6 avantaje ale unui job într-o companie de tip startup

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 23 martie 2022, 21:42

În căutarea unui loc de muncă, de obicei luăm în calcul marile companii, care oferă siguranța unui loc de muncă, beneficii extrasalariale și diversitatea unui mediu de lucru multicultural. Însă poți lua în calcul și munca într-o companie antreprenorială, la început de drum. 

Acestea vin cu destule oferte de joburi pe care le poți explora, mai ales dacă vrei un mediu mai antrenant de lucru. 

Ai un mediu mai antrenant de lucru

Atunci când lucrezi într-o companie antreprenorială, ai un mediu de lucru mai antrenant și dinamic. Aceasta presupune că vei jongla cu mai multe decizii, cu mai multe taskuri, cu mai multe idei și că vei face tot ce poți mai bine pentru a avea succes. Vei porni de la obiectivele de atins ale acelui startup și vei merge mai departe cu acele obiective în mai multe acțiuni de urmat.

Cunoști mai multe persoane

Dacă lucrezi într-un startup, cunoști mai multe persoane, mai diverse și schimbul de idei este mai valoros și fructuos. De la colaboratori și furnizori, la parteneri de afaceri, la persoane cu care poți dezvolta mai multe ramuri de business. Vei participa la conferințe și evenimente, vei face networking, vei cunoaște persoane de la care să te inspiri și cu care să schimbi mai multe idei, deci îți vei îmbogăți rețeaua profesională. 

Înveți mai mult

Nu ai parte de trainingurile clasice din companii, însă te dezvolți mai mult pentru că citești, ai nevoie să aplici, înveți pe măsură ce compania crește. De asemenea, lucrezi îndeaproape cu antreprenori care au multe abilități, care sunt deseori creativi și originali. Vei citi mai mult, vei găsi cărți de business pe care să le pui în aplicare, vei folosi diverse tipare de afaceri pe care să le utilizezi în proiectele pe care le dezvolți.

Mai multă flexibilitate și libertate

Adaptabilitatea și flexibilitatea se reflectă în programul de lucru, dar și în abordarea muncii în sine. Chiar dacă vei lucra de multe ori mai multe ore pe zi, ai satisfacția de a-ți face programul așa cum vrei: îți stabilești întâlniri cu colaboratorii când vrei, îți organizezi timpul așa cum îți este mai ușor și benefic. Ai mai multă deschidere în gândire, mai ales dacă lucrezi cu idei noi sau dacă implementezi lucruri care nu au mai fost făcute anterior.

Ai oportunitatea de a inova

Angajații care lucrează la startup-uri au de obicei oportunitatea de a-și folosi cunoștințele și abilitățile în moduri care contribuie la dezvoltarea și succesul afacerii. În timp ce companiile mari au tendința de a avea un flux de lucru prestabilit în care ideile trebuie să curgă, angajații vor să-și pună ideile direct în aplicare atunci când lucrează în cadrul unui startup. Acest lucru este benefic mai ales dacă ești creativ și vrei să vii cu inovații pe care le poți împărtăși cu echipa. 

Devii mai responsabil

Atunci când lucrezi pentru propria companie ești mai responsabil cu acțiunile tale. Pentru că există mai puțini angajați care lucrează la un startup, supervizarea este mai dificil de realizat pentru fiecare departament. Acest lucru înseamnă că angajaților le este permis destul de des să ia propriile decizii, în ce privește rolurile lor profesionale și că au oportunitatea să contribuie la progresul afacerii.

Să lucrezi într-un startup este de multe ori mai provocator, însă vine și cu numeroase oportunități de creștere, pe care poate nu le ai într-o companie mare. Poți ajunge să înveți mai multe despre business și, în timp, să-ți dezvolți și propria afacere. 

Foto: Canva Studio / Pexels

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!