Cărțile de dragoste – de ce sunt iubite de femei?

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 29 aprilie 2022, 00:49

Ce femeie nu își dorește o bibliotecă plină cu cele mai noi titluri de romane de dragoste, ale căror povești fascinante de iubire o lasă cu sufletul la gură? Acțiunea, misterul, poveștile de iubire fascinante, toate sunt secretele unui roman de dragoste cu adevărat captivant.

Deși ideea de dragoste s-a schimbat odată cu trecerea timpului, cărțile romantice au fost, dintotdeauna, o sursă de escapism din cotidian pentru cea mai mare parte a femeilor. Totodată, după cele mai cunoscute romane de dragoste au fost create și extrem de multe filme, piese de teatru și chiar seriale, pe care femeile din toată lumea le-au degustat cu sufletul la gură.

Cu siguranță un roman de dragoste care să prindă la toți cititorii nu există, doar că în cazul femeilor, dacă autorul adaugă un strop de suspans, rețeta este de succes. Aici pot fi încadrate și clișee precum triunghiuri amoroase, conflictul dintre bine și rău, dar și personaje care stau în calea dragostei protagoniștilor – părinții, societatea, vechi parteneri. Cei mai mulți dintre cititori în loc să condamne aceste clișee aleg să le accepte ca o importantă parte componentă a unei cărți de dragoste cu sare și piper.

Un roman care face furori în vremurile noastre, din categoria romantică, este Seria Bridgerton carti, disponibilă pe Librex.ro. Seria este alcătuită din 4 romane, scrise de Julia Quinn, care au reprezentat punctul de plecare pentru celebrul serial difuzat de Netflix:

  • 1. Bridgerton. Eu și ducele;
  • 2. Bridgerton. Vicontele care mă iubea. Povestea lui Anthony;
  • 3. Bridgerton. Oferta unui gentleman. Povestea lui Benedict;
  • 4. Bridgerton. Îndrăgostită de domnul Bridgerton. Povestea lui Colin.

În primul roman, Bridgerton. Eu și ducele, Simon Basset este pe punctul de a o cere în căsătorie pe Daphne Bridgerton, sora celui mai bun prieten al său. Deși Daphne nu mai avea mult până să fie considerată fată bătrână, doar ea și Simon știu că planul lor este de a fi împreună astfel încât Simon să scape de mamele care vor să îl căsătorească cu fiicele lor, iar Daphne să își găsească un june putred de bogat.

Vals după vals, cei doi uită de pact și se îndrăgostesc unul de celălalt. Astfel, pactul va trebui să sufere mici modificări, dat fiind că dragostea pe care și-o împărtășesc este mai puternică decât orice. 

Cel de-al doilea roman, Bridgerton. Vicontele care mă iubea. Povestea lui Anthony, îl prezintă pe Anthony Bridgerton, care nu doar că s-a decis să se căsătorească, dar și-a ales și partenera! Singurul obstacol este reprezentat de Kate Sheffield, sora mai mare a femeii inimii lui, care face tot posibilul pentru a împiedica această căsătorie. Kate este hotărâtă să își protejeze sora, dar ajunge să se îndrăgostească ea însăși de Anthony.

Cel de-al treilea roman al seriei, Bridgerton. Oferta unui gentleman. Povestea lui Benedict, prezintă povestea lui Sophie, fiica unui conte. Sophie Beckett visează să participe la balul mascat al lui Lady Bridgerton, să îl întâlnească pe Făt Frumos. Sophie nu a fost niciodată recunoscută ca fiică a contelui, dar s-a transformat într-o Cenușăreasă la balul unde îi pică în mrejele lui Benedict Bridgerton. La miezul nopții trebuie să plece de la bal, însă Benedict este atât de atras de Sophie, încât face orice să o găsească. 

Ultimul roman din serie, Bridgerton. Îndrăgostită de domnul Bridgerton. Povestea lui Colin, îl are în prim plan pe Colin Bridgerton, cel mai fermecător bărbat din Londra, pe care Penelope Featherington îl iubește dintotdeauna. Colin Bridgerton s-a săturat să fie o prezență constantă în paginile ziarelor de scandal și să fie tratat doar ca un bărbat cuceritor și cam atât.

Odată revenit la Londra, Colin descoperă că lucrurile nu mai stau la fel, iar imaginea lui Penelope Featherington ajunge să îl bântuie. Și ea are secrete bine ascunse, pe care Collin vrea să le descopere cu orice chip.

Sursa foto: unsplash.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!