Evgeni Plushenko, criticat în mediul online pentru mesajul său: „Sunt mândru că sunt rus!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 09 martie 2022, 10:17

Evgeni Plushenko a transmis în mediul online un mesaj care a stârnit revoltă în rândul internauților.

Celebrul patinator Evgeni Plushenko a publicat pe contul său de Instagram un mesaj în care îi îndeamnă pe compatrioții săi să fie mândri că sunt ruși și să meargă „cu capul sus oriunde în lume”.

Sunt rus! Sunt mândru că sunt rus! M-am născut în măreața Rusie, în regiunea Khabarovsk. Am trăit mult timp în Volvograd – Stalingrad. Am făcut parte din clubul sportiv din Sankt Petersburg, iar acum trăiesc și muncesc la Moscova. Am adus în patria noastră, Rusia, 4 medalii olimpice, la 4 ediții diferite.

Rușii mei, mergeți cu capul sus oriunde în lume. Nu trebuie să vă fie rușine, fiți mândri că faceți parte din această nație. Stop rasismului! Stop genocidului! Stop fascismului! a transmis Evgeni Plushenko, considerat unul dintre cei mai buni patinatori din istorie, potrivit digi24.

Citește și: Conversațiile radio ale soldaților ruși, interceptate: „Aici e iadul, am fost abandonați”

Ministrul ucrainean de Externe: „Soldații ruși violează femei în orașele ucrainene ocupate”

Ce spune un expert care l-a studiat decenii pe Putin: „Cel mai probabil va apela la metode și mai violente”

Serviciile secrete din SUA: „Putin nu mai este ca înainte. S-a izolat. A fost pus la colț!”

Evgeni Plushenko a stârnit val de critici în mediul online

Chiar dacă nu a menționat războiul dintre Rusia și Ucraina în postarea lui, internauții au trimis numeroase comentarii în care s-au arătat indignați de mesajul sportivului.

„Oamenii nu condamnă rușii, oamenii condamnă regimul politic al lui Putin. Trăiești într-o minciună, o minciună a lui Putin. Rasism? Și cum rămâne cu genocidul din Ucraina? Aceasta nu este o operațiune de salvare. Doamne, trezește-te!”, „Nimeni nu ar trebui să fie mândru de un stat care ucide alți oameni pentru a cuceri teritorii în care oamenii trăiesc în pace”, „Ai putea să spui și STOP Războiului… acesta este cel mai important lucru… sau STOP Putin, dar ți-e frică de el… e cu adevărat foarte trist”, sunt câteva dintre comentariile urmăritorilor lui Evgeni Plushenko.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!