Valentin Uritescu are probleme grave de sănătate: ”Nu mai poate să meargă”

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Miercuri, 12 iunie 2019, 14:06
Valentin Uritescu se confruntă cu grave probleme de sănătate. Actorul a împlinit ieri 78 de ani, însă și-a serbat ziua de naștere  cu mai puțină bucurie în suflet față de anii trecuți. Deși urările și mesajele de la mulți ani l-au copleșit, Valentin Uritescu nu s-a putut bucura pe deplin de emoția transmisă de cei dragi din cauza problemelor de sănătate care-l chinuiesc și care s-au agravat în ultimul timp.

Valentin Uritescu a apărut pentru ultima oară în public în urmă cu doi ani,  cu ocazia galei  Premiilor Gopo 2017, când a primit premiul pentru întreaga activitate. Din păcate, starea de sănătate a actorului nu-i mai permite să poată merge: Nu se simte prea bine. Îi este imposibil să se deplaseze ca altădată, ca acum câţiva ani la Premiile Gopo, când şi-a ridicat premiul. Acum nu mai poate să meargă”, – a declarat Valeria, soţia actorului, potrivit click.ro.

Valentin Uritescu a fost diagnosticat cu Parkinson în urmă cu mai mulți ani, diagnostic care l-a făcut pe actor să se gândească inclusiv la sinucidere: Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. «Ai Sindrom Extrapiramidal!» Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: «Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!». Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: «Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!». Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!”, – a povestit Valentin Uritescu în trecutpentru ziarullumina.ro.

Valentin Uritescu, în urmă cu doi ani, povestea despre dezamăgirile trăite în ultimii ani: “Acum stau acasă, mă mai uit la televizor. Nu mai scriu cărţi, am scris trei, ultima a fost în 2016, «Bântuit de vieţile altora», în care am povestit despre rolurile grele pe care le-am avut. Dar nu s-au vândut şi am zis să nu mai scriu. Am mai jucat în câteva seriale, au zis să mă resusciteze cumva, însă e mai greu, pentru că îmi e frică să nu greşesc în faţa camerei de filmat. Nu mai am nici casă cu grădină, am vândut tot pentru nepoata noastră, bolnavă de leucemie, însă nu am mai putut-o salva”.

Oana Andreea Uritescu a fost diagnosticată cu leucemie la 18 ani, pe când era în clasa a XII-a și a murit câteva luni mai târziu. “Am vrut să mă întorc la Vinerea (judeţul Alba), la locurile părinteşti, acolo unde am avut o casă, trei vii, patru livezi de pruni şi 12 hectare de pădure de brad, dar s-a întâmplat un lucru îngrozitor. Fratele meu, fiind profesor, nu a avut bani, spre deosebire de mine, care am câştigat foarte mulţi. Fiica sa, nepoata mea, a făcut leucemie galopantă atipică, pe care i-au descoperit-o în ultimul moment. Singura sa şansă era să meargă la o clinică privată din Paris, însă tratamentul era foarte costisitor. Când am auzit, i-am zis să vândă casa, să vândă tot. După o lună de tratamente la Paris, cu medicamentele care erau la vremea aceea, în stadiu de experiment, a murit în seara de Crăciun, la 18 ani. Aşa că nu mai am nimic la Vinerea, decât mormântul părinţilor, unde vreau să fiu şi eu îngropat, fără fiţe, în coşciug din lemn, ca mama şi ca tata”, a povestit Valentin Uritescu pentru revista “Taifasuri”.

Sursă foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!