Bimber ex-Bourbon este o băutură fină, cu un gust aparte

De Unica.ro, pe

Mulți dintre cei care apreciază gustul aparte al unei băuturi de bună calitate susțin că, pentru ei, whiskey-ul este cea care le satisface cel mai bine așteptările. Și, deși de regulă cei mai mulți băutori de whiskey sunt bărbații, sunt destul de multe și doamnele sau domnișoarele care sunt de părere că un pahar de whiskey, la ocazii speciale, este o metodă bună de a-ți oferi o experiență a gustului aparte.

Alege mereu whiskey de bună calitate

Pentru a simți cu adevărat aroma și gustul acestei băuturi, specialiștii sunt de părere că mereu trebuie să alegi una de calitate. Da, este adevărat, va fi ceva mai scump decât o sticlă obișnuită, dar până la urmă, nu este o băutură pe care să o consumi zilnic. Și, pentru ca să îți fie ceva mai ușor să alegi, avem chiar și o propunere pentru tine: Bimber ex-Bourbon. Este produs de o distilerie din Londra, iar toți cei care l-au încercat au avut numai cuvinte de laudă.

Aromă deosebită

Adevărații cunoscători susțin că reușesc să își dea seama de calitățile unui whiskey bun doar prin aroma pe care acesta o are. Este destul de dificil să o descrii pe care care o simți atunci când inspiri aroma unui Bimber ex-Bourbon. Ceva care îți amintește de prospețimea merelor verzi, care se îmbină cu dulceața primăvăratică a caiselor. Un ușor iz de cremă de zahăr ars, lămâi, ba chiar și puțin marțipan. Note florale se îmbină cu cele date de nucă de cocos, iar dulceața mierii este și ea prezentă. Ce ai putea să îți dorești mai mult?

Un gust aparte

Dar, să trecem și la gustul pe care îl are un Bimber ex-Bourbon. O adevărată explozie, care te cucerește de la prima înghițitură! Textura sa plăcută este completată în mod perfect de gustul care amintește de pere, caramel și puțină vanilie. Ceva ușor lămâios îți completează experiența, urmată de ceva care îți amintește de gustul fin al unui cappuccino delicios! Cu siguranță avem de a face cu un single malt de bună calitate, iar dacă îl mai lași și puțin la aer, vei savura o băutură cu adevărat aparte, pe care nu ai cum să nu o apreciezi la adevărata valoare.

Ce este un single malt?

Aminteam ceva mai sus că avem de a face cu un single malt de bună calitate. Cu toate acestea, pentru că nu ești un bun cunoscător, nu știi care este diferența. Cel mai probabil, la fel ca mulți alți, te gândești că este vorba despre un whiskey produs în Scoția. De fapt, acesta poate fi preparat oriunde în lume, și este suficient să amintim că există țări precum India, Japonia, Italia, Suedia sau chiar Taiwan care produc un single malt de calitate. Pentru a avea certitudinea că totuși savurezi un whiskey produs în Scoția, caută denumirea de Single Malt Scotch Whiskey.

Pentru că este folosit termenul de ”single”, acesta ne dă informații despre faptul că avem de a face cu un whiskey provenit de la o singură distilerie. Atenție, nu este vorba de o băutură dintr-un singur butoi, ci chiar mai multe, din care s-a amestecat. Pentru a înțelege, prin whiskey single malt avem de a face cu un mix din mai multe butoaie, de diferite vechimi și care, adunate la un loc, ne oferă acea experiență aparte. Gustul este unul excelent, și nu puțini sunt cei care îl preferă.

Doar malt din orz

În cazul whiskey-ul single malt, nu există alt malt care poate fi folosit decât cel din orz. În ceea ce privește Bourbon-ul, care deja nu mai are nevoie de nicio prezentare, este important să existe 51% porumb în rețeta de cereale.

Cum simți cu adevărat gustul unui whiskey bun

Românii nu sunt mari amatori de whiskey, dar cu toate acestea, nici nu îl refuză în mod categoric. Se spune că fiecare băutură trebuie să fie savurată respectând un anumit ceremonial, iar whiskey-ul nu face excepție. Îl poți consuma simplu, cu apă sau gheață, dar pentru a fi sigur că îi simți cu adevărat aroma și îl apreciezi așa cum se cuvine, avem pentru tine și câteva recomandări de la specialiști.

Simplu sau cu apă?

Avem de a face cu o băutură complexă, care niciodată nu trebuie consumată în grabă. Unii experți sunt de părere că, fără îndoială, cea mai bună metodă prin care poți să îți dai seama de gustul acesteia, de notele care îți rămân pe papilele gustative, este să îl bei simplu. Arome pe care nici nu le bănuiai prima dată ți se dezvăluie treptat, și tocmai în acestea constă farmecul unui whiskey bun.

Îm schimb, alți specialiști susțin că, dimpotrivă, un strop de apă este chiar indicat și doar așa poți să simți mai bine toate aromele. Chiar dacă ai impresia că atunci când adaugi apă îi iei din farmec, adevărul este că whiskey-ul este printre puținele băuturi de distilerie care nu au de suferit în acest caz. Dimpotrivă, dacă nu ai experiența necesară, degustarea unui pahar de whiskey bun va fi mult mai ușoară așa.

Alţii recomandă să se adauge un strop de apă, fiind una din puţinele băuturi de distilerie care se pretează la aşa ceva. Datorită apei, whisky-ul se deschide şi poate fi savurat într-o gamă mai amplă de arome. În pofida faptului că este „tăiat” cu apă, gustul whisky-ului rămâne subtil, iar diluarea sa cu apă face ca degustarea să fie mai uşoară.

Nu puțini sunt cei care îl preferă amestecat cu apă minerală sau chiar sifon. Da, este ceva mai ușor de consumat așa, dar din păcate, se reduce mult și din complexitatea băuturii. Mai bine mai puțin lichid în pahar, dar mult mai profund va fi gustul!

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!