6 motive pentru care merită să apelezi la implanturi dentare

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 05 aprilie 2022, 22:05

Dinții sunt proiectați astfel încât să lucreze împreună pentru a asigura realizarea corectă a masticației, vorbirii sau zâmbetului. Însă, atunci când dinții lipsesc, aceste lucruri pot fi dificil de îndeplinit. Din fericire, tehnologiile dentare inovatoare au permis dezvoltarea mai multor opțiuni de înlocuire a dinților pierduți parțial sau complet. 

Una dintre cele mai eficiente soluții constă în optarea pentru tratamentul cu implant dentar. Implanturile dentare sunt structuri asemănătoare dinților, fiind o alternativă mai naturală și mai puternică decât soluțiile convenționale de înlocuire a dinților. 

Deși protezele dentare rămân o alegere frecventă mai ales pentru persoanele în vârstă, acestea nu sunt întotdeauna benefice pentru fiecare pacient, motiv pentru care implanturile dentare și protezele susținute de implanturi sunt recomandate. Iată de ce merită să apelezi la implanturi dentare.

  1. Ai pierdut unul sau mai mulți dinți

Dacă ai pierdut un dinte, după o extracție sau ca urmare a unei boli parodontale, medicii stomatologi vor recomanda un implant pentru a menține o sănătate bună orală. În caz contrar, te poți confrunta cu: deteriorarea maxilarului și chiar modificarea formei feței. În plus, dinții din apropierea celui lipsă vor tinde să se încline spre spațiul deschis, determinând în cele din urmă riscul să cadă.

  1. Porți proteză dentară clasică

Din moment ce protezele dentare stau pe gingii, acestea nu previn deteriorarea maxilarului. Odată cu deteriorarea maxilarului, montarea protezelor va fi mai dificilă, iar masticația ar putea provoca durere. 

Pe de altă parte, un implant dentar va exercita presiunea necesară pentru ca maxilarul să rămână sănătos. În plus, implanturile dentare nu permit alunecarea danturii ca în cazul protezelor, permițându-ți să mănânci, să vorbești și să zâmbești la fel cum o făceai înainte de pierderea dinților. 

Citește și: Știi care sunt avantajele de care ai parte cand iti pui implanturi dentare? Descopera-le acum!

  1. Implanturile necesită o întreținere minimă

Spre deosebire de alte forme de înlocuire a dinților, implanturile sunt realizate dintr-un material durabil și puternic (adesea titan), care este compatibil cu osul maxilar. În plus, întreținerea acestora e mult mai facilă decât în cazul protezelor deoarece constă doar în periajul de două ori pe zi și în folosirea constantă a aței dentare.

  1. Implanturile dentare au rol funcțional

De obicei, persoanele care se confruntă cu edentație întâmpină dificultăți la mestecat, vorbit sau zâmbit. Din fericire, implanturile contribuie la restabilirea funcțiilor danturii și confortului prin închiderea golurilor create de dinții lipsă.

  1. Implanturile sunt stabile și robuste

Ancorate în osul maxilar ca un șurub, implanturile sunt uneori mai stabile decât dinții naturali. În plus, întreținute corespunzător, implanturile pot avea o durată de utilizare de zeci de ani.

  1. Implanturile dentare nu impun restricții alimentare

Spre deosebire de protezele dentare parțiale sau complete, implanturile dentare le permit pacienților să consume toate alimentele lor preferate, fără să le creeze dificultăți (alunecarea implanturilor sau lipirea alimentelor lipicioase de suprafața dinților).

Sursa: Unsplash.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!