Poze „Masterchef”: Cine a luat şorţul în a doua ediţie

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 01 martie 2022, 18:10

Cea de-a doua porţie de “MasterChef” a adus marţi seară noi şorţuri acordate de cei trei juraţi, dar şi poveşti interesante. Aşa se face că mulţi dintre concurenţi au trecut prin emoţii copleşitoare, însă talentul le-a fost răsplătit cu mult râvnitul şorţ care îi va duce în etapa următoare a show-ului.
Juratii au avut din nou parte de spectacol oferit de concurenti foarte diferiti. Laura Arnold, o scenarista care a venit la preselectie insotita de sotul sau taiwanez, mai tanar decat ea, a reusit sa impresioneze cu un preparat exotic si neasteptat: barca de andiva belgiana cu mango chutney si piept de pui afumat in ceai verde. Cu o cultura gastronomica hranita de numeroasele vizite in toate colturile lumii, Laura a demonstrat ca stie sa jongleze cu ingrediente exotice si ca stapaneste foarte bine arta detaliilor culinare sofisticate. In fata juratilor a ajuns si partenerul Laurei, astfel ca acesta a putut participa la bucuria acesteia de a primi sortul “MasterChef” si laudele juratilor. “Sunt gelos ca sotul tau mananca in fiecare zi o astfel de mancare”, i-a spus Chef Dumitrescu. “Iar eu sunt surprins”, a adaugat Chef Scarlatescu.
Victor Nemes, un bucurestean de 35 de ani de profesie pilot si instructor moto defensiv a demonstrat in fata juratilor ca motoarele si masinile se asorteaza bine cu bucataria. Acesta a pregatit o farfurie de paste homemade cu chilli si creveti, care i-a adus laudele juratilor. Casatorit si tata a doi copii, dintre care unul este adoptat din Cambodgia, unde a ajuns cu diverse proiecte sociale, Victor a mizat pe un preparat simplu, dar delicios, care a incantat din plin papilele gustative ale celor trei maestri ai bucatariei. “In sezonul intai am mai mancat niste paste asa de bune”, i-a spus Catalin Scarlatescu, “pana acum in sezonul asta nu am reusit sa dau de fructe de mare facute in felul in care le-ai facut tu. Imi place mancarea ta. Un mare da.
Marti seara in platoul “MasterChef” si-a facut aparitia si simpaticul Sidia Sissoko. Fostul concurent din primul sezon, devenit intre timp bucatar cu acte in regula, a dat o mana de ajutor chefilor in jurizarea unui concurent. Cristian Lucaci a mizat pe tartar de somon pe pat de avocado si a facut fata stresului cu o logoree de neoprit: a vorbit incotinuu, a uitat cum sa se adreseze juratilor, s-a lasat coplesit de emotii, insa a obtinut la final un sort. “In mod ironic, nu sunt vorbaret”, a recunoscut Cristi, starnind rasul tuturor. O nota exotica a adus marti seara la “MasterChef” si Alain Salvador, un camerunez de 27 de ani care lucreaza intr-un magazin de decoratiuni si arta africana. Alain a mizat pe tartar de legume cu lamaie, organe de pui si ou ochi. “Aproape ca uitasem cum e sa mananci pipote si inimi de pui”, l-a laudat Scarlatescu.
masterchef
Si un macelar, Gabriel Cerguta, si-a incercat norocul marti seara la “MasterChef” si a aratat cat de talentat este nu doar in macelarie, ci si in bucatarie si a reusit sa ia sortul mizand pe sapca sa norocoasa si pe platingul de paste cu fructe de mare si sparanghel.
Si la capitolul desert “MasterChef” a stat bine marti seara, iar juratii s-au indulcit cu preparate care i-au rasfatat din plin. Aida Parascan, venita din Italia, l-a cucerit de-a dreptul pe chef Florin cu un tiramisu de portocale, pentru care a gatit chiar ea piscoturile. “Dumneavoastra ati facut piscoturile, sunteti sigura?”, a intrebat-o Florin in repetate randuri, nevenindu-i parca sa creada. “Doamna, sunt perfecte. Sunt mai bune decat cele din comert”, a conchis acesta, inmanandu-i sortul. Si Maria Pop, o tanara mamica de gemeni, cu o poveste de viata impresionanta, a reusit sa obtina sortul tot cu un desert care s-a dovedit a fi pe placul juratilor: blat pufos cu crema de pepene galben, banane si coacaze, o reteta pe care a recunoscut ca a improvizat-o. Pe picioarele ei inca de la 14 ani, Maria a fost nevoita sa se descurce singura si astfel a invatat sa gateasca. “Imi doresc sa castig sortul ca sa pot sa lucrez”, a recunoscut aceasta. Si asa s-a si intamplat: juratii i-au acordat viza pentru urmatoarea etapa a concursului. “Desertul tau este genial”, a concluzionat Florin.
Andreea Tereza Prelipcean le-a oferit juratilor marti seara un moment colorat de dans la cratita. Pasionata de gatit, dar si de muzica si cluburi, aceasta a tinut sa le arate chefilor ca gatitul poate fi distractiv pe muzica si miscari de club. Si daca dansul sau nu i-a impresionat pe jurati, platingul de tagliatele bolognese i-a adus acesteia un sort si intrarea in etapa urmatoare.
Daca cei mai multi concurenti au mizat marti seara pe preparate clasice, Lucian Morteanu a venit decis sa cucerasca “MasterChef” cu un plating de bucatarie moleculara: Panang gai – pui cu lemongrass. Juratii nu au fost convinsi, astfel ca l-au supus unei probe in direct: sa gateasca pe loc un ou ochi ca la carte. “Ca sa ajungi sa faci bucatarie moleculara, iti trebuie multi ani de practica” l-a sfatuit Catalin Scarlatescu. A primit insa sortul pentru curaj si pentru ca a reusit sa le straneasca juratilor curiozitatea.
Un persoanj efervescent, care aminteste de celebrul personaj de film Nea Marin, si-a facut aparitia in fata juratilor cu un preparat inedit, piept de rata cu fructe si sos picant si salata de sezon. Ioan Dita i-a cucerit pe cei trei chefi nu doar cu exuberanta sa, ci si cu un cos cu praz si vin, care a completat decorul. O unguroaica talentata a plecat si ea acasa cu sortul “MasterChef” dupa ce juriul a gustat din preparatul sau neasteptat: gat de gasca umplut cu ciuperci si garnitura de varza rosie. Aniko Zanc a primit laude din partea chefilor: “N-am mancat niciodata gat de gasca umplut. Pentru mine este spectaculos”, a recunoscut Chef Florin Dumitrescu.
masterchef
Marti seara insa la “MasterChef” nu au lipsit nici concurentii care au plecat acasa fara pasaportul catre urmatoarea etapa. Un concurent a incercat sa impresioneze juriul cu o supa de midii cu sofran pe care a numit-o de-a dreptul “uimire pura”. Juratii au fost uimiti, ce-i drept, insa nu impresionati, astfel ca verdictul lor a fost categoric: “Este apa chioara”, i-a spus Chef Bontea. “Tu crezi ca noi suntem aici sa ne iei la misto?”, l-a intrebat Chef Dumitrescu pe un alt concurent care a prezentat un muschi de vita nefacut. “Du-te de aici”, a completat taios Chef Scarlatescu. La fel de ghinionist a fost si concurentul care s-a prezentat la “MasterChef” cu un peste… intreg: sturion in crusta de alune cu scoici gigant la cuptor. Desi a vrut sa impresioneze, concurentul nu a facut decat sa-i dezamageasca pe jurati, care au considerat ca a facut o risipa inutila, mai ales ca nici nu a putut sa taie pestele pentru a-l servi pe farfurie. La fel de ghinionista a fost si Alexandra Leon, prietena unui fost concurent din primul sezon, Alex “Teacher” Cirtu, care din pacate nu a reusit sa obtina sortul “MasterChef”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!