Prăjitura cu bulion. Chef Cătălin Scărlătescu îţi dă reţeta desertului reprezentativ pentru România

De Geo Berciu, pe Ultimul update Marți, 19 ianuarie 2021, 13:22

Chef Cătălin Scărlătescu a reprezentat România în campania „A Taste of Europe”, iniţiată de Parlamentul European (PE), care îşi propune să prezinte cele mai gustoase preparate locale de pe continent, cu prăjitura cu bulion.

Reţeta maestrului bucătar Cătălin Scărlătescu este „prăjitura bunicii cu pastă de roşii”, o idee originală şi delicioasă, care reuşeşte să redea inventivitatea şi talentul culinar al românilor. „Am optat pentru o reţetă uşoară şi rapidă, însă cu totul şi cu totul specială! Mie îmi aduce cu drag aminte de copilărie şi de zilele petrecute în grădina bunicilor. Sper că acest gust inedit va trezi amintiri frumoase europenilor de pretutindeni!”, a declarat Cătălin Scărlătescu.
Prăjitura cu bulion. Chef Cătălin Scărlătescu îţi dă reţeta desertului reprezentativ pentru România

Iată reţeta recomandată chiar de Chef Cătălin Scărlătescu

„Am luat reţeta asta din bătrânul caiet de reţete al bunicii mele. Era un spectacol să o văd pe bunica mea pregătind-o şi bătaie între noi copiii să terminăm prăjitura asta făcută din trei foi şi două umpluturi, din care una din cremă de rahat şi alta din magiun.

Fiţi atenţi, pentru foi luaţi aşa: o cană de zahăr, o cană de suc de roşii, o cană de ulei, un plic de amoniac pentru prăjituri, făună cât încape. Amestecaţi toate astea din care trebuie să iasă o cocă pe care o împărţiţi în trei. Cele trei bucăţi le întinzi cu făcăleţul cât să încapă pe dosul tăvii şi aşa le coaceţi, pe dosul tăvii în cuptorul de la aragaz.
Prăjitura cu bulion. Chef Cătălin Scărlătescu îţi dă reţeta desertului reprezentativ pentru România

Cei care nu sunt la cură pot savura o prajitura Snickers!

Umplutura devine cam aşa: o juma de kil de rahat de portocale sau de lămâie, un sfert de margarină de prăjituri, o portocală, o lămâie, magiun, nuci. Radeţi coaja de la lămâie şi de la portocală, după care le stoarceţi de zeamă. Daţi rahatul prin maşina de tocat, mai băgaţi în el margarină, răzătura de coji, sucul de portocale şi amestecaţi bine de tot. Mai turnaţi şi din sucul de lămâie, aşa, cam după gust.

Toată veselia asta trebuie să ajungă pentru un strat, iar al doilea este din magiun. Nucile se pisează măricel şi se coc la cuptor la foc mic pân devin crocante şi le amestecaţi doar în compoziţia de magiun. Foarte important este ca prăjitura să stea o noapte în frigider. Restul ştiţi, o foaie, un strat, o foaie alt strat.
Prăjitura cu bulion. Chef Cătălin Scărlătescu îţi dă reţeta desertului reprezentativ pentru România

Spor şi poftă să aveţi că noi nu ne mai opream din mâncat!”. Această reţetă reprezenattivă pentru România apare imprimată pe un şorţ pe care Chef Cătălin Scărlătescu şi-l propune să-l acorde celor mai originale trei reţete moştenite de la bunica.
(Sursa foto: Facebook, Shutterstock)

Mai vrei o idee? Incearca delicioasa prajitura Parlament!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!