Motivul pentru care familia Obama nu va fi invitată la nunta Prințului Harry cu Meghan Markle

De Mădălina Manole pe
Prietenia dintre fostul președinte al Americii, Barack Obama, și Prințul Harry este de notorietate și, cu toate că o lume întreagă s-ar aștepta ca soții Obama să fie prezenți la nunta regală, iată că, se pare, nu va fi nici pe departe așa.

Biograful Casei Regale britanice, Duncan Larcombe, a contrazis această așteptare a populației și a dezvăluit motivele pentru care familia Obama nu va participa la unul dintre cele mai importante evenimente ale anului 2018, nunta Prințului Harry cu actrița Meghan Markle. Acesta a explicat, conform unor surse citate de Daily Mail, că reprezentanţii Ministerului de Externe au sfătuit cuplul regal să nu facă acest gest, deoarece ar putea afecta legăturile diplomatice dintre Marea Britanie și Statele Unite.

De asemenea, aceștia au adăugat că decizia l-ar deranja pe actualul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, care nu a efectuat, deocamdată, o vizită oficială în Regatul Unit şi nici nu s-a întâlnit cu regina Elisabeta. În plus, conform acelorași surse, se pare că britanicii ameninţă cu proteste în cazul în care mai marele SUA va veni în vizită în Anglia.

Printul Harry, William si fam obama

La nunta prinţului William au fost prezenţi lideri religioşi şi membri ai familiei regale, dar niciun şef de stat străin. Bănuiesc că se va respecta această regulă şi în ceea ce-l priveşte pe Harry. Totul este foarte bine orchestrat pentru a se asigura că nu există niciun ton politic“, a continuat explicația Duncan Larcombe.

Prințul Harry are o legătură specială cu fostul președinte al Americii încă din vremea în care acesta s-a înrolat în armată, iar Barack Obama era comandant-şef, și, pe de altă parte, de fosta Primă Doamnă a Americii îl leagă o prietenie strânsă, grație implicării în numeroase proiecte umanitare.

Printul Harry si Michelle Obama

Întrebat dacă pe lista de invitați se regăsește și familia Obama, Prințul Harry a evitat cu multă subtilitate răspunsul, comentând doar că: „Încă nu ne-am gândit la invitaţii şi nici nu am făcut o listă cu nume, aşa că cine ştie dacă va fi invitat sau nu. Nu aş vrea să stric o eventuală surpriză.“

Citește și – Meghan Markle și-a închis conturile de socializare. Care este motivul real al deciziei radicale

Citește și – Ce vin vor servi la nunta lor Prințul Harry și Meghan Markle

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro