Ce mașini de serie vor deveni cel mai probabil clasice în viitor?

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 13 decembrie 2021, 16:24

Mașinile sunt indispensabile în ziua de azi. Ne facilitează transportul spre locul de muncă, spre destinațiile de vacanță din țară și din străinătate și sunt alături de noi ori de câte ori avem nevoie să ajungem undeva, în cel mai scurt timp. Însă, ca și în modă, mașinile se demodează de la un an la altul, apărând pe piață altele noi, cu multiple funcționalități și combustibil mai puțin poluant.

Modele de mașini de serie high class posibil clasice în viitorul nu foarte îndepărtat

Dacă decizi să investești într-o mașină de serie cu un potențial risc de a deveni un model clasic în viitor, necesită totuși să arunci o privire asupra istoricului ei, pentru a te asigura totuși că achiziția este un corespunzătoare, atât din punct de vedere financiar, cât și tehnic. Cu o simplă verificare pe https://www.carvertical.com/ro vei putea să afli toate detaliile care te interesează, inclusiv numărul real de kilometrii, reviziile efectuate, proprietarii și orice alte informații care pot influența în luarea unei decizii corecte.

Printre mașinile de serie high class sau clasa de lux, se numără Aston Martin DB7. Prețul pentru un astfel de model a scăzut cu până la 20%, poate chiar mai mult față de prețul de referință, însă cel puțin în prezent merită achiziționată. Aspectul clasic, dar de actualitate, rafinamentul și fiabilitatea sportivă ce-l însoțește, îl face dorit în prezent, însă motoarele pe benzină și diesel îl pun pe locul 2 în topul alegerilor viitoare, mașinile electrice fiind din ce în ce mai căutate. 

Ferrari 328 este unul dintre modelele cele mai fiabile și funcționale din gama Ferrari, fiind printre cel mai cumpărat autovehicul. Deși clasic, iubitorii de senzații tari și pasionații de mașini cu motoare centrale. Deși prețul în ultimii ani pentru acest modul a avut scăderi insignifiante, în viitor doritorii de astfel de modele vor fi tot mai puțini, achiziționând la același preț, mașini hibride sau electrice. Cel mai probabil, Ferrari 328 va deveni doar o mașină de colecție, ținută în garaj. 

Mercedes-Benz SLS AMG cu o caroserie din aluminiu, uşi gullwing, motor AMG de 6,3-litri V8, amplasat central către puntea faţă, cu o putere de 420 kW/ 571CP, cuplu de 650, transmisie cu ambreiaj dual, cu şapte trepte de viteză în configuraţie transaxială și o suspensie sport, este unul dintre modele clasice din viitor. De altfel, inclusiv lansarea celor de la Mercedes, îl promovează ca o legendă și un clasic. 

Bugatti Veyron este considerată cea mai scumpă și rapidă mașină din lume. Cu un motor cu 16 cilindri, transmisia cu dublu-ambreiaj direct-shift și o cutie de viteze cu șapte rapoarte de transmisie, controlată de computer, Bugatti Veyron atinge o viteză de 407,46 km/h. Însă consumul ridicat de combustibil și norma de poluare, ce nu se adaptează noilor cerințe de protecție a mediului impuse de UE, pot trage pe dreapta acest magnific exemplar. 

Audi A1 quattro, cu un motor turbo de 256 CP şi 350 Nm, o suspensie multi-link, tracţiune integrală şi pe roţile spate, este mai ușor de condus și manevrat. Fiind disponibile doar 333 de exemplare pe piață, prețurile sunt ridicate, însă fiind o mașină de serie, într-un număr limitat, merită achiziția pentru moment. 

BMW M3 cu motor V8 de 420 CP, cu o caroserie cabrio, deși în prezent nu se mai fabrică, rămâne printre preferatele modele M3 de la BMW. Cu un aspect agresiv, motor puternic și elemente tradiționale îmbinate modern, BMW M3 V8, este un model excelent, care se comportă ireproșabil la condus. Configurațiile acestui tip de model nu au fost păstrate și pe următoarele M3-uri, tocmai de aceea M3-ul cu motor V8 este atât de iubit. 

Deși clasice în viitor, o mașină de serie din lista celor enumerate, modele inovatoare, pline de grație, stil, confort, puternice, merită achiziționată astăzi, întrucât în viitor vor fi legende printre autoturismele de pe piață.  

De ce mașinile de serie din ultimii ani, au tendința de a deveni clasice în viitor?

În ultimii ani, mașinile de serie încep să devină clasice, datorită noilor reguli europene ce au în vedere protecția mediului și siguranța rutieră. Aceste reguli impun, printre altele, evitarea folosirii combustibililor fosili, protecția rutieră și montarea tehnologiilor din ce în ce mai sofisticate. Cruise control, asistență la frânarea de urgență, alcoolmetru, detectarea oboselii la volan, recunoașterea semnelor de circulație, menținerea benzii, măsurarea presiunii din cauciucuri, cutii negre, sunt doar câteva dintre sistemele ce vor veni echipate pe noile modele de mașini. 

Mașinile electrice, echipate cu tot felul de sisteme de protecție, vor deveni în scurt timp din ce în ce mai numeroase pe piață, iar modelele clasice, precum BMW M3, Audi A1 quattro, Bugatti Veyron dar și BMS seria 1, Jaguag F-TYPE, Lexus LFA, Mazda MX-5 sau McLaren MP4-12C/MP4-12C Spider, își vor păstra un loc de frunte în rândul colecționarilor de mașini doar. 

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!