Festivalul Romanian Design Week, cel mai mare eveniment multidisciplinar din România, are loc anul acesta în perioada 19-27 mai și reunește peste 150 dintre cele mai bune proiecte realizate în ultimul an de designeri, graficieni și arhitecți români.
În 2018, Romanian Design Week este găzduit în mai multe locații distincte: Expoziția Centrală de la Palatul Telefoanelor (cu proiecte de design, arhitectură, urbanism și design interior), a doua ediție RDW Show OFF la Palatul Universul, în cadrul Cartierului Creativ sau RDW Glo Lounge (spațiu dedicat socializării și schimbului de idei între actorii interesați de industriile creative).
Pe lângă expoziția centrală, Romanian Design Week propune anul acesta și o serie de formate noi, menite să sublinieze complementaritatea abordărilor din lumea designului. Vizitatorii pot admira proiecte de arhitectură, graphic design, design vestimentar, decorațiuni, cărți, accesorii, bijuterii și produse pentru copii și, în același timp, pot participa la programul dedicat industriilor creative și tinerilor antreprenori, ce va cuprinde conferințe, întâlniri (“Meet and greet”) și workshop-uri.
Redacția Unica a vizitat Romanian Design Week 2018 și a selectat 10 dintre artistele participante, pentru care merită să ajungi anul acesta la festival:
Inspirată de călătorii, natură, artă naivă, amintiri, povești și folclor, Aitch este o ilustratoare recunoscută pe plan internațional și este reprezentată de Central Illustration Agency.
După absolvirea liceului, Ioana Ciolacu s-a înscris la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București, unde s-a specializat în arhitectură. În paralel, a urmat studiile Secției Modă de la Universitatea Națională de Arte București. A câștigat mai multe premii, printre care European Fashion Award Berlin, Designer for Tomorrow Award sau Best Designer of the Year at the 2015 Beau Monde Awards.
Andreea Matei a studiat profilul de Matematică-Informatică la Colegiul Economic Rm. Vâlcea, iar în prezent este tânără absolventă a Facultăţii de Arte Decorative şi Design, specializarea Modă, din cadrul Universităţii Naţionale de Arte, Bucureşti.
Smaranda Almășan a absolvit în 2008 un master în design vestimentar la Universitatea de Artă și Design din Cluj. În vara aceluiași an a pus bazele unui atelier de creație la Cluj.
Absolventă a studiilor de design vestimentar la Facultatea de Arte și Design din Timișoara, bursieră la Paris și doctor în arte vizuale, Sandra Chira a debutat în 2011. Proiectele sale au fost prezentate în multiple festivaluri și concursuri naționale și internaționale, printre care Arts of Fashion (San Francisco) și Top Styl Designer (Brno, Cehia)
Simina Filat a absolvit Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, specializarea Modă-Design Vestimentar, iar pe parcursul studiilor a avut două expoziţii personale în cadrul galeriei de artă Galateca, „Fii cu ochii pe mine”, „Ruumy”, şi o colaborare în cadrul evenimentului satelit Venice/ElectroCamp al Bienalei de Arhitectură de la Veneţia 2016.