3 secrete ca să pregătești un desert ca un maestru cofetar

Un desert făcut în casă este oricând preferat unuia cumpărat din cofetărie. Știi exact ce conține și cât este de proaspăt și ai un control mai mare al caloriilor. Apoi, satisfacția de a-ți răsfăța familia sau musafirii cu un tort delicios, care arată spectaculos, este de neegalat. Dar ca să ajungi să pregătești un desert ca un maestru cofetar este nevoie ca în primul rând să-ți placă să faci asta, să ai un pic de talent și să urmezi un set de reguli. Iată care sunt secretele pe care ți le împărtășim:

Ustensile pentru cofetărie

Înainte de a te apuca să faci un tort sau o prăjitură care necesită o atenție sporită la ornare, asigură-te că ai la dispoziție ustensile potrivite și de calitate. Evident, gustul contează cel mai mult la orice desert, dar dacă aspectul lui este neatrăgător, va fi consumat cu reținere. Potrivit Hendi, ai nevoie de doar câteva ustensile cu care poți să ornezi absolut spectaculos orice desert făcut în casă. Consultă lista și dotează-te cu cele necesare.

Respectă rețeta

Un desert delicios se face respectând la milimetru rețeta. Se întâmplă deseori ca atunci când începi să pregătești ceva la bucătărie – desert sau orice preparat – să îți dai seama că îți lipsește un ingredient și atunci improvizezi și încerci să-l înlocuiești cu ce ai în casă. Dacă în cazul unor feluri de mâncare, acest lucru funcționează de cele mai multe ori, la deserturi s-ar putea să ajungi în fața unui dezastru 🙂 Prăjitura poate suferi modificări importante de gust sau de aspect dacă un ingredient este înlocuit. De asemenea, este esențial să acorzi atenție cantităților, pentru că și asta va influența aspectul și gustul desertului tău. 

Dacă ai nevoie de inspirație, pe blogul Epicurious vei descoperi zeci de rețete de deserturi delicioase care se fac ușor.

Ingrediente de calitate

Ingredientele unui desert trebuie să fie, în primul rând, proaspete. Este cunoscut faptul că o prăjitură are în compoziție destul de multe ingrediente care se alterează repede. Dacă folosești unele care sunt aproape de expirare, s-ar putea să constați că gustul desertului este unul îndoielnic. De asemenea, este esențial să folosești doar ingrediente de calitate, începând cu făina. În cazul în care folosești făină ieftină, s-ar putea să constați că blatul prăjiturii se întărește și are un aspect urât. 

Foto: Pexels

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!