5 dintre cele mai apreciate filme despre cazinouri și jocuri de noroc

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 26 octombrie 2021, 13:17

Am pregătit o listă cu 5 filme pe care pasionații de jocuri de noroc le vor savura în mod sigur. Chiar dacă cel mai vechi dintre acestea a fost lansat în 1973, acela pare a fi preferatul majorității – cel puțin asta reiese din recenziile de pe IMDB. Nu lipsesc jocurile de blackjack, poker, pariurile sportive ș.a.m.d., iar două dintre acestea au la bază povestiri adevărate.

5. 21 (2000) IMDB: 7.2

Acest film are la bază cartea Bringing Down The House, în care un profesor din SUA își formează o echipă de studenți cu care încearcă să falimenteze cazinourile. După ce-i învață și îi antrenează cu privire la numărul cărților la Blackjack, într-o perioadă în care această metodă încă putea fi aplicată cu succes, aceștia își încep activitatea și se îmbogățesc rapid. Desigur, au fost luați de val destul de rapid și s-au dat în vileag, fiind interziși în diverse cazinouri. Aventura are la bază o întâmplare reală, motiv pentru care acest film reprezintă un punct de referință pentru amatorii de jocuri de noroc.

4. Rounders (1998) IMDB: 7.3

Deși este probabil cel mai faimos film din lumea pokerului, Rounders este o peliculă apreciată și de către publicul larg. Actorii sunt foarte bine aleși: Matt Damon joacă rolul unui tânăr care s-a lăsat de escrocherii la poker și a început să-și clădească o viață normală, în timp ce Edward Norton interpretează acel amic care se bagă întotdeauna în probleme. Veridicitatea rundelor de joc este însă una aleasă cu grijă, astfel încât orice cunoscător să guste detaliile din acest film.

3. Molly’s Game (2017) IMDB: 7.4

Pelicula este bazată pe povestea fostei schioare Molly Bloom, care a început să organizeze jocuri de poker private după ce s-a accidentat în timpul calificărilor pentru Jocurile Olimpice. Ținând cont de faptul că a organizat cele mai exclusiviste și extravagante partide de poker, la care au participat vedete de talie internațională, interlopi și alte personaje importante, condamnarea la un an de închisoare cu suspendare și predarea a $125.000 din câștigurile obținute pare să fi fost o afacere bună. Theringer.com susține că personajul misterios din film, „Player X”, ar putea fi celebrul actor Tobey Maguire.

2. Casino (1995): 8.2

Această peliculă regizată de Martin Scorsese prezintă mafia care conducea cazinourile din Las Vegas în anii 1970-1980, avându-i în rolurile principale pe Robert De Niro, Sharon Stone și Joe Pesci. Povestea relevă în special aspectele negative ale Orașului Luminilor și felul în care banii, putea și anturajele au un impact uriaș asupra persoanelor. Actorul principal este un nimeni, care devine, peste noapte, aparentul șef al cazinoului, însă acesta este doar un instrument al celor care conduc din umbră întreaga activitate din oraș. Din fericire, în zilele noastre, pasionații de jocuri de noroc nu mai sunt expuși niciunui risc dacă joacă online la cazinourile licențiate: https://mrbit.ro/ro/.

1. The Sting (1973) IMDB: 8.3

Acțiunea se desfășoară în Chicago, în anii ’20, iar subiectul este disputa interminabile dintre două bande de gangsteri. Paul Newman și Robert Redford au interpretat magistral rolurile de escroci pe care le-au avut. Pelicula include momente legate de pariuri sportive, jocuri de cazinou, dar și diverse escrocherii din alte sfere, culminând cu o adevărată viclenie ieșită din comun.

Vizionare plăcută!

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!