5 recomandări de care să ții cont când îți cauți primul job în IT

De eJobs, pe

Joburi pentru care nu se cere experienţă există. Sunt aşa numitele joburi entry-level. Însă ele nu sunt foarte multe, se ocupă repede pentru că oferta este mare, şi din acelaşi motiv, deseori nu se promovează prea intens. Un job entry-level este ca un iepure care îţi sare brusc în faţă maşinii pe un drum îngust, şi în 2 secunde a dispărut deja. Dacă nu eşti atent, de abia apuci să-l vezi.

Text: Mihaela Pascari

Din acest motiv, este important să cauţi atent şi bine pentru a da de joburile entry-level, să le descoperi cât mai repede după publicare şi să aplici deîndată la ele. Nu e de ajuns să vizitezi un site de recrutare o dată la câteva zile. Caută zilnic, foloseşte surse multiple de informare, urmăreşte reţele sociale, spune-le tuturor cunoştinţele despre tipul de job pe care-l cauţi. Fii activ şi vigilent în vânătoarea de joburi. Și mai ține cont și de aceste 5 recomandări!

Stabilește-ți o rutină!

Decide un anumit interval orar zilnic în cadrul căruia vei căuta și, eventual aplică, la joburi din domeniul care te interesează. Păstrează o rutină ca la carte și nu fugi de această responsabilitate. Este ca o slujbă, dar tu ești șeful și trebuie să fii sincer cu tine în legătură cu efortul pe care îl depui, dacă este suficient, și dacă mai trebuie să faci ceva în acest sens. Niciunul dintre ceilalți pași pe care ți-i vom prezenta ulterior în articol nu te vor ajuta să obții un loc de muncă fără experiență profesională dacă nu-ți dedici măcar timpul.

Nu uita de follow-up!

Și aceasta este o strategie care-ți poate economisi o grămadă de timp atunci când îți cauți un loc de muncă. Urmărește unde ai aplicat și trimite un mesaj dacă nu ai fost contactat în termen de o săptămână. Însă poți face acest lucru numai dacă rămâi organizat și urmărești efectiv compania în cadrul căreia ai aplicat și data când ai făcut-o. Poți ține evidența într-o simplă foaie de calcul Excel care să conțină câteva coloane:

  • Numele Companiei
  • Data la care ai aplicat
  • Modul în care ai aplicat (e-mail, formular online, site de recrutare etc.)
  • Ai făcut follow-up? (da/nu)
  • Ce ți s-a răspuns (fără răspuns, au refuzat să mă intervieveze, sunt interesați să mă intervieveze, interviu programat pentru data de…)

3. Pregătește-te cu grijă pentru interviu!

Evident, dacă încerci să te vinzi prin experienţă într-un domeniu în care nu ai aşa ceva, eşti într-un joc deja pierdut. Trucul este să scoţi în faţă potenţialul tău de a deveni foarte bun în domeniul respectiv. Asta se aplică la CV, la interviuri, peste tot.

Acest potenţial este dat de calități precum:

• Abilităţi naturale pentru domeniul respectiv;

• Motivaţie clară pentru domeniu;

• Abilitatea de a învăţa şi progresa rapid;

• Capacitatea de a comunica şi lucra bine într-o echipă;

• Loialitate, integritate, iniţiativă şi determinare.

Dacă demonstrezi că ai aceste calităţi, este posibil ca angajatorul să treacă peste lipsa ta de experienţă. Din păcate, foarte puţine persoane chiar demonstrează că au aceste calităţi. Doar declară că le au. Arta însă constă în a arăta că le deții cu adevărat.

4. Nu refuza pentru început un job într-un domeniu conex!

Foarte multe companii recrutează pentru anumite joburi entry-level din interior. De exemplu recrutează pentru joburi de PR sau resurse umane oameni cu potenţial din departamentele de vânzări sau customer service. Și similar se întâmplă și în cazul IT-ului.  Asta înseamnă că poţi să ai acces la joburile respective fără experienţă în domeniu, însă doar dacă lucrezi deja în companie, într-un alt departament.

Deci, are sens să te angajezi inițial într-un alt domeniu decât cel la care visezi dar mult mai uşor accesibil. Însă e important să te asiguri înainte că în compania respectivă chiar se pot face schimbări laterale, de la un domeniu la altul. Iar odată angajat în companie, ai nevoie să te afirmi şi să ieşi în evidenţă, altfel rişti să rămâi blocat în jobul iniţial.

5. Participă rapid la un curs de specializare!

HTML este adesea primul limbaj de codificare pe care îl învață oamenii, deoarece este foarte comun și relativ ușor de învățat. Alte limbaje pe care ai dori poate să le asimilezi sunt: JavaScript, C ++, Python și Ruby. Dacă vrei să obții o calificare în JavaScript sau în QA, poți urma cursurile gratuite în IT, puse la dispoziție de eJobs prin Proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

La aceste cursuri de IT se poate înscrie orice persoană care bifează următoarele puncte:

  • Are domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București)
  • Are o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani
  • Este angajată, cu contract de muncă, PFA , Întreprindere Individuală
  • A absolvit cel puțin 8 clase

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe

ID proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Contact:

SILVIU PETRESCU

silviu.petrescu@ejobsgroup.ro

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!