5 sfaturi pentru a transforma o locuință banală în una de lux

De Unica.ro, pe

de important pentru bunăstare și, prin urmare, este, de asemenea, important să vă asigurați că spațiul vă face să vă simțiți bine. Dacă simțiți că propria casă are nevoie de puțin lux și dragoste, dar nu aveți fonduri nelimitate, iată 5 sfaturi care ar trebui să vă ajute.

Pașii prin care să vă îmbunătățiți locuința

1.Mixați textilele

O canapea, un scaun, perne și draperii care sunt toate în aceeași țesătură și textură vă vor face spațiul să pară plat. Schimbați pernele pentru a avea o varietate de texturi și dimensiuni pentru a adăuga mai multă elegantă. Doar adăugarea câtorva nuanțe care sunt o ușoară variație a celor neutre pe care le aveți deja va animă spațiul. Încercați un muștar deschis, roz prăfuit sau liliac deschis dacă nu vă puteți dedica unei palete mai strălucitoare.

2. Cumpărați seturi potrivite pentru elementele esențiale

Deși e bine să evitați seturile atunci când vine vorba de mobilier, nimic nu pare mai deliberat, îngrijit și șic decât un set de recipiente asortate pe un blat de toaletă sau de bucătărie. Folosirea săpunului lichid într-un dozator și transferul tampoanelor de bumbac dintr-o cutie într-un recipient schimbă întregul aspect. Este relativ ieftin să faceți upgrade, iar impactul general asupra băii este enorm. Vă veți simți ca în vacanță în propria casă.

 3. Parchetul din lemn continuă să domine

Parchetul din lemn a rămas în fruntea podiumului de zeci de ani și continuă să domine industria podelelor pentru locuințe. În timp ce cererea de lemn de esență tare este în creștere chiar și după toți acești ani, este important de știut că există anumite elemente care deosebesc pardoseala învechită din lemn de esență tare de omologii săi moderni.

Pentru a urma cu adevărat tendințele actuale în materie de podele, trebuie să vă concentrați pe culoare și stil. Mulți designeri promovează idei moderne de pardoseli care includ tonuri reci și desaturate (maro închis, gri, alb, maro deschis). Pe de altă parte, unele tonuri mai calde sunt, de asemenea, în tendințe. Spre exemplu parchetul din lemn dublu stratificat  de la Valprestparchet.ro în nuanțe precum mierea și aramiul câștigă popularitate datorită aspectului lor ușor și aerisit.

4. Bazați-vă pe tonuri neutre

Pentru un sentiment de calm garantat, bazați-vă pe o paletă de culori neutre în spațiul dvs. O cameră îndrăzneață și plină de culoare este plăcută, dar culorile strălucitoare se pot deteriora mai repede. Neutrele se ridică deasupra tendințelor și sunt mereu în stil, așa că nu va trebui să vă faceți griji cu privire la redecorare. Schimbați lucrările de artă, decorul sau corpurile de iluminat când aveți poftă de o reîmprospătare rapidă.

5. Iluminarea camerelor

Când luminezi orice cameră, urmărește să stratifici cele trei tipuri de iluminare: ambientală, de activitate și de accent. Iluminarea ambientală este, de obicei, principala dvs. sursă de lumină, inclusiv luminile naturale și cele suspendate. Iluminarea activității este exact așa cum sună: o lampă sau un corp de iluminat care vă ajută să îndepliniți o sarcină specifică, cum ar fi cititul sau gătitul. Iluminatul de accent este ceea ce utilizați pentru a evidenția caracteristici specifice și vine adesea sub formă de aplice sau corpuri speciale.

Având în vedere pașii de mai sus puteți da un refresh locuinței. Schimbările mici, ce țin de texturi, culori și materiale vor aduce un plus de elegantă locuinței dumneavoastră.

Sursa foto: Unsplash.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!