Nadia Comăneci, mesaj de Ziua Națională a României: „Vă doresc prosperitate” / Video

De Oana Savin, pe

Nadia Comăneci, care este stabilită în Statele Unite ale Americii de mai mulți ani, nu a uitat de țara în care s-a născut și de locuitorii săi. Astfel, de 1 decembrie, Ziua Națională a României, fosta campioană a gimnasticii a transmis un mesaj emoționant românilor de pretutindeni.

Una dintre cele mai mari sportive ale României a vrut să sărbătorească alături de România, deși se află în altă țară, alături de soțul ei. Aceasta a transmis un mesaj pe rețelele de socializare, de la primele ore ale dimineții.

Nadia Comăneci, mesaj pentru români, de 1 decembrie

Nadia Comăneci este prima gimnastă care a obținut nota 10 la Jocurile Olimpice de la Montreal, în anul 1976. Atunci avea doar 14 ani, iar performanțele ei nu au fost uitate niciodată.

Acum, fosta gimnastă a vrut să fie alături de România și de români. Deși se află în America, Nadia le-a transmis un mesaj emoționant tuturor românilor.

„La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români! În această zi de sărbătoare vă doresc multă, multă sănătate, urări de bunăstare, prosperitate şi succes. La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români!”, este mesajul postat de Nadia Comăneci pe pagina sa de Facebook.

Românii nu au rămas indiferenți la mesajul transmis de fosta gimnastă și i-au răspuns la urări.

„La mulți ani, Zeița noastră frumoasă”, „La mulți ani, românca noastră iubită! Felicitări și mulțumim că întotdeauna ai fost alături de noi”, „La mulți ani România, la mulți ani, Nadia! Mulțumim și te iubim, tot respectul și admirația noastră pentru ce ai făcut pentru țară și pentru noi”, „La mulți ani, suflet de român”, sunt doar câteva din mesajele primite de Nadia Comăneci.

Citește și: Ce părere are Thalia despre Nadia Comăneci. Mesajul surprinzător al artistei latino pentru marea gimnastă

Citește și: S-a aflat secretul! Unde plecau Nadia Comăneci și Ion Dolănescu pentru escapadele lor romantice

Fosta gimnastă a împlinit 62 de ani

Pe data de 12 noiembrie, Nadia Comăneci a împlinit 62 de ani.

Aceasta a început gimnastica la vârsta de 5 ani, fiind selecţionată de antrenorul Marcel Duncan şi legitimată la AS Flacăra Oneşti. Din 1971 a fost antrenată de Bela şi Martha Karolyi, iar la vârsta de 11 ani a câştigat primul său titlu de campioană naţională absolută. Jumătate de an mai târziu a  concurat la categoria maestre, unde a ocupat locul al treilea.

Citește și: Oana Radu: „Sunt supărată pe Marius Moga”. Ce spune cântăreața despre experiența de la „Vocea României”

Citește și: Cum arată fiica lui Paul Walker la zece ani de la moartea actorului. Meadow are acum 25 de ani

În 1974 a obţinut primul mare succes peste hotare, câştigând locul I la individual compus, în cadrul concursului Cupa Prieteniei de la Gera (Republica Democrată Germană). A urmat o ascensiune rapidă care a culminat cu rezultatele obţinute în 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal – ediţie a JO care a intrat în istoria sportului drept “Olimpiada Nadia Comaneci”, după ce  Nadia a primit şapte note de 10 (primele în istoria concursurilor oficiale de gimnastică!) şi a stabilit un “record absolut”: 20 de puncte, la paralele inegale (potrivit codului de punctaj de la acea vreme), potrivit cosr.ro

La Montreal, Nadia Comăneci a cucerit cinci medalii: trei de aur, la individual compus, bârnă şi paralele, una de argint, cu echipa României, şi una de bronz, la sol.

Atunci a primit porecla „Zeița de la Montreal”.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Nadia Comăneci

Sursă foto: Facebook, Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter