Dacă ai rămas fără idei şi îşi doreşti un desert simplu de preparat, iată mai jos reţeta prăjiturii fără blat oferită de îndrăgita Monica Anghel.
„Este o rețetă proprie, originală. Eu am inventat-o pentru că mi-am dorit să pot pregăti ceva dulce, neapărat cu brânză, să se poată face repede și să fie fără blat”, a povestit Monica Anghel într-o emisiune la Antena Stars.
Pentru a realiza prăjitura fără blat, ai nevoie de următoarele ingrediente:
2 kg brânză de vaci
10 ouă
250 g smântână
250 g iaurt
250 ml lapte
coaja de la o lămâie
10 linguri griș
10 pliculețe zahăr vanilat
20 linguri zahăr
esență de rom sau de migdale (după gust)
unt şi făină pentru tapetarea tăvii
Se amestecă toate ingredientele cu un mixer sau blender, se toarnă întreaga compoziție într-o tavă şi apoi se pune la cuptorul încălzit în prealabil la temperatura de 180 de grade celsius. După 20 min prăjitura este gata!