Anvelope vară 185 65 r15 – avantaje de utilizare pentru tine și mașina ta

De Unica.ro, pe

Cauciucurile vară 185 65 r15 – cea mai bună alegere pentru autoturism

Anvelopele de calitate sunt o necesitate pentru orice mașină, cu atât mai mult dacă călătorim frecvent și avem așteptări pe termen lung de la aceasta. Din acest motiv, se recomandă să alegem doar cauciucuri de înaltă calitate, pe tot parcursul anului, nu doar în sezonul rece sau în condiții grele de drum. Chiar și vara, atunci când temperaturile sunt mai ridicate, mașina are nevoie de consumabile calitative. O bună alegere pentru orice autoturism constă în anvelope vară 185 65 r15. 

Gama de anvelope 185 65 r15 este o bună alegere atunci când dorim să conducem în condiții de siguranță, întrucâteste concepută în așa fel încât siguranța participanților la trafic și a mașinii să fie net superioară. 

Cauciucurile din gama 185 65 r15 sunt create dintr-un cauciuc care poate rezista la temperaturi înalte, chiar și atunci când asfaltul este foarte fierbinte, mai ales în locurile ferite de umbră, în bătăile soarelui. Deși sunt eficiente vara, la temperaturi ridicate, la finalul sezonului trebuie înlocuite cu cele de iarnă. În acest fel se evită uzura pe toată durata anului, însă se asigură și o mai mare siguranță iarna, cu cele adecvate sezonului. 

Cum alegem cauciucuri 185 65 r15?

Chiar dacă cunoaștem calitatea unui produs și considerăm că ni se potrivește, trebuie să ținem cont de faptul că unele modele de anvelope auto nu sunt compatibile cu unele tipuri de autoturisme și viceversa. Din punct de vedere tehnic, cel mai important aspect este potrivirea dintre modelul ales și autoturism. 

Fiecare autoturism are propriile caracteristici, la fel model de anvelope este conceput pentru anumite tipuri de autoturisme. Astfel, trebuie analizate detaliile tehnică ale autoturismului și alegerea anvelopelor pe dimensiunile necesare.  Pentru a alege corect tipul de anvelope, este necesar să căutăm în cartea de identitate a autoturismului anvelopele omologate și să căutăm conform acestei informații.

Dimensiunile corecte ale anvelopelor sunt înscrise pe partea laterală a acestora, astfel încât să poată fi vizualitate cu ușurință. Când discutăm de dimensiuni este important de menționat la ce se face referire mai exact. Spre exemplu, la anvelope de vară 185 65 r15 lățimea anvelopei este de 185 și este notată în milimetri, flancul anvelopei este notat cu 65 și reprezintă raportul dintre înălțime și lățime, iar r15 este înțeles ca diametru interior al cauciucului, măsurată în inch.

Alte modalități prin care putem analiza cauciucurile sunt indicele de viteză și clasa de eficiență. 

Indicele de viteză reprezintă viteza maximă pe care o putem realiza cu o anvelopă. De cele mai multe ori, autoturismele au reprezentate valori cuprinse între literele T și Y, echivalent a unei viteze cuprinse între 190 și 300 km/h. 

Indicii aceștia variază însă în funcție de dimensiunea anvelopei. Tocmai de aceea vom observa că la o mașină mai mare, mai puternică se pun anvelope cu un indice de viteză mai mare. În acest fel se evită situațiile periculoase, problemele cu aderența și asigurându-se siguranță pe șosele.

Un alt aspect important în alegerea de cauciucuri vară 195 65 r15 este dat de clasa de eficiență. Această clasă face referire la totalitatea anvelopelor, nu doar la cele de vară. Sunt cuprinse așadar toate, indiferent de sezonul pentru care sunt destinate. 

Clasa de eficiență cuprinde trei mari aspecte: consumul, zgomotul și aderența. Acestea sunt notate cu indicatori numerici și alfanumerici, descrescător. Cele mai eficiente anvelope sunt cele din clasa A, asigurând un consum eficient, însă și o foarte bună aderență.

Anvelopele sunt o necesitate pentru autoturism, iar atunci când le alegem trebuie să gândim pe termen lung, pentru a putea asigura o durată de viață cât mai mare, iar investiția să merite pe deplin.

Cu tipul de cauciucuri 185 65 r15 ne bucurăm de siguranță și eficiență pe tot parcursul anului. Pe lângă varianta de vară, aceasta se regăsește și în varianta de anvelope de iarnă, cât și anvelope allseason. Mai multe modele pot fi urmărite pe website-ul anvelope-discount.ro, unde sunt prezentate produse de la branduri recunoscute pentru calitate și siguranță la nivel internațional, precum Nokian, Viking, Barum, Michelin, Continental, Armstrong etc. Iar pentru a lua cea mai bună alegere, avem parte online și de asistență de specialitate.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!