Unde merge Carmen Brumă de 1 iunie cu Vlăduț

De Laura Davidescu, pe Ultimul update Joi, 31 mai 2018, 10:20
Nici în aceste zile libere, Carmen Brumă nu renunță la mișcare. Ba mai mult, îl învață și pe fiul ei să facă sport. Află ce sport face băiețelul lui Carmen Brumă și al lui Mircea Badea, unde vor petrece ziua de 1 iunie și care este răsfățul preferat al lui Carmen.

Carmen Brumă, una dintre cele mai îndrăgite vedete autohtone, a acceptat să fie ambasadoare a unei campanii de promovare a activității fizice în rândul copiilor. Astfel, am avut prilejul să o reîntâlnim la Vălenii de Munte, la Școala Gimnazială „Ing. Gheorghe Pănculescu”, unde Carmen le-a împărtășit elevilor experiența ei de fostă adolescentă supraponderală, îndemându-i să mănânce sănătos și moderat și să facă multă mișcare.

Alături de Carmen Brumă, au participat și celelalte vedete-ambasadori ai campaniei: handbalista Cristina Neagu, gimnasta Cătălina Ponor și dansatorul Mihai Petre.

Carmen Bruma in campania Star la miscare cu Tedi

Carmen Brumă a susținut o interesantă lecție de nutriție adolescenților de la Școala Gimnazială din Vălenii de Munte.

Acțiunea face parte din Campania „Start la mișcare cu Tedi”  și a fost demarată în decembrie 2017, printr-un spot TV care o are în centrul acțiunii pe handbalista Cristina Neagu. În prezent, se organizează vizite în școli, însoțite de ateliere de mișcare și nutriție, concursuri și întâlniri cu sportive celebri, vizite care vor continua restul anului școlar și anul viitor. Pe perioada vacanței de vară, Tedi (brand de băuturi și gustări dedicate copiilor) se va implica în mai multe acțiuni sportive pentru cei mici.

Faci sport împreună cu Vlăduț?

Da, sigur! Eu fac foarte mult sport în casă și el mă vede. Așa că, de fiecare dată, vine și el și face sport lângă mine. Și am grijă ca, în exercițiile mele, să-l integrez și pe el. De exemplu, dacă fac niște exerciții clasice pentru abdomen, am grijă să fac niște mișcări în care, la final, îl pup pe el sau îl gâdil pe burtică.

Există exerciții recomandate pentru copilași mici, de 3-5 ani?

Nu, nu există exerciții dedicate, pentru anumite grupe musculare, decât cele de recuperare, în cazul în care copilul are nevoie de kinetoterapie pentru cauze medicale. La vârsta aceasta, li se recomandă să facă mișcare, să-și consume energia. El nu lucrează cu greutăți, de exemplu. Iar când vrea să mă imite, îi ofer niște bureței, să mimeze mișcarea de ridicare a greutăților. Sunt foarte încântată că, văzându-ne pe mine și pe tatăl lui că facem mișcare, el știe să lucreze cu orice fel de obiecte, de accesorii de fitness. Așa că știe ce să facă cu niște gantere, știe ce să facă cu mânerele de flotări, știe ce să facă cu un fitball, tocmai pentru că a văzut lucrurile astea. Și chiar spune: “Și-acum să facem sport!” Noi avem o cameră în care facem în special sport și el atunci el știe și zice: „Acum mergem în camera de sport. Facem sport.”

Asta ar fi și metoda pe care ai recomanda-o părinților pentru a-și convinge copiii să facă mai multă mișcare?

Da. Eu cred că nu există să-i insufli unui copil dorința de a face sport doar verbal. Nu există așa ceva! Copilul va face sport dacă te va vedea pe tine făcând sport. Nu doar mimând activitatea fizică… Adică nu te duci o dată să alergi, iar după aia nu te mai vede făcând mișcare deloc în următorii trei ani…

Dacă te va vedea că faci lucrurile astea, dacă le va vedea în familie, le va face și el. E ca și spălatul pe dinți – te vede că te speli pe dinți în mod constant, așa va face și el.

Cum te răsfeți?

Mă răsfăț cu…dulce! A rămas suprema mea plăcere în materie culinară. În ciuda multor zvonuri, nu mănânc chiar așa puțin. Atunci când mănânc dulce, mănânc exact cât îmi trebuie și cât am chef. O dată pe săptămână, de obicei în weekend, când fac și cel mai mare număr de kilometri (de alergare – n.r.), am voie să mănânc ce dulce vreau eu și cât vreau eu. Și atunci chestia asta mă ajută foarte mult să mă mențin pe termen lung, pentru că nu există limită – e cât vreau, cum vreau. Astfel, e ușor să te menții  când știi că ai voie, la un moment dat, să faci ce vrei tu, cât vrei tu.

Ați planificat vacanța?

La capitolul ăsta, stăm foarte prost. Noi nu ne planificăm vacanțele cu foarte mult timp înainte din cauza numeroaselor proiecte în care suntem implicați. Dar am planificat o vacanță cu Vlăduț. Nu știm când va avea loc, dar va fi în trei.

Ce faceți de 1 iunie?

De 1 iunie, i-am promis că mergem să vedem Parada țestoaselor. A tot văzut prin oraș afișe cu țestoasele Ninja și, după ce i-am pus câteva filmulețe, a zis că vrea să mergem la paradă. După aceea, vedem unde își va mai dori el să meargă.

Ce părere ai despre 1 iunie – zi liberă?

Mi se pare o idee bună. Oricum, avem atât de multe zile libere fără rost, încât să avem în sfârșit una cu rost, cu sens, chiar mi se pare un lucru bun.

Sursa foto: Ștefan Dani

S-ar putea să te intereseze și

Anca Bucur este gravidă. Cum arată Miss Fitness Universe însărcinată în 4 luni

Cătălina Ponor mânca pe furiș pe vremea când era gimnastă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!