5 idei de amenajare a băii cu cabine de duș dreptunghiulare

De Unica.ro, pe

Urmează să îți amenajezi baia și ești în căutare de inspirație? Dorești ca la finalul amenajării baia ta să îndeplinească atât criterii de utilitate, cât și de aspect, iar spațiul din ea să fie valorificat în totalitate? Atunci în articolul acesta vei afla cinci idei de amenajare a băii tale cu ajutorul cabinei de duș dreptunghiulare.

5 idei de amenajare a băii cu cabine de duș dreptunghiulare

Avantajele cabinelor de duș dreptunghiulare

Cabinele de duș sunt într-adevăr extrem de utilizate în special în băile micuțe, care nu permit instalarea unei căzi de mari dimensiuni sau în care spațiul se dorește a fi utilizat în alte scopuri. Pe lângă faptul că sunt extrem de practice, cabinele de duș dreptunghiulare vin însoțite și de alte avantaje.

  • Modelul de cabină de duș dreptunghiulară este cel care îți oferă spațiu în interior fără să ocupe mult spațiu în exterior. Datorită faptului că ușile nu se curbează spre interior îți oferă confort în timp ce te afli în cabină. 
  • O cabină de duș dreptunghiulară nu îți oferă restricții de dimensiune, putând fi ușor instalat atât pe un perete al băii, cât și pe doi pereți sau independent. Astfel, dimensiunea dușului nu va fi limitată de locul în care alegi să îl instalezi.
  • Pentru cabina de duș dreptunghiulară există o gamă mai largă de uși, oferindu-ți posibilitatea de a obține întocmai designul dorit. 

În ceea ce privește performanța, sistemele de dus E-baie sunt atât de inteligente încât te poți bucura de nenumărate funcții, precum diferite tipuri de curgere a apei, jeturi spa și de masaj, leduri sau radio.

Idei de amenajare pentru băile mici

Datorită gamei variate de modele de cabine de duș ai nenumărate stiluri în care îți poți amenaja baia. Pentru că optezi pentru o cabină de duș, în baia ta va rămâne suficient spațiu astfel încât să poți îmbina utilul cu plăcutul. 

1. Știm că dulapurile de baie sunt mai tentate datorită dimensiunilor și designului, însă pentru o baie de mici dimensiuni, polițele și etajerele sunt cu siguranță mai potrivite. Cu ajutorul lor vei reda băii tale un aer intim, cochet și în același timp vei salva spațiu. Așează pe ele bețișoare parfumate, coșulețe cu prosoape și dischete de vată, flori naturale ce reduc umiditatea, iar baia ta va avea un aspect deosebit și personal.

2. O oglindă mare pentru o baie mică poate să creeze o extraordinară iluzie optică. Poți opta fie pentru o oglindă singulară, pentru un întreg perete din oglindă sau pentru un joc creat din mai multe oglinzi de diferite dimensiuni. Toate aceste variante îndeplinesc scopul de a crea senzația unei băi mari, spațioase și aerisite. Un alt truc care se vede minunat în orice moment al zilei este să pui lumini în spatele oglinzii. 

3. Odată ce ți-ai ales un stil, urmează-l de la cap la coadă. Indiferent că optezi pentru stilul clasic, industrial, vintage sau minimalist, ai grijă ca totul să se asorteze. Baia este prea mică pentru a avea loc să amesteci stilurile. Să spunem că stilul vintage-romantic este cel care te definește. Atunci alege accesoriile pentru baie în nuanțe de roz și lila pal, sau în nuanțe de crem, agață o perdea de duș cu flori mari șterse iar prosoapele de mâini și de față pot să stea în coșulețe cu împletituri.

5 idei de amenajare a băii cu cabine de duș dreptunghiulare

4. Dacă vrei să creezi senzația unei băi aerisite, alege uși din sticlă transparentă pentru cabina de duș. Ușile opace sau perdeaua de duș vor segmenta baia și vor da un aspect înghesuit. 

5. Faianța și gresia sunt extrem de importante într-o baie. Pentru o baie de mici dimensiuni, designerii de interior recomandă să se folosească nuanțe deschise, calde fără să se opteze pentru un model diferit între cabina de duș și restul băii.

Iată astfel cât de ușor poți avea totul într-o baie micuță datorită unei cabine de duș dreptunghiulare: confortul oferit de dușurile performante dar și un design plăcut și util în același timp. 

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!