5 greșeli în alegerea rochiei de mireasă

De Unica.ro, pe

Tocmai ai fost cerută în căsătorie și ești super emoționată! Îți facusei de mult planuri despre cum ai vrea să arate ziua cea mare, dar dintr-o dată, ca prin minune, ele s-au șters cu buretele. Începi vânătoarea de localuri, formații/dj, foto-video și de cel mai important element: rochia de mireasă! Dacă totul a mers relativ ușor până acum cu celelalte alegeri, pregătește-te pentru ce urmează! Alegerea rochiei de mireasă !!! 

Am discutat cu consilierii salonului Bella Sposa din București și am identificat cele mai frecvente greșeli făcute de mirese și câteva modalități pentru a le evita 🙂

Cea mai comună „greșeală” pe care o fac miresele este să își imagineze că alegerea rochiei de mireasă este un lucru simplu și rapid! Toate ne uităm la emisiunea de pe TLC care, pe lângă poveștile siropoase, ne arată cât de ușor își găsesc miresele rochia mult visată! Dar ce te faci dacă tu ești acea fată care nu s-a visat mireasă? Chiar și în serialele glossy celebre vedem personajele care merg la un magazin și instant au „mirosit” rochia perfectă. În Sex and the City, ne amintim cu toții cu personajul principal, Carrie, a fost la o ședință foto pentru o revistă, iar Vivien Westwood i-a trimis cadou rochia de la shooting, care era „the one”! De ce oare nu avem fiecare câte o Vivien Westwood? 

Alexandra, consilierul Bella Sposa menționează că multe mirese  spun „Credeam că o să fie mai simplu! Nu mă așteptăm să fie atât de greu!” . Cu toții am auzit de „acea” mireasă care a intrat în primul magazin și s-a îndrăgostit de prima rochie probată! Din păcate, cazurile acestea sunt destul de rare și acea mireasă este o fată morgană. Alegerea celei mai importante rochii din viața ta necesită timp, atenție, răbdare și energie. Este rochia la care te vei uită în fotografii pentru tot restul vieții! Este o rochie pe care o îmbraci o în dimineața nunții și pe care o mai scoți a doua zi dimineață! Este ultima rochie pe care o porți în calitate de domnișoară și prima rochie pe care o porți în calitate de doamnă!

Multe din mirese se plâng că sunt prea multe rochii și nu știu ce să aleagă. Ăsta este un lucru bun! Mamele noastre ne povestesc cum „pe vremea lor” nu existau atâtea magazine și se duceau la casă de modă Venus (cine își permitea) și alegeau din două-trei modele. Profită de ocazie și probează rochii de mireasă cât mai variate, până vei simți acel ceva la rochia perfectă! În salonul Bella Sposa poți să alegi preferată printre cele 300 de rochii de mireasă existente în salon, iar autorul unui consilier profesionist este de mare ajutor.O a doua greșeală a mireselor este alegerea greșită a perioadei în care încep probă! 

Majoritatea mireselor sunt conștiincioase în ultima perioadă și merg la probă din timp, astfel încât să poată probă o gamă cât mai variată de rochii de mireasa, apoi să poată alege în tihnă modelul potrivit și să se încadreze în timpul de comandă+retușuri până la nuntă. Cu toate acestea, încă sunt multe mirese care merg cu o lună înainte de eveniment în speranța că vor putea comanda rochia pe care o urmăresc pe internet de mai multe luni, deși pe internet este menționat cam peste tot cam cât durează o comandă. 

Sunt și mirese foarte nerăbdătoare care se apucă de probat chiar și cu doi ani înainte de nuntă! Nici acest lucru nu este chiar recomandat, pentru că riști că ce probezi acum să nu se mai producă până la momentul la care te decizi tu, sau dacă ai reușit să iei o decizie, să riști să nu îți mai placă rochia până la nuntă (caz în care ar fi de preferat să nu te mai uiți la alte rochii de mireasă!). 

Dacă știi că ești o mireasă pretențioasă, care își dorește anumite detalii la rochie, dacă îți dorești rochia pe o altă culoare sau măsură, este recomandat să începi să cauți și să probezi rochii de mireasă cam cu 6-8 luni înainte de nuntă, pentru că o comandă poate să dureze între 2 și 5 luni și ai nevoie de timp să încerci rochii, să analizezi, să iei decizia buna pentru tine și apoi să o comanzi. În salonul Bella Sposa o comandă poate varia intre 1-4 luni, dar poți alege rochia direct din magazin, să o probezi, să te îndrăgostești și să pleci cu ea acasă !

Ceri părerea foarte multor persoane!
Când pornești în căutarea rochiei de mireasă este foarte important să ai cât de cât măcar o a doua opinie a cuiva care te cunoaște și care ar fi sincer cu tine! Cu toate acestea, multe mirese merg la probă cu 4-6 domnișoare de onoare, nașa, mama, soacra și alte prietene, iar experiența ne-a demonstrat de fiecare dată că acest lucru nu este în beneficiul miresei. 

Orice femeie care intra într-un magazin de rochii de mireasă se va simți copleșită și nu va ști ce să aleagă, iar dacă vei avea și 6-8 opinii diferite, sarcina ta va fi și mai dificilă! Prietenele tale, oricât de bine intenționate sunt, nu vor putea fi obiective! Fiecare te va sfătui să alegi modelul pe care l-ar alege ea, fără să-și dea seama de acel lucru. Cineva preferă prințesă cu trena de 3 metri, cineva preferă dantela Chantilly, cineva preferă o rochie stil sirena, cineva este mai conservator, cineva mai extravagant. Trebuie să te analizezi pe tine însăți și să iți dai seama cum ești tu și ce preferi. 

Sfatul meu ar fi să te limitezi la 2, maxim 3 persoane care sunt pe aceeași lungime de undă că tine! Cel mai important este că tu să iubești rochia și felul în care arăți în acea rochie! Reține faptul că este nunta ta, rochia ta și că indiferent cât te vei strădui, nu vei putea mulțumi pe toată lumea!

Nu acorzi suficientă importanță probei de rochii de mireasa și nu îți faci programări pentru probe!

Când te gândești la probat rochii de mireasă, ce imagine îți vine în minte? Te vezi alergând din magazin în magazin, probând pe fugă ce apuci, sau te vezi intrând într-un loc în care ai un timp alocat, ești consiliată și ajutată la probă? Ideal ar fi să te gândești la a doua variantă, motiv pentru care cel mai important este să-ți faci programare acolo unde îți dorești să probezi! 

Rochiile de mireasă nu sunt niște haine obișnuite, astfel că nu vei reuși să iei singura rochia din raft și să te îmbraci fără ajutor. În plus, probatul rochiilor de mireasă necesită timp și nu ai vrea să simți în ceafă respirația altei mirese care așteaptă să te muți de la oglindă, sau care așteaptă fix rochia de pe tine. 

Când iți faci programare la un salon, știi sigur că acolo vei fi întâmpinată de un consilier care te va ajuta pe tot parcursul probei atât cu sfaturi cât și cu partea de îmbrăcat și aranjat. De asemenea, vei avea la dispoziție un anumit interval de timp în care poți proba liniștită ce iți dorești, poți analiza modelele, nu stai cu grijă că în 3 secunde trebuie să te dezbraci pentru că mai sunt fete care vor să probeze rochia aceea. 

5 greșeli în alegerea rochiei de mireasă

Ești prea stresată când iți cauți rochia de mireasă!

Este bine știut că organizarea unei nunți cade în principal pe umerii miresei, pentru că, să fim serioși, mirilor nu le pasă de invitații, florile de pe masă, buchete, cocarde, mărturii și alte detalii pe care la final s-ar putea să ți le mai amintești doar din fotografii! Chiar și așa, alegerea rochiei de mireasă este momentul tău intim și personal, de care trebuie să te bucuri cât de mult poți, pentru că trece repede. Tu vei fi în centrul atenției și tu ești, practic, vedeta nunții! Mirele trebuie doar să se prezinte! Dacă are noroc, apare și în poze, vorba aceea! De aceea trebuie să mergi la probe cu zâmbetul pe buze, fericită și relaxată, ca și cum ai merge la spa! Gândește-te că multe fete merg la probe doar de fun! Enjoy the moment! 

La salonul Bella Sposa, consilierii în domeniul rochiilor de mireasă te așteaptă cu sute de rochii de mireasă în salon alese special pentru tine. De asemenea aici poți primi multe sfaturi menite să îți ușureze alegerea. Vasta experiență avută cu mii de mirese care au trecut pragul salonului Bella Sposa în cei 12 ani de activitate oferă consilierilor cunoștințe avansate în domeniului bridal fashion și a ultimelor tendințe din fiecare sezon. Toate acestea contribuie cu succes la găsirea cu ușurință a rochiei potrivite potrivite pentru fiecare silueta feminină, pentru gust și orice buzunar. 

Să fii mireasă, clar, nu este ușor! Să găsești rochia de mireasă perfectă este și mai greu! Cu toate acestea, toate miresele ajung să poarte rochia mult visata în ziua nunții! Important este să nu intri în panică și să te informezi puțin! La o simplă căutare pe Google poți găsi informațiile necesare despre tot ce tine de rochia de mireasă și alegerea rochiei de mireasă! Dacă ai noroc să nu fii prima din grup care se mărită, experiența prietenelor tale te va ajuta și ea foarte mult!

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!