Vedetele circulă cu transportul în comun?

De Cristina Popa, pe

Descoperă cu ce mijloc de transport în comun obişnuiau să călătorească şi ce maşini conduc azi Daniel Buzdugan, VJ Ela, Monica Anghel, Roxana Ionescu Lora sau Crina Abrudan.
Chiar dacă pare greu de crezut, nu toate vedetele, de la noi sau de peste Ocean, s-au născut la volanul unei maşini.

Independent de câţi cai putere beneficiază acum, aproape toţi au experimentat faza transportului în comun.

Astfel, dacă Paris Hilton a copilărit în limuzine, despre Jennifer Lopez se poate spune că a devenit cunoscută… în metrou, „On the six”. 

Situaţia din ograda doastră nu este deloc diferită. În timp ce unele persoane publice au schimbat Dacia familiei sau taxiul pe un bolid de top, alţii, cu sau fără permis de conducere, au rămas fideli chiar şi astăzi călătoriilor cu trolebuzul, tramvaiul sau metroul, fiind la fel ca şi noi, victime în faţa grevelor.

Decoperă chiar de la cei pe care îi urmăreşti pe micul ecran sau în revistele mondene de ce mijloc de transport în comun obişnuiau să depindă, ce obiceiuri comune sau aticipice avea în timpul călătoriilor şi ce maşină au ajuns să conducă azi:

Daniel Buzdugan


„Nu conduc nicio  maşină pentru că nu am permis auto. Şi acum mai circul cu transportul în comun, cu metroul mai exact. Îmi place să privesc călătorii, să văd ce citesc ei în timpul călătoriei, să aud expresii noi.”

Ela Voineag (VJ Ela)

„Înainte să conduc propria maşină, obişnuiam să iau taxiul. Mă rugam însă tot timpul să se elibereze traficul pentru că nu suportam să stau la discuţii cu taximetriştii. Mai ales că aveam norocul să dau numai peste vorbăreţi şi nu aveam timp să citesc cursurile pentru facultate.”

Monica Anghel

„Da, am mers cu transportul în comun, mai ales cât am fost studentă. Călătoream cu autobuzul şi obişnuiam să privesc pe fereastră şi să mă gândesc la ce am de făcut în ziua aceea.

Şi acum aş circula cu transportul în comun dacă aş fi nevoită, mai ales că metroul mi se pare un mijloc foarte rapid şi sigur. Aş lăsa fără regret maşina acasă şi aş lua metroul, dacă afară ar fi polei sau ceaţă foarte densă.

Acum conduc un Renault Clio RS, o maşină mică, dar confortabilă, ideală pentru oraş pentru că are un consum redus şi îi găsesc foarte uşor loc de parcare.”

Roxana Ionescu

„Până la 18 ani, când mi-am luat permisul, am circulat cu transportul în comun sau cu maşina familiei, condusă de tatăl meu. 

Am fost o norocoasă, căci tatăl meu îşi făcea mereu timp să mă ducă şi să ma ia cu maşina din locurile în care trebuia să merg, mai ales când nu ştiam cum să ajung cu metroul sau troleul.

Totuşi, cînd călătoream cu transportul în comun,  îmi plăcea să privesc lumea din jur sau să răsfoiesc un ziar.

După ce mi-am luat carnetul am condus Dacia familiei, iar pe urmă alte maşini, până când am primit maşina pe care mi-o doream de mult (cadou de nuntă) un BMW 330i. Este o maşină sport, dar foarte sigură.”

Lora (ex-Wassabi)

„Am mers mulţi ani cu autobuzul 335. Pentru a scăpa de zgomot şi de oamenii certăreţi, îmi puneam căştile la urechi şi ascultam muzică R&B. Mă refugiam în lumea mea, astfel că, indiferent ce se întaâmpla în jurul meu, eu eram în lumea mea, fericită. Preferam să mă uit pe geam şi să visez cu ochii deschisi.”

Crina Abrudan

„Când m-am mutat în Bucureşti circulam cu tramvaiul 41 şi cu autobuzul. Nu aveam maşina, deşi în Oradea, nu mai circulasem de multă vreme cu tramvaiul.
Nu am circulat însă niciodată cu metroul. Acum cinci ani, nu trecea nicio zi fară să parcurg traseul tramvaiului 41 de la un capăt la altul, pentru că locuiam în Prelungirea Ghencea.

Aveam un telefon mobil care ţinea şi locul unui walkman. Pe cardul de memorie aveam grijă să fie întotdeauna muzica mea preferată, ca să treacă timpul mai repede, pentru că drumul până la redacţia Antenei1 îmi lua cam o oră, o oră şi jumătate uneori.

Până la tramvaiul 41 mai aveam de mers vreo şase staţii cu autobuzul şi din capătul lui încă vreo trei pănă la Antena1, iar iarna era groaznic de frig şi vara sufocant de cald.

Acum aproape trei ani am reuşit să îmi cumpăr maşinuţa mea în leasing, un Peugeot 307.”

Sylvia

„Înainte să îmi cumpăr prima maşină, mergeam cu metroul. Obişnuiam să iau tot timpul CD-playerul cu mine şi să ascult muzică. În acelaşi timp imi placea să examinez oamenii care călătoreau în metrou, îmbrăcămintea lor şi modul de a se comporta”.

Oana Frigescu

„Am mers cu autobuzul şi cu metroul foarte mult timp, încă din primul an de liceu.
Îmi plăcea la nebunie să ascult muzică în mijloacele de transport în comun. Aveam tot timpul mp3 playerul în buzunar şi, într-adevăr, visam. Visam cu ochii deschişi la ce trăiesc astăzi…

Acum conduc un Mini Cooper Cabrio S, o maşină foarte rapidă, care îmi conferă confort şi siguranţă.” 

Foto: Mediafax

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro