Cât de mult contează mașina pe care o conduce un bărbat?

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 31 octombrie 2021, 20:54

Mașina transmite o mulțime de informații despre personalitatea proprietarului ei. Începând cu marca și până la starea în care se prezintă interiorul, o mașină reflectă mai multe aspecte ale atitudinii, pasiunilor și a modului în care aceste abordează viața. 

Există un stereotip conform căruia femeile își doresc bărbați care să conducă mașini de lux, deoarece aceasta semnifică succesul personal și profesional. Este doar un exemplu despre cât de importantă este mașina pe care o conduce un bărbat referitor la imaginea pe care o prezintă celor din jur .

Un studiu realizat la Institutul Universității din Țara Galilor din Gardiff, a adus un argument puternic în acest sens. Mai multor femei de diferite vârste le-au fost arătate două imagini. Un bărbat decent care conducea o mașină de lux și un bărbat frumos care conducea o mașină modestă.  Peste 60% dintre femei au ales fotografia cu bărbatul care conducea mașina de lux. Trebuie remarcat faptul că nu neapărat mașina în sine este ceea ce atrage femeile, ci mai degrabă ceea ce reprezintă, respectiv siguranță, stabilitate și putere, iar acestea sunt exact trăsăturile cheie pe care o femeie le consideră atractive la un bărbat. 


Adevărul este că mașinile sunt o extensie a noastră, care ne influențează însăși identitatea proprie, prin modul în care ne identificăm cu ele. Acest detaliu poate fi și bun și rău în funcție de perspectiva din care privim. 

Când vine vorba despre un bărbat, dacă se identifică cu adevărat cu mașina sport de mare viteză pe care o conduce, asta îl poate determina să se comporte agresiv, în special atunci când se află la volan. Acest comportament poate duce la numeroase amenzi, dar și la continuarea comportamentului respectiv în particular, după ce se dă jos de la volan. 

Conducerea unei mașini de lux de către un bărbat, poate crește stima de sine. Asta înseamnă să fii mai încrezător în prezența celorlalți și să cauți prieteni și cunoștințe care să-ți împărtășească gusturile. Acest gen de persoane pot fi deseori întâlnite în showroomul celui mai cunoscut dealer Mercedes Benz în Târgu Mureș.

Pe de altă parte, este de remarcat faptul că bărbații tineri sunt mai predispuși să fie influențați de mașina lor, datorită faptului că sunt încă în procesul de a-și afla identitatea. 

Referitor la culoarea mașinii, aceasta transmite la rândul ei diverse informații despre cel care o conduce. Culoarea mașinii poate fi un mod foarte bun pentru a estima comportamentul șoferului pe drum, dar și a modului în care îl percep ceilalți participanți la trafic. De menționat totuși, că alegerea culorii mașinii este foarte influențată de modă și de tendințele actuale. Printre cele mai căutate sunt mașinile de culoare neutră, în timp ce albul, negrul, griul și argintiul se dovedesc a fi destul de populare. 

Negrul este de departe câștigător atunci când vine vorba despre mașini de lux, fiind preferat și de bărbații care le conduc. Culoarea neagră este atât de apreciată deoarece le face pe persoanele de la volan să pară mai atractive, mai ambițioase și mai inteligente. De asemenea, negrul aduce o notă de mister, care de-abia așteaptă să fie dezlegat și descifrat. 

Pentru șoferii tineri sunt mult mai des întâlnite mașinile deschise la culoare sau albe, aceasta semnificând și maturitatea care este în curs de dezvoltare.

Mașinile roșii sunt mai rar întâlnite în cazul bărbaților, fiind mai degrabă preferate de către femei. Cu toate acestea, un bărbat care conduce o mașină roșie transmite că este plin de viață și că îi place să depășească limitele. De asemenea, iubește să fie în centrul atenției, este ambițios și are o personalitate energică. Pentru o femeie poate fi complicat să trăiască lângă un bărbat care conduce o mașină roșie, cu excepția situație în care este la rândul ei caracterizată de aceleași atribute. 

Sursa foto: https://www.piqsels.com/

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!