Nume noi în muzica românească: „Chloe” şi „1222”

De Cristina Popa pe

La scurt timp după ce a decis să pornească la drum pe cont propriu, fostul mebru al trupei „Zero”, Oxi, vorbeşte în premieră pentru unica.ro despre cele mai noi proiecte ce vor marca…
… piaţa muzicală din România şi nu numai, „Chloe” şi „1222”.


Cine e Oxi?


Oxi e un baiat de 26 de ani, din Bucureşti, care a activat în trupele „Praf În Ochi” şi „Zero” şi a colaborat cu majoritatea artiştilor din România (Moga, „Simplu”, „Voltaj”, „La Familia”, Cream etc.) şi în acelaşi timp este redactor-şef al revistelor „Bravo” şi „Bravo Girl”, cât şi al site-ului www.bravonet.ro.

Ce făceai acum 10 ani şi unde te vezi în următorii 10?

Acum 10 ani eram în liceu, îmi cumpăram primul platan şi mixer şi învăţam să fac primele scratch-uri. Eram extrem de preocupat de tot ceea ce înseamnă muzică şi gadget-uri.

Care sunt motivele care te-au determinat să părăseşti trupa „Zero”?

Motivele au fost unele pur strategice: am început să lucrez la alte două proiecte muzicale şi astfel nu mai puteam să mă ocup de trupă (mai precis relaţiile cu PRO TV / „Happy Hour”, casa de discuri, radiouri, compozitori, media etc.), în condiţiile în care eu eram un fel de manager/producător „neoficial”.

Cum au primit băieţii vestea plecării tale? În ce relaţii aţi rămas?

Nu pot spune că băieţii nu au fost surprinşi. Dar am considerat că acum este cel mai oportun moment să plec pentru că trupa este la un nivel înalt din toate punctele de vedere, iar plecarea mea nu are cum să afecteze.

Eu am făcut tot ce mi-a stat în putere să ridic proiectul „Zero” cât mai sus, şi mă bucur că pot declara cu mândrie că am reuşit acest lucru.

Cu băieţii am rămas în aceleaşi relaţii ca şi în perioada când eram împreună şi le doresc mult succes în continuare. Iar dacă vreodată vor mai avea nevoie de ajutorul meu, o să-l acord cu siguranţă.

Ai idee cine merge la platane în locul tău? Ai vreo recomandare pentru băieţi?

Nu ştiu cine şi dacă va merge cineva în locul meu la platane. Cu siguranţă trebuie să vină cineva, pentru că altfel calitatea muzicală va scădea. Sugestii nu aş putea să le dau deocamdată.

Cu cine o iei de la zero pe viitor? E secret?

Până acum am încercat să ţin destul de secret proiectele la care lucrez şi încerc şi în continuare. Ce pot să vă spun este că vor fi două proiecte: unul dintre ele se va numi „Chloe”, iar celălalt nu ştiu sigur numele, dar cel mai probabil va fi „1222”.

Dă-ne câteva detalii? Ce atibuţii vei avea de această dată (muzician, producător, manager)?

Proiectul „Chloe” va fi proiectul unei domnişoare foarte frumoase. Un proiect îndrăzneţ, care într-un timp relativ scurt va fi lansat oficial. Am lucrat la piese cu Smiley, „Play & Win”, Marius Moga şi Dony. Are un sound foarte fresh!!! Aici m-am implicat doar în partea de producţie, iar eu nu voi activa în nici un fel muzical.
Cel de-al doilea proiect „1222” este format din doi oameni: un american – D. care va fi vocal şi eu care voi fi DJ. Pe partea de producţie cred că vom lucra în mare cu aceeaşi oameni cu care am lucrat şi la „Chloe”. De producţia şi management-ul ambelor proiecte mă voi ocupa eu.

Când ascultam primele rezultate?

Foarte curând. Suntem pe ultima 100 de metri cu pregătirile.

Cui aparţine următorul citat „Cred că cea mai mare calitate a mea e ambiţia şi ea mă conduce să duc la bun sfârşit lucrurile pe care mi le propun.” şi cum comentezi în situaţia de faţă?

:)Îmi aparţine mie. Se aplică la fel în toate situaţiile. Voi duce ambele proiecte la bun sfârşit, iar cu ajutorul lui Dumnezeu sper să aibă un mare succes.

Care sunt ingredientele necesare pentru a avea o carieră muzicală de succes… în România?

Ambiţie, atitudine, imagine bună, piese bune, casa de discuri puternică, relaţii bune cu media.

Care sunt cei mai de succes artişti/trupe de la noi la oră actuală şi cum se măsoară succesul?

N-aş putea face un top. Dar cu siguranţă pot spune cine e numărul 1 în acest moment: Inna, care este un fenomen worldwide. Succesul se măsoară în numărul de concerte, vânzări, cât de mediatizat eşti etc.

Foto: Arhivă personală

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro