Beneficiile Mănuşilor Exfoliante: Pielea Îți va Arăta Mai Bine ca Niciodată

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 02 martie 2022, 17:44

Ce sunt mănuşile exfoliante

După cum bine ştim deja cu toţii, reprezentantele sexului frumos sunt foarte preocupate de tot ceea ce înseamnă propria rutină de îngrijire a pielii, motiv pentru care de cele mai multe ori acestea investesc sume semnificative de bani în produse speciale, precum loţiuni de hidratare, geluri de curăţare, scrub-uri, uleiuri esenţiale sau creme care promit rezultate peste noapte cu privire la estomparea vergeturilor sau a celulitei. Cu toate acestea, pentru ca toate aceste produse folosite în cadrul ritualurilor de frumuseţe să fie absorbite în totalitate de piele şi să-şi facă efectul conform aşteptărilor, este nevoie să acorzi o atenţie deosebită şi exfolierii periodice şi să incluzi în trusa ta de îngrijire nişte mănuşi pentru gomaj, care te vor ajuta să obţii o piele mult mai netedă şi mai strălucitoare şi care va arăta mai bine ca niciodată imediat după prima utilizare. 

În cazul în care te întrebi de ce este importantă exfolierea, află că pielea noastră are capacitatea de a produce zi de zi milioane de celule. Surplusul de celule vechi care nu este îndepărat este prin urmare cel responsabil de aspectul uscat şi îmbătrânit al pielii noastre, motiv pentru care este esenţial să eliminăm celulele moarte măcar o dată la două săptămâni, evitând în acest fel înfundarea porilor. Şi cum putem face acest procedeu într-o manieră cât mai eficientă dacă nu prin folosirea unor mănuşi exfoliante din mătase de calitate superioară, care datorită materialului 100% natural din care sunt fabricate, nu sunt agresive cu pielea şi oferă o experienţă de exfoliere cât mai plăcută şi mai relaxantă, cu rezultate vizibile?!

Care sunt beneficiile mănuşilor exfoliante pentru pielea ta

Un lucru este cert: modul în care va arăta şi se va menţine pielea ta pe parcursul vieţii depinde în foarte mare măsură de modul în care aceasta este curăţată, îngrijită şi protejată. Aşadar, dacă obişnuieşti să îţi cureţi pielea aplicând un scrub pe care îl întinzi cu mâna, este necesar să scapi de acest obicei şi să optezi imediat pentru utilizarea unor mănuşi exfoliante pentru corp. Acestea nu doar că te vor ajuta să ai un control sporit asupra mişcărilor pe care le realizezi atunci când îndepărtezi celulele moarte, ci îţi vor aduce numeroase beneficii şi pe termen lung atât cât timp sunt folosite corect, precum: reducerea firelor de păr inestetice şi problematice crescute sub piele, eliminarea toxinelor şi, implicit, atenuarea celulitei, a vergeturilor sau a anumitor cicatrici, îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, curăţarea în profunzime şi netezirea pielii, asigurarea unui plus de strălucire a acesteia, îndepărtarea bronzului fals, stimularea producţiei de colagen şi elastină şi combaterea semnelor de îmbătrânire, cum ar fi ridurile sau liniile fine care apar în anumite zone ale corpului.

În cazul în care îţi faci griji cu privire la faptul că astfel de mănuşi pentru exfoliere nu sunt potrivite pentru tine, află că acestea sunt special concepute în aşa fel încât să poată fi folosite fără niciun risc pe toate tipurile de piele, indiferent de diversele sensibilităţi sau probleme dermatologice cu care te confrunţi, fiind de asemenea o alegere mai mult decât inspirată atât pentru exfolierea lichidă cu loţiune, cât şi pentru exfolierea uscată, care presupune doar utilizarea mănuşilor în sine.

Cum se folosesc mănuşile exfoliante

Dincolo de toate beneficiile menţionate anterior, atunci când vine vorba despre mănuşile pentru gomaj, pentru a nu obţine exact reversul medaliei, este indicat să ţinem cont de următoarele sfaturi:

  • Este interzisă utilizarea mănuşilor exfoliante în mod abuziv, zi de zi. Se recomandă folosirea acestora o dată sau de două ori pe săptămână maximum, pentru a preveni iritarea pielii;
  • Se recomandă să începi procesul de exfoliere printr-o baie fierbinte, de 10-15 minute, astfel încât să laşi porii să se deschidă, pentru a putea obţine un efect vizibil;
  • Introdu mănuşa exfoliantă de baie în apă şi elimină surplusul acumulat; 
  • Începe să-ţi masezi cât mai gentil pielea, aplicând o presiune uşoară asupra acesteia prin mişcări circulare, până când observi că celulele moarte încep să fie îndepărtate. Nu uita să fii blândă cu zona feţei sau cu alte suprafeţe sensibile!
  • În urma întregului proces de exfoliere, nu uita să te hidratezi şi să cureţi totodată mănuşa exfoliantă din mătase, depozitând-o ulterior într-un loc propice, ferit de umezeală;
  • Nu în ultimul rând, fii atentă la termenul de valabilitate al mănuşilor exfoliante pentru corp pe care le deţii şi asigură-te că le înlocuieşti imediat după ce acestea expiră, pentru a evita contactarea de bacterii. 

Ai grijă de tine aşa cum se cuvine şi obţine câteva momente de răsfăţ pe deplin cu ajutorul mănuşilor exfoliante din mătase naturală 100%, care te vor ajuta să obţii cele mai vizibile rezultate de tip ,,Înainte” şi ,,După” pentru pielea ta. 

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!