3 secrete pe care trebuie să le știi dacă îți dorești un ten impecabil

Cu siguranță orice femeie își dorește să aibă un ten curat și catifelat, însă dacă unele femei au fost îndeajuns de norocoase să aibă un astfel de ten moștenit genetic, pentru altele, obținerea unui ten impecabil necesită o rutină strictă de îngrijire.

Fiind expus în fiecare zi factorilor de mediu externi care duc la apariția diferitelor imperfecțiuni și iritații, tenul trebuie să fie în permanență îngrijit pentru a evita și a trata problemele care pot apărea în orice moment. Descoperă în continuare 3 secrete de care să ții cont în îngrijirea tenului tău.

  1. Adoptă o rutină zilnică de îngrijire

În funcție de tipul de ten și de nevoile pe care acesta le are, este important să stabilești o rutină de îngrijire formată din mai multe produse pe care să le folosești în fiecare zi.

O rutină simplă de îngrijire a tenului trebuie să conțină 5 pași:

  • Curățarea tenului – un pas obligatoriu atât dimineața cât și seara, indiferent dacă în ziua respectivă te-ai machiat sau nu, pentru că în acest mod înlături celulele moarte de la suprafața pielii și o cureți de impurități.
  • Tonifierea – cu rol de a tonifia tenul și de a echilibra pH-ul astfel încât pielea să absoarbă integral crema de zi aplicată în pasul următor.
  • Hidratarea – care se face cu ajutorul cremelor hidratante pe care le alegi în funcție de tipul tău de ten. Dimineața este indicat să folosești o cremă hidratantă de zi care conține factor de protecție solară, iar seara poți să folosești o cremă hidratantă de noapte care are efect intens nutritiv.
  • Exfolierea – de obicei, se face o dată pe săptămână sau chiar mai rar în cazul pielii mai sensibile și are rol de a debloca porii și de a preveni apariția coșurilor și a punctelor negre.
  • Masca – accentuează puterea ritualului de îngrijire a tenului deoarece hidratează suplimentar, revitalizează și hrănește tenul în profunzime.
  1. Curăță periodic pensulele și bureții pentru machiaj

Este binecunoscut faptul că pe bureții și pensulele de machiaj rămân bacterii și germeni după fiecare utilizare. De aceea, pentru a preveni iritarea tenului și infectarea, aceste instrumente necesare aplicării machiajului trebuie curățate des. În mod ideal, atât pensulele de machiaj cât și bureții ar trebui să fie curățați după fiecare utilizare, însă această rutină ar putea fi o adevărată provocare pentru fiecare dintre noi. Curățarea pensulelor este indicată totuși cel puțin o dată pe săptămână, în timp ce curățarea bureților folosiți la aplicarea fondului de ten lichid sau cremei trebuie făcută zilnic.

Poți alege să le cureți cu apă caldă și săpun, după care să le lași la uscat sau poți să folosești șervețele antibacteriene.

  1. Păstrează telefonul cât mai curat

Chiar dacă poate nu te-ai gândit până acum, telefonul are un mare impact asupra sănătății și aspectului tenului tău. Pielea tenului în zona unde ții telefonul atunci când îl folosești, mai exact obrazul și bărbia, este expusă zilnic la bacterii și microbi care pot să o irite.

De asemenea, chiar dacă folosești telefonul pentru a da un mesaj, dacă nu îți cureți mâinile apoi, le poți duce la față și poți transporta astfel bacteriile pe ten. Acest lucru poate cauza îngrășarea tenului și înfundarea porilor de suprafață cu bacterii.

Pentru a evita problemele tenului cauzate de microbii existenți pe suprafața telefonului mobil, este indicat să folosești zilnic, în funcție de cât de des folosești telefonul mobil, șervețele antibacteriene pentru a dezinfecta atât telefonul cât și mâinile după fiecare utilizare.

Deși respectarea unei rutine de îngrijire a tenului poate fi cel mai important și eficient pas pe care îl putem face pentru a avea un ten curat, nu trebuie să neglijăm celelalte acțiuni pe care le facem zi de zi și care pot să ne afecteze sănătatea tenului. Curățarea pensulelor de machiaj și a bureților, precum și dezinfectarea telefonului pe care îl folosim atât de des, sunt acțiuni mici pe care le putem face zilnic, dar care vor avea cu siguranță un mare impact pozitiv asupra sănătății tenului.

Sursa foto: shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Douglas

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!