Care sunt principalele tipuri de forfecuțe pentru manichiură/pe

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 20 martie 2022, 20:40

La fel ca în coafură, croitorie sau bucătărie, domeniul manichiurii/pedichiurii necesită foarfece specifice. În cele ce urmează îți vom prezenta principalele tipuri de forfecuțe pentru a găsi cu mai mare ușurință foarfeca care corespunde nevoilor și dorințelor tale.

Foarfeca pentru unghii cu lame drepte

Foarfeca pentru unghii cu lame drepte reprezintă cel mai răspândit tip de foarfeca pentru manichiură. Lama trebuie să fie rigidă și ușor de manevrat. Mărimea acestei foarfece se va alege în funcție de morfologia ta. Se mai poate găsi acest tip de foarfecă cu lama curbată.

Foarfeca pentru unghii cu lame curbate

Și acest tip de foarfecă este extrem de răspândit în acest domeniu. Se potrivește de minune cu forma naturală a unghiei tale pentru a o decupa  fără niciun fel de dificultate. În plus, lama curbată permite tăierea mai rapidă a unghiei, fără ca manichiurista să fie nevoită să facă mai multe mișcări pentru a obține o tăietură omogenă.

Forfecuța pentru pielițe

Există numeroase modele de forfecuțe pentru pielițe pe piață. Sunt ideale pentru a elimina cuticulele inestetice. Reprezintă varianta mai subțire a forfecuței pentru unghii și se folosește pentru a îndepărta cuticula, pielea moartă în exces și pielea din colțurile unghiilor. Datorită faptului că beneficiază de vârfuri subțiri și ascuțite vei ajunge cu mare ușurință la cuticule, vei reuși să tai fără probleme pielea moartă, fără să riști să tai țesutul viu. Forfecuțele pentru pielițe cu lamele mai înguste și cu vârful mai ascuțit sunt alegerea perfectă pentru persoanele care caută produse de calitate.

Forfecuțe combinate pentru cuticule și unghii

Forfecuțele cu așa-numitul vârf tip rândunică (extrem de ascuțit) reprezintă cele mai bune caracteristici ale ambelor forfecuțe, forfecuțe pentru unghii și forfecuțe pentru cuticule. Pentru tăierea unghiilor se poate folosi partea mai lată iar pentru cuticule și pentru colțuri se poate folosi partea ascuțită. Este un tip de forfecuță extrem de practic.

Cleștii pentru unghii

Reprezintă alternativa potrivită pentru forfecuțele pentru unghii. Sunt potriviți atât pentru manichiură cât și pentru pedichiură. Grație designului lor te ajută să îndepărtezi fără durere unghiile încarnate sau poți îndepărta în cel mai delicat mod cu putință cuticulele. Atunci când cauți un clește pentru unghii cel mai important aspect la care trebuie să fii atent este lama. Alege o lamă curbată. Mărimea muchiei tăietoare nu ar trebui să depășească 15mm.

Nu ai nevoie de foarte multe instrumente pentru a obține o manichiură sau o pedichiură de calitate. Trebuie doar să îți asamblezi în mod corect propriul kit. Astfel, vei putea obține o manichiură sau o pedichiură de calitate.

Înainte de achiziționare, este important să știi în ce fel diferă numeroasele modele de forfecuțe existente pe piață și în ce fel le poți folosi. Forfecuțele pentru unghii și pentru cuticule, cleștii, împingătoarele pentru cuticule și unghii, pila, sunt principalele instrumente necesare pentru o manichiură impecabilă. Fiecare instrument în parte îți simplifică enorm munca și te ajută să cureți mai rapid și mai eficient unghiile. Forfecuțele pentru unghii și cuticule sunt necesare pentru o manichiură clasică dar și pentru a regla lungimea unghiei.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!