4 sfaturi pentru a-ți alege parfumul de primăvară potrivit

De Unica.ro, pe

Primăvara este un anotimp al reînnoirii și, așa cum îți schimbi garderoba, lăsând la o parte pulovere și jachete groase, faci și modificări legate de îngrijirea corpului, pregătindu-l pentru sezonul cald. Cu temperaturile în creștere, poate fi ocazia perfectă de a lăsa deoparte parfumurile cu note puternice pe care le-ai folosit în perioada mai rece, pentru a fi în ton cu prospețimea noului sezon. Iată câteva sfaturi despre cum poți să îți alegi parfumul potrivit pentru zilele de primăvară. 

Arome proaspete

Zilele însorite sunt asociate, de obicei, cu mirosuri proaspete, de flori, ierburi aromate ori de citrice. Totuși, mirosul nu este singurul aspect de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi parfumul de primăvară. Acesta trebuie să se potrivească personalității tale sau să arate o fațetă a caracterului care îți conferă farmec. Pentru femei, apa de toaleta si apa de parfum sunt accesoriul perfect pentru sezonul cald. Acestea sunt mai puțin concentrate ca parfumul și sunt compuse în principal din note de vârf foarte volatile. Gama de arome ideale pentru acest sezon este largă și vei putea să încerci noi parfumuri cu care nu ești neapărat obișnuită. Poți miza pe mirosurile florilor albe, precum lăcrămioare și iasomie, care sunt ușoare, dar induc și o notă de energie. Aromele de citrice, ca cele ale florilor de portocal și bergamotă, sunt o altă opțiune potrivită. Personalitățile mai senzuale pot alege parfumuri cu note de mosc și ambră sau paciuli. 

Cum să-ți alegi parfumul pentru noul sezon

Atunci când ești în căutarea noului parfum preferat pentru zilele însorite, este esențial să-l testezi. Specialiștii spun că nu este suficient să miroși acele benzi mici de testare disponibile în magazinele de profil. Parfumul se încearcă în primul rând pe propria piele, mai precis la încheietura interioară a mâinii, unde îl vei aplica fără a freca pielea. După trei sau patru ore, poți să decizi deja dacă este parfumul potrivit pentru tine sau vei încerca altul. 

Parfumul și soarele 

Pentru a mirosi bine în sezonul cald, fără să riști să îți apară alergii, pete maronii sau mici coșuri, trebuie să îți iei unele precauții: 

  • Nu pulveriza parfumul direct pe pielea care va fi expusă la soare. 
  • Dacă știi că vei petrece mult timp afară, pulverizează parfumul de două ori în aerul din fața ta, apoi treci rapid prin acest nor aromat, care se va impregna în haine și păr.
  • De asemenea, nu te parfuma pe acele zone care transpiră foarte mult, pentru că riști să declanșezi reacții neplăcute ale pielii. 
  • Folosește parfumul pe piele mai degrabă seara. 

Cum să te bucuri de parfum cât mai mult timp

Există câteva trucuri pentru ca parfumul să se mențină cât mai mult timp pe piele. Iată care sunt acestea:

  • Un parfum trebuie să fie pulverizat de la o distanță potrivită, de preferat de la aproximativ 10 centimetri. 
  • Parfumul se aplică pe locuri strategice, precum cele din spatele urechilor, la încheietura interioară a mâinilor, în pliul cotului, în spatele genunchilor, dar și pe păr, însă fără a face excese, pentru că alcoolul poate usca firele. 
  • Pielea nu se freacă pentru a face parfumul să pătrundă mai repede în ea. Acest gest nu face decât să modifice moleculele olfactive.
  • Pielea pe care se aplică parfumul trebuie să fie bine hidratată. După duș, aplică un strat din crema hidratantă preferată și abia apoi parfumează-te. 
  • Pentru o mai bună menținere, poți aplica pe zonele pe care vrei să le parfumezi puțină vaselină. Compușii grași din vaselină captează moleculele parfumate și astfel acestea se mențin intacte mai mult timp.

Un parfum este ca o ținută. Așa cum nu îmbraci aceleași haine vara și iarna, te poți parfuma și în funcție de anotimpuri sau de ocazii. Sfaturile de mai sus te vor ajuta să îți alegi parfumul ideal pentru noul sezon și să-ți găsești o nouă semnătură olfactivă cu care să te pui în evidență.

Sursa foto: Pexels

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!