Cât costă să devii make-up artist

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 24 martie 2022, 16:20

Dacă îți place să te machiezi și petreci zilnic mult timp în fața oglinzii, mai mult ca sigur te-ai întrebat deja cum ar fi să lucrezi în acest domeniu. Meseria de make-up artist îmbină tehnică și arta, fiind totodată apreciată de multe persoane.

Totuși, nu este ușor să realizezi un machiaj profesional. Tutorialele de pe internet nu reprezintă o soluție însă un curs profesional va crea o bază solidă în pregătirea ta. În cazul în care situația financiară nu îți permite momentan să te înscrii la unul, poți solicita credite nebancare urgente online. Iată ce trebuie să știi!

De ce este necesar să investeșți în ține

Deși îți poți machia prietenele, iar ele să fie foarte încântate de rezultat, încrederea viitorilor clienți nu se câștigă așa ușor. Aceștia vor considera că ești cu adevărat make-up artist doar dacă ai o diplomă care să dovedească asta. Ține cont de faptul că primești un asemenea document la orice curs însă nu toate vor avea valoare profesională. Acest beneficiu îl vei obține doar de la o școală care are atestare în domeniu. Drept urmare, va fi necesar să susții inclusiv un examen final.

Vei afla noțiuni despre produse, proporții și corecții ale fetei, noțiuni despre îngrijirea tenului și tehnici de machiaj profesional. Există numeroase tipuri de machiaj, cele mai comune fiind cele de zi și cele de seară. Vei învăța să stăpânești tehnici dintre cele mai complexe și să realizezi machiaje conceptuale pentru editorialele glossy. La finalul fiecărei zile de curs se vor realiza fotografii profesionale cu rezultatul final, pe care le poți adaugă la portofoliu. De asemenea, majoritatea cursurilor acreditate sunt interactive, au loc într-un mediu luminos și îți oferă posibilitatea să pui întrebări atunci când ai nelămuriri.

Cum te asiguri că alegi instructorul potrivit?

În primul rând, nu te orienta doar după preț. Ai putea fi tentat să plătești mai puțin, dar aptitudinile obținute s-ar putea să nu fie suficiente. Ai nevoie de o școală bună și de un trainer experimentat, fiindcă altfel ai toate șansele să rămâi cu lacunele de învățare. În situația în care știi deja ce curs vrei să urmezi, dar ai nevoie de mai mulți bani, solicită credite rapide. Poți cere între 6000 și 15000 de lei, fără garanți sau garanții. Banii ajung la ține în maxim 48 de ore cu serviciul auxiliar de gestionare a împrumutului la domiciliu, ai rate fixe lunare, iar dacă ai nevoie, poți cere oricând informații privind creditul tău. 

Atunci când alegi cursul de make-up, nu te orienta din start după un curs pentru avansați, în ideea că așa vei învăța mai mult sau mai repede. E posibil să realizezi că nu înțelegi noțiunile predate și că nu poți pune teoria în practică. Optează pentru un curs potrivit nivelului tău. Așa vei avea garanția faptului că poți asimila ușor noțiunile și că le poți aplica.

Este obligatoriu să exersezi toate tehnicile și să acumulezi experiență, prin urmare pune în practică ceea ce înveți. În acest fel vei identifica care sunt punctele tale slabe și le vei putea corecta, dacă este cazul. Nu exersa doar pe chipul tău sau al prietenelor, ci lucrează pe modele sau, de ce nu, ia-ți un job într-un salon de cosmetică. În felul acesta ai posibilitatea să machiezi persoane de vârste diferite, cu trăsături ale tenului diferite și să capeți îndemânarea necesară meseriei de make-up artist. Prin exercițiu vei reuși să te perfecționezi într-un interval scurt de timp.

Există costuri adiționale?

Trusa de machiaj pe care o cumperi are un rol foarte important, în special dacă ești începător. Motivul constă în faptul că produsele de calitate te ajută să înveți mai ușor, chiar dacă ești încă în etapă în care faci greșeli. Trusa de machiaj îți va fi alături indiferent de evenimentul la care participi sau de persoana pe care o machiezi. Datorită unui set cu produse variate, poți crea numeroase stiluri make-up, de la cel clasic la smokey eyes. La fel de importante sunt și pensulele. Chiar dacă la început nu vei avea nevoie de toată gama de pensule ale unui set, să deții cât mai multe tipuri de pensule se va dovedi a fi o idee bună odată ce tipurile de machiaj pe care le realizezi se diversifică.

Un alt cost suplimentar este cel legat de promovare. Această etapă se realizează prin intermediul unei pagini de Facebook sau de Instagram. Dacă iei lucrurile în serios, prin expunere și campanii de promovare targetate îți poți construi și consolida un brand de încredere care să atragă publicul care te interesează. Vei reuși astfel să îți formezi o clientela de bază, care să te recomande apoi și altor clienți.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!