3 avantaje pe care le ai dacă locuiești aproape de o zonă de agrement

De Unica.ro, pe

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta este să te muți în apropierea unei zone de agrement. Fie că vorbim despre apartament sau garsonieră, cumpărat/ă sau închiriat/ă, localizarea noului tău domiciliu contează mult mai mult decât ți-ai putea imagina, mai ales dacă nu ești genul de persoană care să poată să-și petreacă întreaga viața între patru pereți. Află din cele ce urmează care sunt avantajele unei locuințe situată aproape de o zonă de agrement și începe căutările. Apropo, am auzit că-s niște apartamente cu 2 camere în zona Lacul Morii foarte drăguțe!

Ai un avantaj dacă lucrezi de acasă 

Dacă te duci la birou în fiecare zi probabil că acest punct nu te va interesa prea tare, deoarece ești deja obișnuită cu naveta și cam în asta constă plimbarea ta zilnică. Dar dacă nu mergi cu mașina, parcă mai la îndemână îți va fi să faci o plimbare prin parc către mijlocul de transport, nu-i așa? 

Pe de altă parte, dacă ești una dintre norocoasele care lucrează de acasă, mai mult ca sigur vei simți nevoia să te mai dezmorțești în timpul zilei și să iei o pauză de la ecran. Dacă stai în apropierea unui parc, poți strecura câteva pauze de câte jumătate de oră pentru plimbări. Poți chiar și să stai pe bancă cu o carte în mână sau poți pregăti un picnic în toată regula pentru pauza de prânz. 

Poți da sala pe parc

Dacă ești o persoana activă fie faci mișcare acasă, asta dacă îți permite spațiul din sufragerie, fie mergi la sală. Totuși, în ambele cazuri vei fi forțată să-ți desfășori activitatea la interior, fără să te bucuri de soare și de aerul curat. 

Când te muți aproape de o zonă de agrement poți beneficia de spațiu deschis pentru alergarea de dimineață, pe care nu trebuie s-o mai faci printre blocuri. Anumite parcuri sunt dotate chiar și cu zone de fitness pentru pasionați, dar și cu benzi speciale pentru biciclete și role. 

O zonă perfectă pentru familii

Cei mici sunt plini de energie și nu-ți mai dau pace când se întorc de la grădi sau de la școală? O zonă de agrement aproape de casă va fi perfectă pentru ei. Puteți ieși împreună la plimbări seara după program și îi poți veghea liniștită de pe bancă în timp ce se dau în leagăn, pe tobogan sau pur și simplu își fac noi prieteni pe terenul de joacă. 

Dacă ai și animale de companie, de exemplu câini, poți îmbina utilul cu plăcutul: cu siguranță prietenul tău blănos se va bucura mai tare de o plimbare în natură decât cea făcută până la magazin și înapoi. Anumite zone de agrement au inclusiv zone special amenajate pentru patrupede, zone în care se pot juca în voie. Aici ai șansa de a socializa cu alți părinți de animăluțe, iar blănosul își va face prieteni la rândul său. 

Spațiul verde și aerul curat nu sunt întâlnite la orice pas în marile orașe, deci profită de oportunitate. 

Sursa foto: unsplash.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!