Oleg Psiuk, câștigătorul Eurovision 2022, s-a întors în Ucraina pentru a se lupta cu militarii ruși

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 16 mai 2022, 11:19

Oleg Psiuk, câștigătorul Eurovision 2022, s-a înrolat în armata ucraineană la mai puțin de 24 de ore de la câștigarea trofeului competiției muzicale. Solistul Kalush Orchestra s-a întors în Ucraina pentru a lupta împotriva rușilor.

Oleg Psiuk, câștigătorul Eurovision 2022, s-a întors în Ucraina pentru a se lupta cu militarii ruși

Artistul a fost scutit de serviciu militar pentru a putea participa la Eurovision, iar acum este nevoit să revină în țara natală pentru a-și apăra patria, informează The Sun.

„Vă rog pe toți… vă rog să ajutați Ucraina, Mariupol. Ajutați pe Azovstal, chiar acum”, a fost mesajul transmis de Psiuk, pe scenă.

La o zi distanță, Oleg a fost fotografiat în fața hotelului din Torino, îmbrățișându-și iubita. A sărutat-o pe Oleksanda și a urcat într-un taxi. Imaginea emoționantă a fost surprinsă de fotograful Associated Press.

Oleg Psiuk, câștigătorul Eurovision 2022, s-a întors în Ucraina pentru a se lupta cu militarii ruși

Conform legislației din Ucraina, toți bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani trebuie să se înroleze în armată și au nevoie de permisiune specială pentru a putea părăsi țara.

Unul dintre dansatorii Kalush Orchestra e deja pe front

Unul dintre dansatorii Kalush Orchestra a ratat Eurovision. Slavnik Hnatenko apără Kievul. „Încă este membru al trupei noastre și ni se va alătura din nou după ce va servi Forța de Apărare Teritorială”, a declarat Psiuk pentru Rolling Stone. Oleg este și voluntar într-o organizație care ajută ucrainenii fără adăpost.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Coșmarul văzut de un proprietar de pompe funebre din Ucraina: „Dintr-o groapă am scos o bătrână cu scutec pe ea. Mă tot gândesc: ești bărbat, ai venit la război și ucizi o bunică?”

Volodimir Zelenski, despre negocierile dintre Ucraina și Rusia: „Cu fiecare nouă atrocitate, dispare dorința și posibilitatea de a negocia”

Povestea băiețelului de 11 ani din Ucraina care își îngrijește mama și sora, după ce acestea au rămas fără picioare în timpul unui atac: „Stă în salon 24 de ore din 24”

Kalush Orchestra vrea să vândă la licitație trofeul Eurovision

Kalush Orchestra a anunțat că va vinde prin licitație trofeul Eurovision câștigat, banii obținuți urmând să ajungă la o fundație care ajută armata ucraineană și Ucraina, informează News.ro.

„Plănuim să scoatem trofeul la licitație și să donăm toți banii unei fundații care ajută forțele armate și Ucraina. Urmează să alegem una. Mulți oameni deja fac donații din străinătate și poate și mai mulți ar vrea să doneze. Iar acest lucru îi va motiva. Va fi în beneficiul Ucrainei”, a explicat liderul trupei, Oleg Psiuk, potrivit News.ro.

Ucraina, câștigătoarea Eurovision 2022

Ediția Eurovision Song Contest 2022 de la Torino a fost câștigată de Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu melodia „Stefania”. Ucraina, Marea Britanie și Spania sunt primele trei clasate. Reprezentantul României s-a clasat pe locul 18. Republica Moldova a încheiat concursul pe locul 7.

Muzicienii de la Kalush Orchestra au declarat pe scena PalaOlimpico: „Vă mulțumim că sprijiniți Ucraina! Slava Ukraina!”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a jurat că Ucraina va găzdui Eurovision Song Contest 2023, după ce formația Kalush Orchestra a câștigat finala competiției de anul acesta, scrie DPA, citată de AS.ro.

„Curajul nostru a impresionat lumea, muzica noastră a cucerit Europa! Anul viitor, Ucraina va găzdui Eurovision! Pentru a treia oară în istorie”, a spus Zelenski pe Telegram.

Zelenski este încrezător că Ucraina va câștiga războiul pe care Rusia l-a început pe 24 februarie. „Slavă Ucrainei!”, a spus Zelenski.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!