7 activități benefice pentru vârstnici recomandate de psihoterapeut

De Unica.ro, pe

Se spune că atât timp cât nu te oprești din a fi activ nu ai șanse să îmbătrânești. 

Activitatea constantă îți menține spiritul tânăr și îți oferă o stare de bine constantă. 

În plus, medicii recomandă activitatea de orice fel, și pentru că aceasta aduce multiple beneficii pentru sănătate. 

Așadar, iată câteva activități recomandate pentru vârstnici, pentru a se simți mereu tineri și a-și menține o stare generală bună. 

Grădinărit

Dacă medicul îți recomandă activități fizice, iată că prin această activitate ai șansa de a combina utilul cu plăcutul. 

În cazul în care ai o curte sau o grădină, aceasta este o activitate pe care o poți face ușor, în ritmul tău și cu mult drag, dacă ai și o pasiune pentru grădinărit. 

Mai multe studii arată că activitățile de plantare sau îngrijire a gradinii, aduc multimple beneficii pentru sănătate, relaxare,  înținerirea minții și corpului. 

În plus de asta, expunerea la soare, te umple de vitamina D, care ajuta la fixarea calciului în oase. 

Iar la final te vei bucura atât tu, cât și cei dragi de alimente gustoase. 

Dacă ești iubitor al florilor vei avea parte și de o sesiune de aromaterapie naturală care ameliorează senzațiile de durere, combate depresia și aduce echilibru emoțional. 

Plimbări în aer liber

Chiar dacă îți este mai comod să rămâi în casă, plimbările în aer liber și schimbarea peisajului din când în când îți vor aduce foarte multe beneficii. 

Acum ai timp suficient pentru a face astfel de plimbări și le poți face în ritmul tău, oprindu-te și admirând ceea ce nu ai avut timp să admiri cât ai fost tânăr și mereu în contratimp. 

În cazul în care sănătatea îți permite te poți orienta chiar și pentru plimbări cu bicicleta. 

Alege-ți un partener de drumetie cu care să mai schimbi o vorbă sau fă pur și simplu o plimbare relaxantă în liniște, dacă simți că asta îți aduce o stare de bine. 

Înot

În cazul în care medicul ți-a recomand exerciții fizice și știi că sănătatea îți permite este foarte bine să iei în considere și înotul ca o activitate care să îți schimbe complet starea de spirit. 

Pe lângă că înotul îmbunătățește sistemul imunitar, îți pune organele interne în mișcare și ajută la întărirea tuturor grupelor de muschi, îți dezvoltă plămânii și îți îmbunătățește complet mobilitatea. 

În plus, odată ce începi să practici această activitate vei arde și calorii și vei arăta mult mai bine, ceea ce înseamnă că implicit te vei simți mai bine. 

Gimnastică

Nu trebuie să faci performanță sau să te grăbești atunci când alegi să faci gimnastică. 

Nici măcar nu contează ce grad de complexitate au exercițiile pe care le abordezi în mișcare, ci pur și simplu că le faci. 

Orientează-te înspre activitățile pe care le poți face atât individual cât și alături de cineva sau în grup. 

Gimnastica dezvoltă flexibilitatea și musculatura și te ajută inclusiv la coordonare. 

În plus de asta, aceasta aduce schimbări benefice și în partea psihologică, crescând-ți stima de sine și încrederea în propria persoană. 

Citit

Atunci când simți nevoia să evadezi din lumea reală într-o altă lume, cea mai bună variantă este să citești o carte. 

De la romane, la cărți de informare sau dezvoltare personală, toate vor avea un impact pozitiv asupra minții tale și a stării tale generale. 

În același timp cititul de ajută să îți menții atenția focalizată, îți îmbunătățește memoria și vocabularul, scăpându-te în mod evident, de stres și plictiseală.

Poți citi în orice loc, inclusiv în parc sau în grădină. 

Jocuri de societate la Casa Nur Dumbrăvița

Socializarea și jocurile de grup nu pot decât să te facă să uiți de faptul că copii tăi au propriile familii de care trebuie să se ocupe și să te bucuri de ceea ce îți oferă viața chiar acum. 

Jocurile de societate în grup, care se fac la Casa Nur Dumbrăvița îți vor genera bucurie, socializare și bună dispoziție. 

Alege să participi la astfel de jocuri pentru a-ți schimba starea de spirit și pentru a te distra alături de alți oameni. 

Tricotat

Tricotatul este considerat o activitate terapeutică. Pe lângă faptul că te duce cu gândul la mama sau la bunica, necesită și o anumită agilitate dar și un ritm în a mișca mâinile. 

Atunci când începi să tricotezi ai cu siguranță un obiectiv de îndeplinit ceea ce presupune că și stima ta de sine va crește, o dată cu realizarea acestuia. 

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!