Patricia Kaas

De Corina Buhagiar, pe

S-a născut pe 5 decembrie 1966, în Franţa. Vocea ei gravă, cu timbru uşor gutural, a făcut-o celebră în întreaga lume, fiind comparată cu Edith Piaf.
Cu un tată francez şi mamă nemţoaică, Patricia a vorbit un dialect german până la vârsta de şase ani. Cea mai mică dintre cei şapte copii ai cuplului, ea a fost încurajată să cânte încă de mică.

Primul succes l-a înregistat la un concurs de căutare a tinerelor talente. La 13 ani a semnat un contract cu un cabaret local. Cânta împreună cu sora sa, iar la 16 ani face parte dintr-o agenţie de modele.

Debutează în 1985, dar fără succes. Abia 1987 îi aduce primul şlagăr care  a câştigat aprecierea publicului „Mademoiselle chante le blues”. Stilul ei muzical este de pop, jazz şi blues. Albumele ei sunt apreciate şi în străinătate, Patricia devenind o cântăreaţă internaţională. În 1990 face primul turneu mondial.

Are fani în ţări ca Rusia sau Japonia, dar abia în 95 cucereşte şi tările anglofone.
Ambii ei părinţi au murit pe data de 16 ani, mama în 89, iar tatăl 7 ani mai târziu. Patricia nu cântă niciodată la această dată, cu excepţia finalei Eurovision de anul acesta.

foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!