Beneficiile nebănuite ale consumului de cafea

Foarte mulți oameni nu poți să-și înceapă ziua până nu consumă o ceașcă de cafea. Acesta este un mod delicios și foarte bun de a te energiza încă de la prima oră a dimineții.

 Pe lângă faptul că te ajută să te trezești, cafeaua are și alte beneficii. Potrivit studiilor, cafeaua scade riscul bolilor cardiovasculare, a bolilor hepatice, cancer sau diabet.

Cafeaua poate fi cumpărată în ziua de azi de la toate magazinele. Ea se comercializează în numeroase forme, boabe, măcinată sau sub formă de capsule speciale pentru aparate de cafea. Pentru a fi la curent cu cele mai noi promoții la cafea, și nu numai, accesează catalog Lidl. Aici îți sunt prezentate cele mai avantajoase prețuri la cafea și alte produse. 

În acest articol îți vom prezenta cele mai întâlnite beneficii ale consumului de cafea. 

Combate oboseala – unul dintre principalele beneficii ale consumului de cafea este creșterea nivelului de energie. Aceasta acționează împotriva oboselii și te ajută să te simți mai bine prin stimularea dopaminei. Unul dintre efectele secundare ale consumului excesiv de cafea include c

Reduce grăsimea corporală – da, ai citit bine. Consumul de cafea ajută la reducerea grăsimii corporale. Nu trebuie însă să înțelegi prin acest lucru că poți folosi cafeaua ca și dietă pentru slăbi. În urma unui studiu realizat în anul 2019, a reieșit că bărbații care consumă cafea au un nivel mai scăzut de grăsime corporală. În următorul an a fost realizat același studiu și pe femei, iar rezultatul a fost același. 

Nivel crescut de energie – Tot în urma unui studiu, realizat în anul 2018, cercetătorii au descoperit că persoanele care au consumat zilnic una până la două cești de cafea au avut un nivel crescut de energie. Acestea au avut cu până la 17% mai multe șanse de a-și atinge nivelul de activitatea fizică propus.

Te protejează împotriva bolilor de inimă – De-a lungul timpului au fost realizate mai multe studii privind efectele consumului de cafea. Una dintre beneficiile urmărite în aceste studii este protecția împotriva bolilor cardiovasculare. Unul dintre cele mai recente studii, realizat în 2021, pe peste 21.000 de persoane, a confirmat aceste beneficii. Astfel, consumul de cafea scade semnificativ riscul de insuficiență cardiacă. 

Îmbunătățește calitatea spermei – Un studiu realizat în anul 2005 a scos la iveală faptul că motilitatea medie a spermatozoizilor a crescut după ce bărbații au consumat cafea. Un efect pozitiv s-a constatat și la bărbații care au consumat mai mult de 6 căni de cafea pe zi, în comparație cu cei care nu au băut. 

Tot în ceea ce îi privește pe bărbați, consumul de cafea a fost asociat cu un risc redus de cancer de prostată.

În ceea ce privește tipul de cafea consumat (cappuccino, expresso, caffe latte etc) nu există mari diferențe. Chiar dacă îți place cafeaua cu lapte, cantitatea de cofeină este aceeași. Deoarece consumul de cofeină este responsabil pentru beneficiile cafelei, atunci când consumi cafea decofeinizata nu vei avea parte de aceleași avantaje.

Printre efectele negative ale consumului excesiv de cafea se numără anxietate, insomnie și hipertensiune. 

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!