Chef Richard Abou Zaki a primit luni, la Milano, în cadrul galei Identità Golose– Le Guide Ristoranti 2024, premiul pentru cel mai bun Chef din Italia. Cea de-a 17-a ediție a galei dedicate excelenței în arta gastronomică a premiat tinerele talente în domeniul culinar cu vârste sub 40 de ani, Chef Richard Abou Zaki obținând cea mai importantă distincție a anului alături de Pierpaolo Ferracuti, Chef-ul împreună cu care a înființat restaurantul Retroscena.
Richard Abou Zaki, desemnat cel mai bun Chef din Italia
Cel mai tânăr jurat al emisiunii Chefi la cuțite a primit, la Milano, premiul pentru cel mai bun Chef din Italia. Aceasta este cea mai inportantă distincție oferită anual în cadrul galei Identità Golose – Le Guide Ristoranti.
Chef-ul s-a arătat încântat de această distincție, care a venit la patru ani de la deschiderea restaurantului Retroscena.
„Sunt foarte fericit, mândru și recunoscător pentru acest premiu care vine după patru ani în care eu și Pierpaolo am investit energie și creativitate în ceea ce am reușit să construim la Retroscena. M-am implicat cu totul în acest proiect, dar nu-mi vine să cred că am trăit acest moment incredibil la doar patru ani de la deschiderea restaurantului și că distincția a venit în cadrul unui eveniment atât de important cum este Identità Golose”, a afirmat Richard Abou Zaki.
„Sunt extraordinar de emoționat și le mulțumesc tuturor celor din echipa noastră, care muncesc alături de noi cu pasiune pentru a păstra cel mai înalt nivel în acest domeniu”, a declarat juratul Chefi la cuțite.
Juratul Chefi la cuțite a primit o stea Michelin la opt luni de la deschiderea restaurantului său
Din juriul evenimentului de la Milano au făcut parte critici culinari foarte cunoscuți și proprietari de restaurante cu trei stele Michelin.
Gala a culminat cu o cină exclusivistă, desfășurată la Centrul Internațional Identità Golose, pentru care marii câștigători și-au arătat încă o dată măiestria cu preparate spectaculoase.
Premiul obținut ieri se adaugă impresionantului palmares al lui Chef Richard, care a primit o stea Michelin pentru restaurantul Restroscena la numai opt luni de la inaugurare și a fost distins cu premiul ”Inovația anului” în urmă cu două luni, în cadrul galei Identità Golose pentru Pizzerii și Signature Cocktail Baruri.
Bucătarul a avut ocazia să gătească și pentru Regina Elisabeta a Marii Britanii.
„Cel mai emoționant moment din cariera mea a fost atunci când am gătit pentru Regina Elisabeta. Regina a fost și rămâne o emblemă mondială pentru Marea Britanie, iar pentru mine a fost foarte impresionant să văd cum oamenii se înghesuie în fața Palatului Buckingham să facă poze, iar eu ajunsesem la trei metri de ea. Am preparat atunci un meniu de șase feluri pentru Regina Elisabeta – am fost printre cei șase bucătari care rămăseseră acolo din 28, în urma unei selecții. A fost una dintre marile mele împliniri atunci, am simțit că fac bine ceea ce fac în bucătărie. A fost un moment foarte emoționant, de care îmi voi aminti toată viața, pentru că nu se întâmplă în fiecare zi să gătești pentru Regină”, a povestit Richard Abou Zaki.
Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Richard Abou Zaki