Aceeași tu, însă cu mai multă încredere! Iată cum te ajută implanturile dentare!

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 25 februarie 2022, 16:56

În secolul XXI, pentru orice problemă există și o soluție, iar această afirmație este confirmată de progresele evidente făcute în ultimele decenii de medicina stomatologică. 

Un exemplu cât se poate de clar este reprezentat de situația persoanelor care își pierdeau unul sau mai mulți dinți în trecut, comparativ cu ceea ce se întâmplă acum. Odinioară, soluțiile pe care le aveau la dispoziție erau mai degrabă rudimentare, astfel că viața le era afectată în mai multe feluri: își pierdeau încrederea în sine din cauza felului în care arătau, nu se mai puteau bucura de mâncărurile preferate și, în plus, riscau complicații din punctul de vedere al stării de sănătate.

În ultimii ani însă, odată cu apariția tratamentului cu implanturi dentare, totul s-a schimbat. Este vorba despre piese asemănătoare ca formă cu un șurub, realizate din titan, zirconiu sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman. Acestea țin locul rădăcinii și pe ele pot fi montate lucrări fixe, care oferă toate avantajele unor dinți naturali. 

Beneficiile tratamentului cu implanturi dentare

Lipsa dinților și existența unui spațiu gol în cavitatea bucală pot să aducă, dacă nu sunt remediate rapid, numeroase probleme de sănătate. Sunt afectați dinții învecinați, care încep să se deplaseze. Este afectat și osul maxilar sau mandibular, care poate să se atrofieze. Se acumulează mai ușor diferite resturi alimentare, iar acestea sporesc riscul apariției cariilor dentare sau al bolii parodontale. Digestia este, de asemenea, îngreunată din cauza faptului că alimentele nu sunt mestecate corespunzător. 

Ei bine, toate aceste pericole dispar, în momentul în care se apelează la soluția reprezentată de implanturi dentare! Dinții rămân la locul lor, osul maxilar nu mai este afectat, pericolul apariției cariilor sau al parodontozei este diminuat considerabil, iar digestia se desfășoară, din nou, în cele mai bune condiții. 

Beneficiile estetice sunt, de asemenea, considerabile. Se știe că multe persoane cu dinți lipsă nu mai îndrăznesc să zâmbească și au tendința de a pune mâna la gură, pentru a-și ascunde problemele, chiar și atunci când vorbesc. Datorită unui tratament cu implanturi dentare, aceste probleme sunt uitate, deoarece nimeni nu își poate da seama că nu este vorba de dinții naturali! 

Aceeași tu, însă cu mai multă încredere! Iată cum te ajută implanturile dentare!

Dinții participă și la formarea sunetelor, împreună cu limba și cu buzele. Prin urmare, persoanele care suferă astfel de pierderi ajung în situația neplăcută de a nu mai putea rosti corect anumite sunete. Situația devine extrem de neplăcută atunci când trebuie să vorbească în public, mai ales dacă au o profesie care presupune comunicare frecventă. Iată încă o problemă rezolvată în totalitate de un implant dentar!

Soluțiile folosite în urmă cu mai mult timp, precum protezele dentare mobile, puteau să creeze numeroase neplăceri. De exemplu, persoanele care le purtau trebuiau pur și simplu să se resemneze cu faptul că nu se puteau bucura de unele dintre mâncărurile lor preferate. În cazul unor implanturi dentare însă, poți să te bucuri de orice preparat culinar! 

Mergi la o clinică stomatologică, alege tratamentul recomandat de medic și vei beneficia, la rândul tău, de toate aceste avantaje! Încrederea în sine va spori considerabil și te vei simți capabilă de lucrurile de care mai înainte îți era teamă!

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!