Ce mobilier alegi pentru casă, pentru a crea un design îndrăzneț?

De Unica.ro, pe

Anul 2022 a adus mai multe schimbări în tendițele modei de design interior al locuințelor. Acestea s-au observat în diferite aspecte privind abordarea modernă a designului de interior – în alegerea materialelor, a corpurilor de iluminat, a pieselor de mobilier și a elementelor de decor.

În moda mobilierului din acest an, cea mai relevantă temă este cea inspirată din natură. Asta înseamnă că sunt în tendințe materialele naturale și anumite nuanțe de culori: maro, bej, gri, verde, roșu. Sunt la modă și culorile restrictive, intense, care pot crea un sentiment de relaxare pe un fundal calm. 

Tendințe la mobilier în 2022

Ce mobilier alegi pentru casă, pentru a crea un design îndrăzneț?

Mobilierul din acest an impresionează prin conturul neted și rotunjit, prin texturi interesante. Are elemente din ardezie, marmură și ratan. Aceste materiale sunt în trend și creează un design îndrăzneț în locuință. Piesele de mobilier din răchită și ratan oferă confort și o atmosferă deosebită. 

Sunt în tendințe și motivele naturale care apar în imprimeurile de la mobilierul tapițat, cu baza din lemn. Piesele de mobilier (precum o canapea, un fotoliu, un taburet, un pat) sunt cu tapițerii elegante, cu modele cu flori, plante, fructe, păsări și animale. 

De asemenea, mobilierul impresionează printr-un design foarte elegant creat de catifea, care poate fi în nuanțe de culori luminoase: portocaliu, turcoaz, galben muștar, teracotă și albastru intens. Acest material are un aspet de lux și se folosește în acest an la finisarea textilă a pieselor de mobilier. Pentru a avea o canapea confortabilă, poți alege un model din țesătură textilă moale, plușată, care va avea o textură caldă. 

Ce mobilier alegi pentru casă, pentru a crea un design îndrăzneț?

În 2022 va deveni din ce în ce mai popular și mobilierul de epocă, spun designerii. Acesta este din lemn masiv și are un efect excepțional asupra atmosferei din casă. 

În prezent există multe magazine online care comercializează diverse piese de mobilier, dar cele mai bune prețuri le vei găsi pe mobilaieftina.ro. Principalul avantaj al acestui magazin este că oferă un raport echilibrat între calitate și preț la produsele sale, ce includ atât mobilier pentru casă, cât și pentru grădină sau birou.   

Verdele nu se demodează niciodată

Ce mobilier alegi pentru casă, pentru a crea un design îndrăzneț?

În 2022, nuanțele de verde sunt în tendințele modei. Fie că este vorba despre culoarea mobilierului, a pereților sau a obiectelor de decor, în orice sezon din an este recomandat verdele. Această culoare este strălucitoare și te duce cu gândul la natură. Pentru a avea un design îndrăzneț poți folosi: 

  • Canapele și fotolii de culoare verde
  • Articole de decor în nuanțe luminoase, cu accente de verde
  • Materiale naturale organice, cum este lemnul și piatra
  • Multe flori proaspete în interior. 

Pereți despărțitori din sticlă

Ce mobilier alegi pentru casă, pentru a crea un design îndrăzneț?

Sticla este un material perfect pentru designul de interior, iar în acest an este folosită mai ales pentru pereții despărțitori. Sticla poate fi transparentă cât și mată și se fixează în sisteme de rame din oțel, aluminiu sau din lemn. Există modele cu sticlă simplă, dublă sau în diferite culori, dar și modele transparente cu imagini care au un design special.  

Sticla este folosită la case, vile, dar și în spații de lucru moderne (birouri, medii comerciale sau rezidențiale). Cea texturată (lăcuită, modelată, cu elemente grafice) este recomandată pentru un design retro sau în stilul anilor ׳70. 

Această opțiune este și rentabilă pentru cei care vor să modifice spațiul de locuit, să-l facă mai îndrăzneț și mai atractiv. Pereții despărțitori din sticlă sun accesibili ca preț și în plus asigură izolație termică și fonică în locuință.  

Se pot folosi și panouri din sticlă rezistentă la zgârieturi, laminate, cu LED-uri integrate, panouri din stilcă securizată, dar și panouri cu protecție împotriva incendiilor. Pereții despărțitori din sticlă vor da un aer sofisticat interiorului casei, îl vor face mai interesant din punct de vedere estetic. 

Panouri luminoase

Ce mobilier alegi pentru casă, pentru a crea un design îndrăzneț?

Aceasta este principala tendință în materie de iluminat, în locuință. Designerii recomandă iluminarea tavantului dar și a perețiilor, pentru a da o senzație mai confortabilă și un pic de dinamică spațiului. Efectul deosebit poate fi creat de lămpile de perete, care pot avea un design cât mai interesant și stilat.  

Există lămpi cu forme foarte frumoase, abstracte, care prin formele interesante pot crea o lumină difuză pe perete care arată grozav, oferă o senzație de bine. Sunt în tendințe și lămpile de perete în stil industrial, care se potrivesc și în camere în stil mansardă. Unele aplice de perete au un efect magic prin designul inedit (pot fi în formă de aștri – lună, soare, stele), ele arată grozav în living, dormitor, dar și în camera copiilor. 

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!