Charlize Theron: blonda cucereste lumea

De Alexandra Ivan, pe

Te-a impresionat in „Sweet November”, te-a socat in controversatul/premiatul/istoricul „Monster”, te-a convins in fiecare interviu ca e mai mult decat o frumusete hollywoodiana tipica.
Numele special si originile exotice, tragedia din copilarie peste care a reusit sa treaca cu fruntea sus, stilul inconfundabil si opiniile puternice, toate acestea au facut din Charlize o actrita expresiva, recunoscuta pe plan mondial – si o femeie pe care ti-e imposibil sa nu o admiri.

Inceputuri

Charlize s-a nascut in Africa de Sud – astfel, limba ei materna este Afrikaans si vorbeste destul de bine si dialectul Xhosa. Si-a petrecut mare parte a copilariei in orasul Johannesburg, dupa care a fost trimisa la internat, la Scoala Nationala de Arte. Un moment tragic i-a tulburat copilaria lui Charlize: la 15 ani, micuta a fost martora la moartea tatalui ei. Si nu oricum: acesta era alcoolic si agresiv, iar mama lui Charlize a fost cea care l-a impuscat, in legitima aparare, atunci cand a atacat-o.

Tragedia nu a fost greu de depasit, dar Charlize a reusit, investindu-si energia in arta si in visele pe care dorea sa le vada indeplinite. La numai 16 ani, a castigat un concurs local de modelling si a plecat la New York, cu un contract pe un an. In marele oras american, Charlize si-a descoperit pasiunea pentru balet si s-a inscris la Scoala de Balet Joffrey.

Din nefericire, insa, s-a accidentat si nu a mai putut urma o cariera in balet. Astfel, s-a reorientat spre film. Dupa opt luni petrecute in Los Angeles, din casting in casting, a primit un mic rol in „Children Of The Corn III”. Primul pas fusese facut: au urmat super-succese precum „Avocatul diavolului”, „Mighty Joe Young” si „Sweet November”, care au impus-o printre cele mai cautate (si bine platite) actrite americane.

Succes total

In 2003, Charlize a acceptat o noua provocare, care avea sa-i testeze limitele intr-ale actoriei: un rol de criminala in serie! Pentru a o interpreta pe Aileen Wournos din „Monster”, Charlize s-a ingrasat cateva kilograme bune si nu s-a dat inapoi de la a-si schimba radical look-ul. Din actrita senzuala cu bucle de aur, s-a transformat peste noapte in femeia de varsta mijlocie, uratita si ravasita de problemele mentale pe care le are.

Eforturile si lui Charlize au fost rasplatite cu un premiu Oscar, iar prestatia ei a fost aclamata de critici drept „una dintre cele mai bune din istoria cinematografiei”. Dupa aceea, Charlize si-a ales un rol total diferit: cel al eroinei de benzi desenate Aeon Flux din lung-metrajul cu acelasi nume. Actrita a insistat sa-si faca singura cascadoriile, deloc usoare – si-a ranit coloana vertebrala, fiind nevoita sa se opereze de urgenta. Nici acest lucru nu a impiedicat-o sa continue filmarile: de indata ce s-a simtit mai bine, s-a intors pe platouri.

Momentan, diva blonda filmeaza pentru „The Burning Plain”, o poveste dramatica in care o mama si fiica ei invata sa ierte si sa se accepte reciproc (filmul va ajunge in cinematografe in 2009).  Printre proiectele actritei se mai numara „White Jazz”, „The Brazilian Job” si „Jinx”, pe care le vei putea viziona in urmatorii doi ani… Charlize marturiseste ca „uneori sunt suparata pe mine ca sunt atat de norocoasa” – dar, cum sa fii suparata pe cineva atat de frumos & talentat?

Foto: RDB

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!