Ce tip de demachiant alegi, în funcţie de tipul de ten

Cu siguranță ştii deja că demachierea este un pas esenţial în orice rutină de înfrumuseţare şi că ar trebui respectat cu religiozitate de orice femeie care îţi doreşte un ten impecabil. Curăţarea tenului de machiaj, sebum, dar şi de particule fine de praf, de exemplu, este etapa de bază care pregăteşte pielea pentru celelalte produse pe care urmează să le aplici. Omiterea acestei etape poate însemna un ten tern, apariţia coşurilor şi chiar a ridurilor. Cu toate acestea, multe femei se întreabă care este cea mai bună formulă pentru demachiere. Răspunsul ţine, desigur, de tipul de ten, dar şi de sensibilitatea pielii. Dacă nu ai descoperit încă demachiantul perfect pentru tine, iată ce ar trebui să iei în considerare.

Laptele demachiant

Aceasta este o formulă clasică, folosită şi de mamele şi bunicile noastre. Se aplică pe ten cu ajutorul unei dischete de coton şi, ulterior, se îndepărtează machiajul. Acest tip de demachiant se găseşte în diferite formule, de la cele hipoalergenice, fără parfum şi fără parabeni, la cele hidratante, cu ingrediente nutritive care calmează pielea şi îndepărtează cu blândeţe machiajul. Poate fi demachiantul potrivit pentru tine, dacă ai tenul normal sau uscat. 

Apa micelară

Acesta a fost, cu siguranţă, demachiantul vedetă al ultimilor ani. Multe femei s-au îndrăgostit de această formulă lejeră, care nu necesită clătire şi lasă pielea curată şi revigorantă. În prezent, găseşti apă micelară demachiantă pentru orice fel de ten, de la cel gras la cel sensibil. Unele formule sunt îmbogăţite cu vitamina C sau acid hialuronic, pentru a conferi tenului un plus de strălucire sau pentru a-l hidrata chiar de la prima etapă a rutinei tale de beauty. Aşadar, depinde doar de tine dacă vrei sau nu să foloseşti un astfel de produs.  

Gelul de curăţare

Cu acest tip de produs, trecem de la categoria demachiantelor, care necesită aplicare cu ajutorul dischetelor, la cele care se clătesc. Gelul demachiant are o textură mai densă, care, în contact cu apa, face o spumă ce trebuie clătită. Poate fi demachiantul ideal pentru tine, dacă ai simţit, de exemplu, că după aplicarea unui lapte demachiant sau a unei soluţii micelare, tenul tău nu este perfect curat. De asemenea, aceste geluri au fost adaptate să corespundă mai multor tipuri de ten. Găseşti gel de curăţare potrivit inclusiv pentru tenul cu tendinţă atopică sau pentru cel gras, cum este cel de la CeraVe

Uleiul demachiant 

Uleiurile demachiante sunt relativ noi pe piaţa din România. Iniţial, au fost recomandate persoanelor cu tenul sensibil, foarte uscat sau cu o barieră lipidică deteriorată de condiţii meteo: vânt puternic, arsuri solare etc. Cu toate acestea, dermatologii susţin că ele pot fi folosite şi de persoane cu tenul gras, dat fiind că excesul de sebum este, de multe ori, generat de folosirea repetată a unor produse care usucă pielea, ceea ce creează un cerc vicios. Formulele acestui tip de demachiant sunt blânde, nu încarcă tenul şi pot fi foarte utile, mai ales în timpul sezonului rece. 

Balsamul de curăţare 

Adorat de vedete din întreaga lume, balsamul de curăţare are proprietăţi relativ similare uleiului demachiant, dar are o textură cremoasă. Aplicat pe pielea umedă, acest tip de balsam devine asemănător unui ulei şi îndepărtează eficient machiajul şi impurităţile tenului, hrănind pielea care, după clătire, rămâne catifelată şi hidratată. Acesta poate fi demachiantul ideal pentru tine, dacă ai pielea sensibilă sau cu tendinţe de uscare, mai ales în sezonul rece. 

Aşadar, ai la îndemână diferite opţiuni pentru o demachiere optimă, indiferent de tipul tău de ten şi de machiajul pe care îl foloseşti. Nu sări niciodată peste această etapă din îngrijirea ta, chiar dacă, ulterior, nu mai ai chef să aplici diferite seruri şi creme. Este esenţial ca, peste noapte, atunci când au loc procesele de regenerare la nivelul epidermei, tenul tău să fie curat. 

Sursă foto: Pexels.com

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!