Accesorii must-have pentru o iarnă glamour

Cu excepţia notabilă a ţinutelor pentru evenimentele de sfârşit de an, piese din garderoba de iarnă a multor femei au tendinţa de a fi mai curând sobre, rezervate, în culori terne, cum ar fi bej sau maro, iar foarte multe persoane preferă negrul. Dacă te-ai plictisit de acest tip de ţinute care nu-ţi exprimă pe deplin personalitatea, dar, pe de altă parte, o schimbare completă de garderobă nu-ţi este la îndemână, poţi opta să faci investiţii în accesorii de calitate, cu un design deosebit, care să-ţi schimbe look-ul, adăugând o notă binemeritată de glamour. Iată spre ce ai putea să te orientezi pentru sezonul de iarnă 2021-2022. 

Un parfum extravagant

Cea mai simplă modalitate de a face o schimbare, este de opta pentru un nou parfum. După cum ştii probabil deja, există parfumuri mai potrivite sezonului estival şi altele care se pretează mai curând pentru sezonul rece. Chiar dacă nu constituie o schimbare la nivel vizual, parfumul poate influenţa atât starea ta de spirit, cât şi percepţia celorlalţi. Cum spunea celebra Coco Chanel, parfumul este “nevăzut, de neuitat, accesoriul suprem”, aşa că nu e de mirare că primul pas spre o schimbare poate fi un nou parfum. Pentru iarnă sunt recomandate aromele bogate, mai intense. Noir De Noir de la Tom Ford, de exemplu, este un parfum senzual și misterios, perfect pentru sezonul rece, care se deschide cu note de trandafir, susținute de tonurile de ciocolată și trufe.

Mănuşi de operă

Superbele mănuşi lungi până la cot sau chiar mai sus, care se purtau cu toalete sofisticate de seară, au fost reinterpretate de designeri de la celebre case de modă pentru a face parte din garderoba de iarnă a femeii urbane. Eleganţa lor este temperată de materialele mai puţin preţioase: satinul de mătase sau catifeaua au fost înlocuite de piele sau tricotaje din caşmir. Pentru un look care se face remarcat, poţi opta pentru mănuşi de piele, până la cot sau până la jumătatea antebrațului, cu care să accesorizezi un palton sau un pardesiu rafinat cu mâneci trei sferturi. Este un styling pe care poţi să-l abordezi fără probleme la birou sau la orice alt eveniment în acest sezon. 

Perle

De mai multe sezoane, perlele au intrat în atenţia designerilor, care le-au folosit în cele mai inedite combinaţii. Sezonul acesta nu face excepţie. Colierele de perle suprapuse sunt în continuare un accesoriu care poate da clasă oricărei ţinute office sau de cocktail, mai ales dacă stilul tău este mai curând conservator. Poţi ieşi din zona de confort, îndrăznind o cobinaţie nonconformistă, şi adăugând un colier de perle mai mari la o ţinută mai sport, formată, de exemplu, din jeanşi şi un pulover clasic din caşmir. Broşele cu perle adăugate la paltoane pot fi un detaliu elegant, mai ales dacă vrei să dai un aer mai sofisticat unei piese multifuncţionale. 

Farmecul discret al…nostalgiei

Dacă vrei să arăţi cât se poate de glamour în acest sezon, ia exemplu de la eroinele Hortensiei Papadat-Bengescu, care îşi pun în joc cartea destinului la evenimentele mondene de prim rang ale Bucureştiului interbelic. Nu trebuie să te cheme nici Leonora, nici Eliza ca să poţi purta în iarna lui 2021 un elegant guler detaşabil de blană naturală sau ecologică. Accentele retro au un loc privilegiat în colecţiile propuse de marile case de modă în acest sezon. Atenţie, totuşi, la un aspect! Fie că optezi pentru un şal de inspiraţie rusească, un guler sau un manşon de blană, ai grijă ca restul ţinute să rămână în zona simplităţii. Prea multe accesorii de acest tip puse împreună pot crea impresia unui costum de teatru. 

Dacă vrei un plus de şarm şi de strălucire în garderoba ta de iarnă, şi nu doar pentru petrecerile de Anul Nou, ţine cont de aspectele discutate mai sus şi adaugă câteva detalii glamour în fiecare ţinută!

Sursa foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat împreună cu Douglas

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!