4 motive pentru care să alegi meseria de hairstylist în București

De Unica.ro, pe

Ești din București și te gândești de mult timp să își schimbi meseria? Cochetezi cu gândul de a deveni hairstylist? Ai o pasiune în ceea ce privește aranjarea părului? Nimic mai simplu, poți oricând să te îndrepți către o meserie în domeniu, mai ales că, la ora actuală, găsești numeroase oportunități de angajare în Capitală. 

Cum devii hairstylist in București?

Dacă ai în prezent un job și te gândești să îl schimbi, sau poate ești elev sau student, dar pasiunea pentru domeniu te face să îți dorești o carieră în domeniu, află că aceasta dorință se poate îndeplinii foarte simplu.

Meseria de hairstylist este o meserie vocațională, însă pentru a putea debuta în arta aranjării părului necesită răbdare, perseverență și mult dorință de cunoaștere. Pentru început, trebuie să te înscri la un curs de coafor din București pentru a urma cursurile de specialitate în domeniu. În cadrul cursurilor de coafor vei învăța toate tehnicile și secretele meseriei. Tot în cadrul acestor cursuri îți vei dezvolta toate abilitățile pentru a deveni un hairstylist de succes. Cursurile de coafor sunt susținute de traineri cu experiență relevantă în domeniu care sunt dispuși să împărtășească cu viitori colegi tainele meseriei.

Cum alegi un curs de coafor potrivit?

Dacă te-ai hotărât să te înscrii la un curs de coafor in București și însă nu știi care este cel mai potrivit centru de formare profesională pentru tine, iată niște criterii de care ai putea ține cont:

  • prețul cursului (acestea variază între 1650 și 2500 lei)
  • durata cursurilor (de la 1 luna la 3 luni)
  • repartizarea cursurilor în funcție de disponibilitatea programului tău (matinal/after work/ weekend)
  • experiența trainerului
  • suportul de curs și facilitățile oferite de centru de formare profesională (ustensile gratuite, produse de styling)

La finalul cursului vei susține un examen în fața unei comisii de specialitate prin care vei obține un certificat de competență în domeniu recunoscut în plan național și internațional.

4 avantajele ale meseriei de hairstylist

Meseria de hairstylist este o meserie foarte frumoasă ce îți oferă libertate profesională, creativitate și satisfacții financiare. Este o meserie foarte solicitată și care nu își va pierde niciodată din importanță.

  1. Program lejer

Programul de muncă în domeniu este repartizat diferit în comparație cu programul de lucru al unui job de birou. Activitatea celor 180 de ore este repartizată în 15 zile, astfel încât vei beneficia de mult mai multe zile libere, în comparație cu cele 8 raportate la 21 de zile de muncă ale unui job de birou. În concluzie, program flexibil în comparație cu alte joburi.

  1. Oportunități multiple

Jobul de hairstylist, sau coafeza cum este identificat în codul COR al locurilor de muncă din România, deschide drumul multor oportunități. Poți profesa într-un salon sau centru de înfrumusețare, într-un teatru sau în cinema, la televiziune, pe vase de croazieră, sau poți chiar să devii ambasador de brand sau trainer în domeniu. Pe lângă toate acestea, ai și opțiunea unei cariere de freelancer în domeniu. Totodată, fiind un job atât de creativ, vei avea mereu posibilitatea să avansezi profesional pe baza experienței. Si, odată cu acumularea de experiență cresc și veniturile.

  1. Dezvoltare continuă

Fiind o meserie în permanență dezvoltare, fie că este vorba de tehnici noi, fie de produse sau chiar tehnologii, vei fi mereu la curent cu ele. Promotori din domeniul vor dori să îți ofere posibilitatea de utilizare în exclusivitate a produselor/serviciilor sau chiar a ustensilelor profesioniștilor din domeniu. Mai mult, atunci când există un eveniment în domeniu, el va debuta cu o prezentare sau un curs de perfecționare la care doar profesioniști au acces. Astfel de evenimente sunt și o bună oportunitate de networking cu colegi din domeniu pentru a face schimb de păreri și informații.

  1. Salariul motivant

Salariul unui hairstylist angajat poate fi cuprins între 2.500 și 4.000 lei în funcție de experiența din domeniu. Pe lângă salariul fix pe care îl are hairstylistul, acesta poate avea un coeficient din încasările pe care le face. Suplimentar, atunci când timpul îți permite poți practica meseria în sistem de freelancer și astfel îți poți rotunji veniturile.

Meseria de hairstylist este o meserie dinamică, creativă și liberă. Datorită specificului acestei meserii, îi vei descoperi frumusețea zilnic și te vei simți atras de domeniu cu fiecare client pe care îl vei consilia.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!