Care sunt plantele potrivite pentru biroul tău?

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 28 martie 2022, 17:31

Cu siguranță că trebuie să ai măcar o plantă în birou, pentru a-ți crește buna dispoziție, a avea o stare bună și astfel să fii foarte productiv. În plus sunt foarte benefice și sănătății tale, te scapă de stresul acumulat,  mai ales dacă petreci destul de mult timp muncind. 

Pentru a alege plantele potrivite trebuie să te ghidezi după câteva criterii care influențează planetele în mod direct, lumina pe care o ai disponibilă în birou pentru ele, adică de ce fel de ferestre beneficiezi, dacă ai ferestrele mari, florile se pot bucura de câtă lumină au nevoie.

În ceea ce privește dimensiunea plantelor, trebuie să optezi pentru plante mici pentru că nu trebuie să acaparezi tot spațiul din biroul tău, trebuie să-l înfrumusețezi într-un mod cât mai plăcut. De asemenea, dacă consideri că nu îți permiți să acorzi prea mult timp plantei, trebuie să alegi o floare care nu necesită prea multă îngrijire. Iar dacă îți dorești o anumită plantă deși aceasta implică multă dedicare, trebuie să îți aloci un anumit buget pentru a o putea înlocui periodic,  dacă va fi necesar.

Și cel mai important dintre toate, capacitatea de filtrare a aerului pe care o au, trebuie să aibă o capacitate mare, dacă ai biroul într-una dintre clădirile afectate de noxe.

Planta care se roagă, așa cum este denumită popular, calathea este o plantă cu care nu te vei stresa în privința îngrijirii. Nu trebuie să o uzi des și nu are nevoie de multă lumina. Denumirea popular de planta care se roagă îi provine de la faptul că seară își ridică frunzele, iar dimineața le lasă în jos. Va avea nevoie de fertilizant, dar de doua ori pe lună îi este sufficient. Nu îi vei pune fertilizant iarna, vei folosi de primăvara până la sfârșitul toamnei. 

Bambusul, este renumit pentru faptul că purifică aerul și îl curăță de toate impuritățile. Spre deosebire de calathea, are nevoie de multă lumina, dar nu trebuie să fie poziționat în bătaia directă a soarelui. Dacă nu este plantat îl poți menține într-un vas cu apă. Se spune că este aducător de noroc, așadar îți va aduce noroc în toate lucrurile pe care ți le propui.

Dracena marginate colorama, această plantă reușește să îți aducă zâmbetul pe buze când o privești datorită frunzelor colorate intens, deci dacă vrei să fii mai bine dispus atunci când muncești această este o variant potrivită pe care să o alegi. Preferă locurile luminoase și nu trebuie udată în exces, se poate deteriora dacă are prea multă apă, în schimb seceta nu o afectează atât de tare.

Arborele de Jad este o plantă ce preferă să fie poziționată într-un loc ferit de bătaia directă a soarelui. Denumirea de arbore de jad îi provine de la forma sa de copăcel, cu frunze verzi carnoase. Pentru că este cunoscut și sub denumirea de ”copacul cu bani”, se consideră că atrage bunăstarea, astfel că este mai mult decât potrivit pentru a fi poziționat în birou. Nu trebuie să te stresezi cu îngrijirea acestuia, îl vei uda o dată pe săptămână în timpul verii, iarna îl poți uda de două ori pe lună. O singură data pe lună, cel puțin vara poți să-l uzi mai abundent, trebuie să ai grijă întrucât excesul de apă îl poate afecta.

În privința achiziționării florilor nu trebuie să îți faci griji, dacă nu reușești să te deplasezi din cauza timpului, poți beneficia de serviciul de livrare flori în Bucuresti

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!