Gerard Depardieu a fost botezat ortodox. La câte religii s-a convertit până acum

De Unica.ro, pe
După ce s-a convertit la mai multe religii în trecut, Gerard Depardieu ar fi trecut la ortodoxism. Celebrul actor ar fi făcut botezul la catedrala rusă din Paris, la începutul lunii septembrie. 

Gérard Depardieu, în vârstă de 71 de ani, nu încetează să-și surprindă fanii. Starul francez și-ar fi schimbat din nou religia. Acesta ar fi fost botezat ortodox la Catedrala Sfântul Alexandru Nevski din Paris, în prezența câtorva apropiați. Se pare că slujba a fost condusă de Jean de Doubna, mitropolitul bisericilor ortodoxe de tradiţie rusă din Europa Occidentală.

Citește online gratuit numărul de septembrie al revistei Unica

”În cântările solemne ale corului și rugăciunile credincioșilor participanți, Gerard Depardieu a fost stropit din abundență pe cap și pe corp cu apă sfințită, deși nu a fost complet scufundat, așa cum este este obiceiul”, au transmis reporterii revistei Valeurs Actuelles.

Gerard Depardieu botezat ortodox

Foto: Ortodoxie.com

Gerard Depardieu a mărturisit că are o legătură specială cu religia ortodoxă: ”Întreţin legături strânse cu clerul ortodox şi apreciez mult liturghia ortodoxă.” Actorul francez, care a primit cetățenia rusă în 2013, s-ar lăsa îndrumat spiritual de părintele Tikhon Shevkunov, despre care se spune că este duhovnicul lui Putin.

Gerard Depardieu s-a convertit și la alte religii

Până să se convertească la ortodoxism, Gerard Depardieu a avut și alte convingeri religioase. În 1967 a trecut la islam, iar după doi ani și-a schimbat din nou religia. Budismul și hinduismul au fost alte două religii spre care s-a îndreptat. Se pare că acesta ar avea de gând să-și continue călătoria spirituală și să se convertească curând la iudaism, susține presa internațională.

Citește și: Actorul Gerard Depardieu acuză justiția franceză de moartea fiului său: „M-a atacat pe mine prin intermediul lui”

Vestea botezului vine la aproximativ o săptămână după ce o altă știre despre actor a făcut înconjurul lumii. Acesta a fost oprit și reținut de poliția franceză în timp ce conducea un scuter în stare de ebrietate.

Depardieu s-a aflat și în centrul unui scandal sexual, după ce o studentă l-a acuzat de viol, în 2018. Dosarul a fost clasat în 2019 și redeschis anul acesta apoi de procurorii din Paris după ce tânăra a făcut o nouă reclamație în luna martie.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!