Mara, unica prin cantec

De Unica.ro, pe

Vocea ei este puternica, acaparatoare si calda. Te mangaie a somn, in timp ce te tine treaza. Canta din pasiune de aproape 20 de ani si nu face din asta o profesie.
Vocea de la TVR Cultural, Mara, reuseste sa puna in scena acid jazz romantic indiferent de ritm. Si.a inceput cariera muzicala alaturi de trupa Baba Novac si a avut colaborari cu NSK, Nemos, Electric Brother, Blazzaj, 4Given, Vama Veche, Zob, Blanoz, Sensor, Zum si Jasp.

Cand ai inceput sa cochetezi cu muzica?

A canta a fost mereu, pentru mine, o dorinta naturala. Imi povesteau parintii ca in copilarie nu era vorba decat de o simpla rugaminte din partea cuiva de a canta ceva si imediat spuneam  melodiile invatate de la bunica, in aromana, sau vreun slagar de la radio. Mai tarziu am facut parte dintr-un grup de copii, cu care am participat la diverse spectacole si festivaluri, dar si la emisiuni de radio si tv. Am urmat, apoi, Scoala Populara de Arta, sectia canto si sectia chitara, dar nu am urmarit niciodata sa-mi fac o cariera profesionala in muzica. Am luat aceasta decizie la 17 ani, cand am participat la Festivalul de la Mamaia si nu prea mi-au placut perspectivele unei cantarete in acea epoca. Muzica insa a ramas pasiunea mea.

Am venit la Bucuresti din Constanta, la facultatea de Drept, la indemnul parintilor de a ocupa un loc in lumea reala. Le-am urmat sfatul, viziunea pragmatica, dar nu am renuntat la placerea de a canta. Si chiar daca nu mi-am asumat cariera de artist ca profesie, intotdeauna am incercat sa fiu un profesionist pe scena.

Care au fost colaborarile tale muzicale?

Inceputurile activitatii mele muzicale sunt legate de trupa „Baba Novac” cu care am colaborat in perioada 1999-2001, cand am asaltat efectiv cluburile din Bucuresti, intr-o perioada in care concertele live nu erau un fenomen prea des intalnit. Atunci am prins gustul performingului live.

Ulterior, am fost atrasa de muzica electro, lucru care m-a condus spre colaborarea cu NSK pentru piesa „Totul vine de la sine” (2000), si cu Nemos (2001), cu care am inregistrat piesa „Flying Soul”, ce a beneficiat si de un videoclip interesant. Desi videoclipul a fost destul de mult difuzat pe posturile de televiziune specializate, proiectul muzical Nemos nu a fost sustinut de casele de productie, intrucat muzica noastra se pare ca era cu un pas inaintea productiilor muzicale din acea vreme. In plus, casele de productie nu erau pregatite sa promoveze  proiecte mai elaborate. Tot cu Nemos am inregistrat in anul urmator piesa „Prietene”, care a fost generos difuzata de radio Delta RFI.

In perioada imediat urmatoare am inregistrat cu Dan Handrabur cateva piese foarte interesante, iar una dintre ele, „Impossible dream”, a fost desori prezentata in play-list-urile emisiunii „Zona libera”.

Piesa „Un lucru” am realizat-o cu Blazzaj”, iar de-a lungul timpului am sustinut concerte alaturi de trupe”4Given”, „Blanoz”si „Sensor”, pentru care am o admiratie deosebita.

Cu „Vama Veche” am cantat piesa „Primavara” si cu „Zob” minunatul „Cantec de dragoste”, promovat si printr-un videoclip.

La sfarsitul anului 2005 am inceput sa cant cu „Zum”, impreuna cu care am construit un repertoriu electro-pop-jaz original. Am sustinut foarte multe concerte.

Piesa „Cantec despre tine” s-a nascut din colaborarea cu „Jasp”, iar producatorul muzical al inregistarii este Bogdan Popoiag, aka „Unu”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!