5 flori specifice lunii decembrie și cum le poți integra în decorul de Sărbători

De Unica.ro, pe

Multe persoane consideră că florile frumoase pot fi regăsite doar primăvara și vara, însă adevărul este că fiecare anotimp aduce în atenția noastră tot ce este mai frumos din natură. Florile specifice sezonului rece, mai exact cele care înfloresc de la jumătatea toamnei până spre finalul iernii au un farmec aparte. Au un miros ușor amărui, dar fermecător, frunzele și petalele sunt mult mai rezistente decât cele ale florilor din sezonul cald și sunt așezate astfel încât ne pot hipnotiza (un astfel de exemplu este Dahlia). 

Pentru că este luna decembrie și cu siguranță ești în căutarea celor mai frumoase decorațiuni pentru sărbători, ce ai spune dacă din loc în loc ai pune vaze cu flori sau aranjamente florale de la Maison d’Or? Dacă nu ai inspirație și nu știi ce să alegi, in continuare îți prezentăm 5 flori specifice lunii decembrie și cum le poți integra cu succes în decorul de Sărbători. 

  1. Crăciunița (Poinsettia) 

Este supranumită și Steaua Crăciunului și cu siguranță este cea mai cunoscută floare din luna aceasta. Probabil ai deja una sau mai multe acasă. Nu doar culoare ne poartă gândul la Crăciun, ci și faptul că înflorește în această lună. Cele mai populare Crăciunițe sunt cele roșii, însă trebuie să știi că mai poți cumpăra și unele albe sau chiar roz. Nu sunt dificil de îngrijit, iar dacă le asiguri condițiile necesare, vor înflori mai multe luni pe an. 

  1. Amaryllis 

Una dintre cele mai apreciate flori atât pentru buchete, dar și pentru decorațiuni. Are o formă deosebită, ce aduce puțin cu forma florilor de crin. În Europa a fost cultivată pentru prima dată în anii 1700 și de atunci a devenit una dintre florile decorative preferate pentru apartament. Sunt numeroase variații de culoare, însă pentru decorul de Sărbători îți recomandăm roșul. 

  1. Trandafirul Crăciunului 

De obicei, este o floare ce revine la viață în ianuarie, însă dacă îi asiguri condițiile necesare, poate înflori la finalul lunii decembrie, la timp pentru Crăciun. Este o floare deosebită, pe care chiar și invitații o vor aprecia. 

  1. Iasomia de iarnă 

Este una dintre cele mai impresionante flori, deoarece nu doar că rezistă afară, la temperaturi extreme, dar și înflorește. Florile ei galbene vor reprezenta fericirea și optimismul de care ai nevoie, așa că alege-le pentru un decor de poveste în prejma sărbătorilor. 

  1. Erica 

Ultima floare pe care ți-o prezentăm este Erica, o altă floare ce poate rezista chiar și în grădină. Are flori mici și înflorește începând cu luna decembrie. 

Acestea sunt doar câteva dintre florile pe care le poți alege pentru decorul deosebit de Crăciun de anul acesta. Dacă vrei să te bucuri de ele și nu numai, îți recomandăm cele mai frumoase aranjamente florale de la Maison d’Or, care îți vor înfrumuseța și înmiresma casa. 

În plus, mai poți alege și superbii trandafiri criogenati de la Maison d’Or, pe care îi vei putea folosi în decoruri de Crăciun timp de 25 de ani. 

Sursa foto: unsplash.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!