7 moduri de a utiliza sfârșitul anului 2021 pentru a-ți pune pe viteză turbo cariera în 2022

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 16 decembrie 2021, 23:03

2021 a fost un alt an de incertitudine și schimbare, așa că, pe măsură ce te apropii de 2022 și speranța unor zile mai strălucitoare, acum este momentul perfect pentru a face un bilanț și a-ți seta cariera pentru cel mai bun an de până acum.

Există multe predicții despre viitorul post-COVID al muncii, de la niciodată nu vom reveni la birou la modele hibride de lucru, împreună cu lipsa de talente, schimbarea așteptărilor angajaților și cifra de afaceri semnificativă pe măsură ce angajații demotivați pleacă. Este important să fi gata să navighezi în acest peisaj schimbător astfel încât să poți profita de ceea ce îți rezervă viitorul.

1. Scutură-te de 2021

În cuvintele iconice ale cântăreței Taylor Swift – „Shake it off”. Este timpul să îți curăți mintea și să renunți la ideile și concepțiile preconcepute care te țin înapoi. Ia în considerare ceea ce te împiedică să mergi mai departe sau așteptările care te pot constrânge. Există obiceiuri care nu sunt utile sau sănătoase? Îți spui că e prea greu?

2. Gândește-te pe termen lung, nu pe termen scurt

În timp ce fiecare zi contează, dacă ai ocazional o zi proastă sau lentă, aceasta nu îți va afecta întreaga viață. Dorești să îți gestionezi energia și să îți acorzi timp și spațiu. Dacă ai nevoie de o pauză, ia-o. Dacă ai nevoie de spațiu pentru a reflecta, găsește-l. Pe măsură ce faci acest lucru, fi cu ochii pe obiectivele tale de carieră și amintește-ți că trebuie să te asiguri că sănătatea și bunăstarea ta te însoțesc pentru a face progrese susținute.

3. Verifică-ți identitatea

Hermina Ibarra, Profesorul Charles Handy de comportament organizațional la London Business School, a cercetat ce poate reține oamenii pe măsură ce progresează în carieră. Ea a descoperit că sensul a cine suntem este modelat de experiențele noastre și de sensul pe care îl punem în acele experiențe în ceea ce privește poveștile pe care ni le spunem. La anumite puncte, aceste povești nu mai sunt de ajutor. Înțelegerea identității tale de carieră este despre înțelegerea modului în care te vezi și a modului în care te văd alți oameni. Este o parte critică a succesului în carieră, deoarece cariera ta se poate bloca atunci când există o deconectare între cele două. Este posibil să fie nevoie să faci ceva pentru a îți ridica reputația și pentru ceea ce ești cunoscut.

4. Cunoaște-ți PUV (propunere unică de vânzare)

Toată lumea aduce abilități specifice și moduri de operare în munca pe care o fac. Este valoarea pe care o oferi prin munca ta. Este modul în care te angajezi și conduci. Este ceea ce te face să ieși în evidență față de toți ceilalți. Aceste elemente cuprind propunerea ta unică de vânzare. Capacitatea de a articula această valoare și modul în care poți ajuta o organizație, o afacere sau un client să își atingă obiectivele este esențială. Cu toate acestea, ceea ce este prețuit se modifică în timp, deci asigură-te că PUV este semnificativ, actual și țintit. Este posibil să existe lecții sau abilități suplimentare pe care trebuie să le înveți.

Și inutil să spun, nu uita să evidențiezi punctele tașe unice de vânzare în cv-ul tău. Utilizează un consilier pentru cv ca acest site pentru asistență profesională în pregătirea cv-ului.

5. Extinde ceea ce ai

Chiar dacă te gândești să mergi mai departe, nu ignora opțiunile din fața ta. Caută oportunități de a-ți extinde rolul actual și de a te implica în sarcini pe care le consideri stimulante. Oferă-te voluntar pentru a te implica în proiecte de care ești curios sau caută inițiative care îți permit să dobândești noi abilități. Ia inițiativa și discută cu șeful tău sau cu alți lideri pentru a afla ce este posibil. Pe lângă faptul că îți faci munca mai interesantă, îți vei lărgi rețeaua și vei oferi mai multă valoare decât se aștepta, ceea ce este bun pentru progresul în carieră.

6. Prioritizează fără milă

Evită capcana de a fi „ocupat” cu lucruri care nu contează. În schimb, fi „ocupat” cu un scop. Întreabă-te: activitățile pe care le fac astăzi mă vor apropia de obiectivele mele? Cât timp pierd cu activități fără valoare adăugată? Organizează-ți ziua pe ore și pune deoparte dimineața pentru gândire extrem de complexă. Poate fi ușor să accepți fiecare invitație socială sau să subestimezi cât timp poate dura o lucrare și să stabilești termene nerealiste. Prioritizează-ți ziua fără milă, astfel încât să fi deliberat despre ceea ce spui ” da ” și „nu”.

7. Conectează-te

Concentrează-te pe construirea unei rețele de oameni care sunt dispuși să te susțină și să pledeze pentru tine. Făcând acest lucru înseamnă că trebuie să petreci timp gândindu-te mai mult la ceea ce poți face pentru alții decât la ceea ce pot face pentru tine. Cu cât îi ajuți mai mult pe ceilalți, cu atât vor dori să te ajute mai mult.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!