Interviu cu Buddy Valastro, Regele Cofetarilor – „Câteodată, refac o prăjitură și de cinci ori!“

De Monica Cismaru, pe Ultimul update Marți, 17 august 2021, 12:18
Se spune că nu e weekend acela fără dulciuri, ești de acord cu asta?

Nu-i așa că persoana responsabilă cu dulciurile e cea mai simpatizată într-un colectiv? Buddy Valastro a devenit un guru al prăjiturilor datorită emisiunii sale, „Regele cofetarilor“, și ne spune cât de dulce e viața sa la al optulea sezon al show-ului.

E cel mai cunoscut cofetar din lume grație show-ului difuzat de TLC în fiecare duminică de la ora 20:00 – „Regele cofetarilor“ („Cake Boss“, în original), ajuns la sezonul al optulea. Prăjiturile și torturile care ies din mâinile lui sunt reproduceri fidele și comestibile ale unor diverse obiecte propuse de clienți – de la mașini la animale, articole de îmbrăcăminte, tot felul de machete etc. Rezultatele dulci sunt spectaculoase, iar Buddy Valastro reușește să revoluționeze an de an, încă din 2009, arta cofetăriei. Citiți în cel mai recent interviu acordat de Buddy despre felul în care percepe celebritatea acum.

CAKE BOSS Buddy Valastro

Desigur, doar dețin o cofetărie. Trebuie să existe o prăjitură pe masă în weekenduri. Nu cred că e ceva mai distractiv și mai relaxant decât să petreci timp cu familia și cu prietenii. Fiecare merită o asemenea recompensă, mai ales că mulți sunt la dietă în timpul săptămânii. Deci, dacă vrei să-ți faci de cap, fă-o în weekend!

Show-ul tău, „Regele cofetarilor“, e difuzat în peste 200 de țări – nivelul succesului tău e asemănător cu cel al clanului Kardashian. Cum s-a schimbat viața ta de când apari la tv? 

Nici nu m-am gândit că show-ul va fi difuzat în toata lumea când am semnat contractul. La început, a fost ceva mai greu să mă obișnuiesc, pentru că sunt un tip normal, eram un patiser-cofetar din Hoboken, New Jersey, și, dintr-odată, am devenit cunoscut peste tot, fie că e vorba de Polonia, Italia, Argentina, Africa de Sud, Australia sau Thailanda. Diferența dintre mine și Kardashian e că fanii mei sunt în mare parte familii și copii; cred că inspirăm oamenii în a pregăti diverse rețete și să petreacă timp în familie. |n plus, fanii mei nu sunt atât de intruzivi precum cei ai clanului Kardashian – care sunt atât de pătrunși de ce li se întâmplă surorilor. În ceea ce mă privește, admiratorii mei sunt mult mai inspirați, vor să mă întâlnească, să ne fotografiem împreună. Nu voi uita niciodată de unde am plecat și știu că admiratorii mă fac ceea ce sunt, așa că niciodată nu refuz să fac o fotografie, să mă îmbrățișez cu ei sau să le dau un autograf. Așa m-au crescut părinții mei, îmi place ceea ce fac. La început a fost mai greu, mai ales pentru soția mea, pentru că, dintr-odată, toată lumea mă adula, mă iubea, dar și-a dat seama că e vorba de altfel de iubire. Cred că afecțiunea asta vine din faptul că lumea  a văzut ce fel de om sunt, că nu disimulez.

CAKE BOSS buddy valastro

Care sunt avantajele și dezavantajele de a face parte dintr-un show precum „Regele cofetarilor“?

Cea mai bună chestie e că inspir oamenii. Nu voi uita niciodată cum, eram în Brazilia, și o fetiță cam de opt ani a venit la mine și mi-a spus că-i place emisiunea mea și am
întrebat-o de ce. Mi-a răspuns că-i place pentru că, indiferent de cât de mare e provocarea în sine, nu renunț nici în ruptul capului și că asta îi dă curaj să creadă că poate reuși orice și-ar propune. Faptul că ceea ce fac le dă copiilor încredere în ei înșiși e cel mai important lucru pentru mine. E vorba de bani? De faimă?  Îmi pot face rezervare la orice restaurant din lume, când vreau? Da! Fără să aștept? Probabil. Dar, în plus, e și bucuria că-i inspir pe copii. Dezavantajul e că niciodată nu te poți ascunde, totul e 100% la vedere. Oriunde aș pleca în vacanță în lumea asta, oamenii mă recunosc. Nu mă deranjează fanii, dar sunt momente în care vrei să fii doar tu cu tine însuți, să-ți cauți echilibrul interior. De asemenea, vreau să le acord soției mele și copiilor cât mai mult din timpul meu, dar, pentru că am atât de multe obligații, trebuie să mă împart cumva.

„Regele cofetarilor“ are mai multe sezoane. Cum îți păstrezi prospețimea de fiecare dată, de unde găsești atâtea noutăți?

Viața mea evoluează odată cu schimbările. Când a început emisiunea, aveam o singură cofetărie, acum am 13. Când am început, aveam trei copii, acum am patru. Cred că oamenii sunt interesați să vadă ce urmează să mai fac, ce capitol nou voi începe și ce prăjituri voi mai coace. Tot ce pot să vă spun e că, în cei șapte sau opt ani de când am început „Regele cofetarilor“, decorarea prăjiturilor a evoluat foarte mult și totuși întotdeauna mai e ceva ce nu s-a făcut/inventat. Avem peste 250 de episoade și oamenii încă sunt intrigați de ceea ce urmează să facem, așa că, orice aș face, trebuie că fac bine.

Care crezi că sunt cele mai importante calități ale unui cofetar?

Trebuie să crezi în tine însuți și în ceea ce faci. Trebuie să-ți păstrezi scara de valori intactă și să nu renunți la obiceiuri – fie că e vorba de a folosi ingrediente de calitate sau că alegi o rețetă care îți ia mai mult timp de preparare. E vorba de calitate. Tata îmi spunea că o etapă în plus face diferența.  Dacă un lucru e strâmb, îndreaptă-l. Lucrează la el până devine cel mai bun, pentru a ajunge așa la consumator. Câteodată, refac o prăjitură și de cinci ori sau o arunc și încep una nouă, doar să obțin un rezultat foarte bun pentru clienți.

(traducere de Monica Cismaru)

Citește și – Două rețete delicioase de la maestra prăjiturilor, Ana Consulea

Citește și – Rețetă rapidă de vară: Tort rece și delicios, fără coacere

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!