5 Motive Pentru Care ar Trebui să Folosești Produse Cosmetice Naturale

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 23 decembrie 2021, 00:06

Există o conștientizare tot mai mare că produsele cosmetice ar trebui să fie făcute din produse naturale, iar această tendință a făcut că industria cosmetică organică să crească cu peste 12% în ultimul deceniu.

Dacă utilizezi produse cosmetice naturale si eco pentru a-ți îngriji pielea vei avea numeroase beneficii. Iată câteva dintre acestea:

Previn apariția ridurilor

Ridurile sunt primele semne ale îmbătrânirii pielii și pot fi atribuite multor factori precum expunerea la soare, fumatul și stresul. Produsele cosmetice bio certificate care conțin antioxidanți, vitamine, acizi grași Omega 3 și Omega 6 hidratează pielea și previn ridurile. Pe lângă hidratarea pielii, antioxidanții ajută la prevenirea deteriorării celulelor corpului, ceea ce ajută pielea să își păstreze elasticitatea, frumusețea și tinerețea.

Sunt mai sănătoase pentru organism

Cosmeticele sunt făcute pentru a spori frumusețea oamenilor. Cu toate acestea, unele substanțe utilizate în aceste produse pot prezența un risc atât pentru mediu, cât și pentru sănătatea umană. Următoarele substanțe se găsesc de obicei în produse cosmetice care nu sunt certificate bio:

Metalele grele – Substanțele nocive găsite în produse cosmetice sunt plumbul, aluminiul și mercurul. Se știe că majoritatea acestor substanțe sunt toxice la concentrații mari și s-a dovedit că au efecte negative asupra creierului, a rinichilor, a plămânilor și a sistemului nervos.

Parabenii – Aceste substanțe sunt de obicei folosite cu rolul de conservare. Acționează prin uciderea bacteriilor, împiedică dezvoltarea mucegaiului și reduc deteriorarea alimentelor. Studiile arată, însă, că există o legătură între parabeni și cancerul de san și, prin urmare, sunt substanțe care ar trebui evitate.

Ftalatii – Aceste substanțe sunt adăugate în produse cosmetice, deoarece cresc flexibilitatea materialelor plastice și, de asemenea, reduc contracția în timpul producției de articole din plastic PVC. Ele pot fi găsite în lacuri de unghii, demachianti, loțiuni, parfumuri și alte produse cosmetice. Ftalatii afectează dezvoltarea copiilor și fertilitatea bărbaților și ar trebui evitate produsele care le conțîn.

Triclosanul – Este o substanță folosită în pastă de dinți și în unele produse cosmetice. S-a descoperit că provoacă un risc crescut de cancer de san, potrivit unui studiu publicat în revista Science. Este dăunător atunci când este combinat cu alte substanțe chimice cum ar fi formaldehidă care este folosită în produse cosmetice, precum lacul de unghii sau lipiciul pentru genele false și extensii.

Acesta poate fi găsit și în săpunurile antibacteriene și loțiunile pentru piele, unde reduce timpul de revenire a bacteriilor. Triclosanul poate, de asemenea, perturbă hormonii și crește reacțiile alergice la persoanele care sunt sensibile la acesta.

Nu provoacă irității și pot fi utilizate și de persoanele cu pielea sensibilă sau predispuse la alergii grave

S-a demonstrat că unele produse de înfrumusețare conțîn sulfati, substanțe chimice cu pH ridicat. Aceste substanțe chimice sunt dăunătoare pentru piele, deoarece o irită, pot provoca acnee și pot crea probleme grave celor cu pielea sensibilă sau celor predispuși la alergii.

Cosmeticele organice nu folosesc aceste substanțe chimice dăunătoare și, în schimb, folosesc alternative naturale cum ar fi uleiuri vegetale, extracte și minerale care hidratează pielea și o fac mai sănătoasă, mai elastică, mai tânăra și mai strălucitoare.

În general, produsele cosmetice bio sunt o alternativă mai bună pentru persoanele care au pielea sensibilă, deoarece nu vor fi expuse la ingrediente dure care le pot face să reacționeze prost sau să provoace irității.

Au arome naturale

Cele mai bune produse cosmetice bio au ingrediente naturale, pe baza de plante. Atunci când achiziționezi produse cosmetice bio organice, vei descoperi că au arome foarte diferite față de aromele artificiale din cosmeticele convenționale, mai plăcute și mai naturale. Această se datorează faptului că mărcile organice folosesc arome naturale pentru a adaugă arome naturale produselor lor precum mentă, trandafirii, lămâia, cocoșul, lavandă, etc.

Protejează mediul înconjurător

Produsele cosmetice naturiste provin din agricultură ecologică, care este un tip de agricultură ce nu permite utilizarea oricăror substanțe nocive. Fermele trebuie să producă culturi folosind îngrășăminte naturale și insecticide și nu pot folosi organisme modificate genetic. De asemenea, fermele ecologice nu pot folosi substanțe sintetice în producția de culturi, cum ar fi pesticide, erbicide, fungicide, hormoni, antibiotice și așa mai departe.

Cosmeticele organice nu sunt numai bune pentru mediu, ci și pentru sănătatea ta. Ele nu conțîn substanțe chimice nocive, conservanți sau coloranți artificiali și sunt o alternativă excelență la produsele de înfrumusețare mai toxice.

Aceste produse cosmetice organice protejează mediul prin agricultură durabilă. Plantele care sunt utilizate pentru crearea produselor naturale sunt cultivate pe terenuri lipsite de pesticide și substanțe chimice, ceea ce protejează solul și sursele de apă de contaminare.

Prin agricultură sustenabilă și prin reducerea emisiilor de carbon asociate cu materialele de transport și ambalare utilizate în produsele convenționale, cosmeticele organice protejează mediul.

Știind toate aceste lucruri, tu ce fel de cosmetice vei alege să folosești de acum înainte? Spune-ne și de ce!

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!