Regina Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani. Imagini de colecție

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 21 aprilie 2022, 12:50

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinit 96 de ani astăzi, 21 aprilie. Anul acesta, în data de 6 februarie, suverana britanică a aniversat 70 de ani de la încoronarea sa. Este primul monarh care sărbătorește Jubileul de Platină.

Regina Elisabeta a II-a, pe numele său complet Elizabeth Alexandra Mary de Windsor, s-a născut la 21 aprilie 1926, la Londra, ca fiică a prinţului Albert, duce de York, viitorul rege George al VI-lea, şi a Elisabetei Bowes-Lion, ducesă de York. Ziua oficială de naştere a reginei este şi ziua naţională a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, care în acest an va fi marcată la 2 iunie.

Citește și: LIVE UPDATE: Război în Ucraina

Regina Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani. Imagini de colecție

Jennifer Lopez, apariție surprinzătoare cu ocazia sărbătorilor pascale. Cum s-a îmbrăcat artista

Cum arată casa lui Sebastian Dobrincu, de la Imperiul Leilor. La 23 de ani, trăiește ca un rege

O femeie refuză să-și radă mustața și să se penseze. Care este motivul

Imagini de colecție cu regina Elisabeta a II-a, cu ocazia împlinirii a 96 de ani de viață

Cu ocazii împliniri a 96 de ani de viață, Familia Regală a publicat pe rețelele de socializare o nouă fotografie cu Majetatea Sa. Imaginea cu regina alături de poneii săi, Bybeck Katie and Bybeck Nightingale, a fost realizată luna trecută în grădina Castelului Windsor.

De asemenea, a mai fost publicată o fotografie cu regina pe vremea când avea 2 ani.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

VEZI mai multe IMAGINI DE COLECȚIE în GALERIA FOTO.

Suverana britanică s-a căsătorit cu prințul Philip pe 20 noiembrie 1947, la Westminster Abbey. În 1948 s-a născut prințul Charles, primul lor copil. În 1950 s-a născut prințesa Anne. Zece ani mai târziu, în 1960, s-a născut și prințul Andrew. În 1964 a venit pe lume și cel de-al patrulea copil al cuplului regal, Edward.  

Prințul consort Philip a încetat din viață anul trecut, la vârsta de 89 de ani. 

Regina s-a confruntat în ultima vreme cu mai multe probleme de sănătate, cum ar fi COVID-19. Aceasta s-a retras de la mai multe evenimente publice la care obișnuia să participe, din cauza problemelor de mobilitate. Se pare că folosește mai mereu un scaun cu rotile și nu și-a dorit să fie văzută așa. 

Regina Elisabeta a II-a, șase recorduri mondiale

Regina Elisabeta a II-a deține șase recorduri mondiale. Deține recordul pentru faptul că este șeful celor mai multe state în același timp, precum și pentru cele mai multe apariții pe monede  – chipul ei apare pe monedele a 35 de țări. Are două recorduri pentru cel mai longeviv monarh din istorie. Pe 23 ianuarie 2015, Elisabeta a devenit cel mai în vârstă monarh. Pe atunci avea 88 de ani.

Totodată, deține recordul pentru cea mai în vârstă regină britanică din istorie, dar și pentru cea mai bogată regină. În 2012, când a intrat în Cartea Recordurilor, averea sa era estimată la 310 milioane lire sterline.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!