Fie că este vorba despre un magazin online, fie că ne referim la un alt tip de website în afara zonei de e-commerce, orice platformă web are nevoie de promovare. Cel mai la îndemână instrument este stimularea creșterii traficului organic, adică atragerea vizitatorilor în mod cât se poate de natural, pe baza preferințelor de căutare ale acestora.
O persoană care caută online într-un anumit moment ceva ce tu oferi (produs, serviciu, informație) este cel mai valoros potențial vizitator, căci este un vizitator interesat efectiv de oferta ta. Pentru a nu investi prea mulți bani în publicitate CPC (cost per click), ideal este să direcționezi o parte semnificativă din bugetul de promovare către partea de optimizare SEO, cu efecte pe termen scurt, mediu și lung – adică cea mai rentabilă acțiune pentru orice afacere.
Optimizarea SEO este un proces de durată, de realizat permanent, la diferite grade de intensitate, în funcție de nivelul la care a ajuns website-ul. Există elemente de construcție inițială, elemente de consolidare și elemente de întreținere a efectelor deja produse. Pentru servicii optimizare seo nu există o rețetă miraculoasă, însă unele recomandări de bază sunt considerate extrem de relevante pentru performanță de către cei mai mulți specialiști din domeniu.
Iată 7 astfel de sfatui pentru optimizarea SEO eficientă a oricărui website:
1. Publicați conținut relevant și original
Motoarele de căutare apreciază conținutul unic. Postează așadar cât mai mult text, util pentru vizitatori, dar de mare ajutor și în indexarea Google. Detaliază informații despre companie, despre servicii și produse. Tot conținutul trebuie să fie desigur relevant, realizat corect, în mod profesionist. Conținutul de calitate, cu autoritate, este criteriul numărul unu al clasamentului în motoarele de căutare.
2. Actualizați-vă conținutul în mod regulat
Chiar dacă există mult conținut pe website, este important ca acesta să beneficieze și de update regulat. Cea mai bună soluție este să adaugi articole de tip blog, o strategie potrivită pentru orice tip de website, inclusiv pentru magazine online.
3. Asigurați-vă că urmați recomandările tehnice pentru SEO
Website-ul nu trebuie doar să arate bine și să fie plăcut de utilizat pentru vizitatori / clienți. Este important să poată fi „citit” și înțeles cât mai bine de către motoarele de căutare. Caută informații relevante pe acest subiect și asigură-te că nu pui piedici celor de la Google, ci dimpotrivă, ești prietenos cu motoarele de căutare.
4. Plătiți pentru articole SEO pe alte website-uri relevante
Un link-building corect realizat, fără spam, este esențial pentru optimizare seo. Acest lucru se face de obicei prin conținut plătit postat pe alte website-uri cu mare autoritate seo, de obicei ziare și reviste online sau bloguri importante. Fiecare detaliu contează, de la alegerea website-urilor la construcția articolelor și folosirea ancorelor în corelație cu linkurile.
5. Colaborați cu o agenție SEO cu experiență
Pentru ca totul să fie realizat foarte bine, cu o invstiție minimă, este important să se colaboreze cu o agenție SEO cu experiență îndelungată, cu un portofoliu relevant de clienți. Se vor evita experimentele și se va merge la sigur, cu efecte mai rapide, deci eficiență sporită.
6. Atenție la optimizarea website-urilor pentru acces de pe mobil
De câțiva ani, Google penalizează în rezultatele căutărilor acele website-uri care nu sunt afișate în mod corespunzător la accesul de pe dispozitive mobile. Nu uita că tot mai multe persoane folosesc smartphone-ul și tableta pentru a naviga online, deci ai grijă ca website-ul tău să fie optimizat pentru acces de pe mobil.
7. Folosiți resursele gratuite din social media
Mulți specialiști SEO consideră că postările de pe rețelele sociale nu sunt doar practice pentru informarea publicului, ci ajută și la partea de optimizare pentru motoarele de căutare. O activitate cât mai densă în social media cu siguranță va avea un impact bun pe mai multe planuri.